www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS på ACHEMA 2018

Røreverk, blandemaskiner og pumper – drivløsninger for prosessteknikk i ATEX-versjoner og med utmerket korrosjonsbeskyttelse

NORD DRIVESYSTEMS på ACHEMA 2018
NORD_SK_180_E: NORDs desentraliserte SK 180E – NORDAC BASE er ikke bare svært kostnadseffektiv i drift, men kan også leveres med beskyttelsesklassen IP69K.

11.–15. juni vil NORD presentere et stort utvalg produkter på ACHEMA i Frankfurt am Main. Hovedfokuset er på ATEX-tilpassede drivkonsepter til prosessindustrien samt den svært robuste frekvensomformeren SK 180E. Drev til pumpeapplikasjoner, korrosjonsbeskyttelsen nsd tupH for tøffe forhold og industrigir i UNICASE-hus er også en del av produktutvalget fra den nordtyske produsenten.

Brennbare gasser og støv utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko for personell og maskiner i både kjemisk-, legemiddel- og næringsmiddelindustri. NORD DRIVESYSTEMS har vært en sertifisert produsent i mange år, og siden 2003 har produktutvalget deres inkludert ATEX-tilpassede drivløsninger som gasseksplosjonsbeskyttede motorer, girenheter og elektronisk drivteknologi for sone 1, 2, 21 og 22.

Modulbaserte ATEX-drev

NORD leverer applikasjonsspesifikke drivløsninger med individuelle konfigurasjoner og utstyrsspesifikasjoner fra et modulsystem. Selskapet tilbyr fleksible drivkonsepter med motorer som er skreddersydde for bruk med omformere, samt muligheten til IEC- og NEMA-motormontering eller montering direkte på girenheten for en ekstra kompakt løsning. NORDs serie med eksplosjonsbeskyttede produkter integrerer eksterne vifter, tilbakeløpssperrer eller bremser (avhengig av sonen), og produsenten kan på forespørsel levere systemer med kombinert støv- og gasseksplosjonsbeskyttelse for omgivelsestemperaturer på opptil +60 °C over hele verden, med dokumentasjon på over 20 språk. Vedlikeholdsintervallene for den spesifikke applikasjonen kan trykkes på typeskiltene ved behov.

Robust frekvensomformer for prosessteknikk

Med SK 180E – NORDAC BASE har NORDs produktutvalg også mange ATEX-tilpassede, desentraliserte frekvensomformere til forskjellige applikasjoner, som ikke bare er kostnadseffektive i drift, men som også er tilgjengelige i beskyttelsesklassen IP69K. Denne klassen garanterer at huset er helt tett, selv i prosessapplikasjoner som krever hyppig rengjøring med høytrykksspyler. Frekvensomformerne brukes i applikasjoner innen emballerings- og næringsmiddelindustrien, samt til transportør- og pumpeapplikasjoner.

NORD-drev i pumpeapplikasjoner

NORD har et spesielt fokus på eksplosjonsbeskyttede pumpedrev. De fullt tilpassede drivsystemene består av girenhet, motor og frekvensomformer og danner master/slave-grupper som kommuniserer intelligent med hverandre og derfor tar over overvåking eller kontroll av hele pumpesystemet.

Spesiell overflatebehandling for tøffe miljøer

nsd tupH fra NORD er en korrosjonsbeskyttelse for aluminiumsdrivenheter i tøffe miljøer. Overflatebehandlingen gir en overflate med lignende korrosjonsbestandighet som rustfritt stål. Drevene tåler enkelt rengjøring med høytrykksspyler og kontakt med aggressive stoffer. Aluminium som behandles med denne prosessen er derfor et fullverdig alternativ til rustfritt stål.

Industrigir for applikasjoner med høy belastning

NORDs industrigir driver høybelastningsapplikasjoner som røreverk, blandemaskiner og kverner innen næringsmiddel- og kosmetikkproduksjon. Robuste tannhjulsmotorer eller vinkelgirmotorer fra NORD i hel UNICASE-blokk er spesielt egnet til slike applikasjoner. Store rullelagre gir ekstrem belastningskapasitet og holdbarhet.

På ACHEMA 2018 finner du NORDs innovative drivteknologi på stand 51 i hall 5.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne