www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Prediktivt vedlikehold – intelligent pleie for industrigir

Industrigir er tungvekterne innen drivteknologi, og de må håndtere store dreiemoment. På grunn av de store kreftene som er i sving, kan små feil som ikke oppdages i tide føre til full systemsvikt. Dette er ikke bare dyrt, men kan også være katastrofalt; store deler av anlegget kan bli stående til en ny enhet er levert og installert. Derfor bruker NORD DRIVESYSTEMS tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold for å sørge for minimal nedetid og høy kostnadseffektivitet.

Prediktivt vedlikehold – intelligent pleie for industrigir
Getriebebau Nord_Industrial_Gear.jpg: UNICASE-designen sørger for at industrigirene fra NORD
DRIVESYSTEMS er stillegående og har lang levetid

Mens tilstandsovervåking kun vil oppdage slitasje, kan prediktivt vedlikehold bidra til å planlegge en dato for vedlikehold god tid i forveien. Dette betyr mindre nedetid, reduserte kostnader, lengre levetid for drevene og, fremfor alt, ingen uforutsatt nedetid. Dette er et ideelt konsept, spesielt for industrigir, siden disse tungvekterne ofte brukes i svært avanserte anlegg der nedetid kan ha ekstra alvorlige konsekvenser.

Dataanalyse, ikke bare dataavlesning

Dette krever intelligente frekvensomformere med integrerte PLC-er, som kan ta autonome avgjørelser og evaluere statusdata for motorer og girenheter fra virtuelle og fysiske sensorer. Ved hjelp av virtuelle sensorer basert på matematiske algoritmer og PLC-en som er integrert i NORDs frekvensomformere, kombinert med giroljens kjente fysiske egenskaper, kan oljelevetiden bestemmes med tilstrekkelig presisjon. Dette gjøres på grunnlag av utdataene fra drevet, som opprettes basert på de målte elektriske dataene. Dette tillater en vurdering av giroljens bruksgrad og en predikert dato for oljeskift.

Vibrasjonsfrekvensene gir viktig kunnskap

I industrigir anbefaler vi sensorer for både fysisk temperatur og vibrasjoner, både i et driftsmessig og økonomisk perspektiv. Vibrasjonssensorer gir spesielt mange fordeler. Det finnes detaljerte produsentdatabaser for alle lagre som er installert i industrigirene. Disse databasene inneholder vibrasjonsfrekvensene for alle komponenter i alle typer lagre. De individuelle frekvensene kan derfor tydelig identifiseres og tilskrives de bestemte komponentene. Frekvensspektret kan analyseres på grunnlag av tidssignalet eller en FFT-analyse (Fast Fourier-Transform). Dette gir ikke bare mulighet til å beregne ideelt eller nødvendig vedlikeholdsintervall, men indikerer også hvor feilen ligger og hvilke reservedeler som trengs.

Skyforbindelse for nettverksbaserte tjenester

Det autonome drevet sender statusdataene sine til sikker skylagring. Der er dataene tilgjengelige for analyse med filtrerings- og analyseverktøy, slik at overvåkingen av drivenhetene kan utføres hvor som helst i verden. Dataene er tydelig presentert i et nettleserbasert grensesnitt, og du kan enkelt få en oversikt over anlegget i 3D.

Prediktivt vedlikehold – intelligent pleie for industrigir
Getriebebau Nord_Continuous_Monitoring.jpg: Kontinuerlig overvåking på feltnivå og samhandlingen mellom kommunikasjons-, sensor- og prosessdata, gir en komplett overvåking av tilstanden på NORDs drivsystemer.

Prediktivt vedlikehold – intelligent pleie for industrigir
Getriebebau Nord_Frequenzy_Inverters.jpg: NORDs frekvensomformere er utstyrt med en kraftig integrert PLC som standard. Denne kan samle og evaluere alle tilgjengelige statusdata. Dette er en forutsetning for Industry 4.0-applikasjoner som tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne