www.engineering-norge.com
EPLAN

Flere brukerfordeler for oppvarming/ventilasjon/klimakontroll Makroer for bygningsautomatisering

Masterdata for et prosjekt er som olje i maskineriet. Med de går prosessen lettere - ganske enkelt bedre. Brukere sparer mye tid når de kan bruke fullstendige makroer, og ikke må lage dem fra scratch. Med Eplan versjon 2,8 vil det bli tilbudt en makrosamling innen bygningsautomatisering. Disse gratisdataene øker brukerens fordeler og supplerer den totale samlingen av produktdata i Eplan Data Portal. Makrosamlingen ble for første gang vist under Light & Building-messen i Frankfurt.

Flere brukerfordeler for oppvarming/ventilasjon/klimakontroll  Makroer for bygningsautomatisering

Makro for utendørs luftkondisjonering: Makroen til et utendørs luftkondisjoneringssystem omfatter for eksempel en væskeutskiller, varmeenhet og et enkelt temperatur/fuktighetskontrollsystem. 

Eplan Platform, versjon 2.8, som vil bli lansert i september 2018, vil få brukere innen oppvarming/ventilasjon/klimakontroll til å spisse ørene. For første gang leverer Eplan et makroprosjekt med systemdiagrammer for bygningsautomatisering, som i stor grad forenkler arbeidsprosessene for å konstruere slike systemer. Makroene er fullstendige rør- og instrumenterings-diagrammer. De har mange ulike anvendelsesområder. 

 

Gjeldende standarder støttet 

Disse såkalte vindusmakroene leveres gratis i Eplan-format - Eplan vil snart opprette et nettsted med spesifikasjoner. Sidemakroene, bl.a. PCT-logikkløkker, dekker både gjeldende standarder NS-EN ISO 16484-3 og VDI 3813/3814. Innen bygningsautomatisering kan man derfor arbeide betydelig raskere med disse tilleggs-masterdataene. Det anslås tidsbesparelser på 50-70 % for opprettelse av diagrammer. I forhåndsplanleggingen kan man starte planleggingsaktiviteter for konstruksjonsprosessens tekniske aspekter på Eplan-plattformen tidlig i prosessen. I denne fasen blir begreper for systemets tekniske omfang utviklet, og første tall og kvantitetsstrukturer anslås. Målet er å bestemme den mest fordelaktige tekniske løsningen, og fastsette spesifikasjonene for den påfølgende detaljerte planleggingen. Skjemaopprettelse og ytterligere beskrivelse av systemet kan skje senere basert på forhåndsplanleggingen. 

 

Samlingen systematisk utvidet 

Med makroprosjektet for Eplan Platform versjon 2.8, planlagt lansert i september, tar løsningsleverandøren Eplan de første skrittene mot mer masterdata innen bygningsautomatisering.

Flere brukerfordeler for oppvarming/ventilasjon/klimakontroll
Makroer for bygningsautomatisering

Makro luftkondisjonering: Nok et eksempel på en makro - denne med en utendørstemperatur avhengig av forhåndsaktivert temperaturkontroll.

 

Kilde: Eplan Software & Service

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne