www.engineering-norge.com
EPLAN

Bane vei: Ta Store Share View med til skyen

Det å bringe data til skyen og bruke dem til å aktivere samarbeidsscenarier er i våre dager obligatorisk snarere enn frivillig. Men mange selskaper spør etter riktig vei og riktig «dosering». Eplan vil hjelpe og har utviklet Store Share View. Med denne interne løsningen basert på Microsoft Azure bringes Eplan-prosjekter til skyen. Samtidig er den også grunnlaget for framtidige sky-til-sky-forbindelser. På Hannover Messe presenterer Eplan som første trinn den delen av Store Share View der prosjekter kan ses, vurderes og kommenteres. Eplan følger fra dette punktet kundene sine trinn for trinn på veien til skyen. Brukere drar fordel av en sentral datakilde som gjør Eplan-data tilgjengelige på en enkel måte for alle som er med i et prosjekt. (inkludert for nedstrømsprosesser). Datatilgang er universell: fra alle sluttinnretninger, fra ethvert sted og uavhengig av Eplan-installasjon.

Bane vei: Ta Store Share View med til skyen

Store Share View Navigator.jpg: Integrasjonen i Eplan Cloud er tilgjengelig fra og med versjon 2.8. Designere kan gjøre skjemaprosjektet tilgjengelige i skyen fra plattformen for nedstrøms firmaprosesser.

 Navnet Store Share View viser allerede hva som venter kundene på vei til skyen: Eplan-prosjekter kan lagres i skyen (Store) og alle prosjektdeltakere (Share) kan se dem (View) når som helst. Krever ingen installasjon - ikke engang tradisjonell Viewer-installasjon som var nødvendig før. Logg inn, se prosjektet, kommenter med begrensningsfunksjon og merk det pågående arbeidet - det er lett for brukere å ta første trinn i skyprosjektmiljøet. Systemet er utformet slik at all nødvendig Eplan-prosjektinformasjon er tilgjengelig i skyen som en sentral informasjonskilde. Den tekniske kunnskapen beskyttes mot uautorisert tilgang ved å administrere tilgangsmulighetene. Rettighetstilgangen selv er til kundens respektive avdeling.

 Dette er naturligvis bare første trinn på Eplan-plattform-brukernes vei til skyen - men den er veldig viktig. Når man før leverte skjemainformasjon til nedstrømsavdelinger (som kontrollskap eller oppstart), måtte tusenvis av dokumentsider skrives ut på papir. En papirløs arbeidsprosess er ikke bare mer kostnadseffektiv, men øker også kvaliteten enormt. Et annet avgjørende aspekt er samarbeidsmulighetene. Med Store Share View - det første trinnet i Eplans skykonsept - kan eksterne deltakere også gå inn på dataene hvis de får tilgangsrettighetene. Skyen gjør infrastrukturen for samarbeid tilgjengelig, og en avdeling trenger ikke lenger gå gjennom en komplisert prosjektoverføringsprosess. Underleverandører kan ganske enkelt bruke en nettleser til å lese nåværende prosjektstatus. En annen praktisk fordel: Kun nåværende data er tilgjengelige, og endringer dokumenteres med en administrert begrenset arbeidsprosess, altså at feilkilder fjernes én gang for alle. Samarbeidet med underleverandører blir lettere og arbeidsprosesser optimaliseres.

  

Forbindelser til PDM/PLM opprettholdes. 

Hvis et selskap ønsker seg ny programvare, dukker ett spørsmål opp først: Hva skjer med mine nåværende forbindelser til IT-infrastrukturer? Eksempler på dette omfatter grensesnittene til PDM- eller PLM-systemer som generelt må oppdateres eller tilpasses en ny programvare. Eplan vurderte også dette spørsmålet mens det utviklet Store Share View: eksisterende forbindelser til Eplan-plattformen endres ikke. Enhver omdanning av eksisterende integrering trengs ikke siden Eplan-prosjekter er kilden for Store Share View og gjør alle endringer i datalagringen for kildeprosjektet unødvendig.

  

Innovativt driftskonsept 

Ved siden av å være funksjonell skal programvare også være så brukervennlig som mulig og støtte alle brukerens behov. Eplan har også gjort det bra på dette punktet. Driftskonseptet er topp moderne og er laget for å være lett. Om man bruker touchpad, en mus eller en aktiv penn: all teknologi kan brukes, og naturligvis alle nåværende sluttinnretninger - fra PC-er til berøringsskjermer fram til mobile anordninger. Dette sikrer fleksibilitet når teknologien blir stadig mer globalisert. Siden skytjenester er tilgjengelig 24 timer i døgnet, kan hver prosjektdeltaker gå inn på data fra hvor som helst i verden.

  

Første brukertilfeller fra samarbeidspartnere 

Skyteknologi utvikles slik at mange deltakere kan arbeide på et prosjekt. I sammenheng med Industry 4.0 er disse prosjektdeltakerne ofte mye mer spredt enn bare i ett selskap. Partnere samarbeider om løsninger, skaper forbindelser mellom programvareløsningene slik at brukeren får større fordeler. Selskapene Festo og Lenze har vært Eplan-partnere i årevis. De har lagret flere komponentdata i Eplan Data Portal og utnytter mulighetene for skyteknologi. På Hannover Messe presenterer begge selskapene tidlige brukertilfeller som teknologisk ble opprettet med En Rest API i Store Share View. Rest API-teknologi gir tilgang for tredjepart-leverandører slik at de optimalt kan bruke tekniske data utformet i Eplan for ytterligere prosesser.

 Konseptet Store Share View presenteres for første gang på 2018 Hannover Messe. Finn ut mer på www.eplan.de

  Bane vei: Ta Store Share View med til skyen
Store Share View Navigator.jpg: Skjemaprosjekt delt av Eplan-brukerne blir tilgjengelige for produksjon gjennom en nettleser, som et eksempel. Nærmere informasjon om innretningen er lett og oversiktlig - disse vises ved å velge en innretning i skjemaet. 

 Bane vei: Ta Store Share View med til skyen
Store Share View Redling.jpg: Endringer kan dokumenteres og leveres til Eplan-brukere som så kan utføre endringene ut fra en liste - vanskeligheter med å tyde håndskrift hører derfor fortiden til. 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne