www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

ATEX-tilpassede drivsystemer – garantert ytelse

Brennbare gasser og støv utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko for personell og maskiner i både kjemisk-, legemiddel- og næringsmiddelindustri. NORD DRIVESYSTEMS har vært en sertifisert produsent i mange år, og siden 2003 har produktutvalget deres inkludert ATEX-tilpassede drivløsninger som støv- og gasseksplosjonsbeskyttede motorer, girenheter og elektronisk drivteknologi for sone 1, 2, 21 og 22.

ATEX-tilpassede drivsystemer – garantert ytelse
NORD_drive_system.jpg: NORD DRIVESYSTEMS leverer spesialtilpassede drivsystemer i samsvar med EU-direktivet 2014/34/EU og IEC Ex for bruk i potensielt eksplosive miljøer

NORD DRIVESYSTEMS leverer spesialtilpassede drivsystemer i samsvar med EU-direktivet 2014/34/EU og IEC Ex for bruk i potensielt eksplosive miljøer. Drivspesialisten har mange års erfaring med beskyttelse mot gass- og støveksplosjoner, og har i over ti år produsert eksplosjonsbeskyttede motorer som oppfyller selv de strengeste kravene. De eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D (sone 21 og 22) samt gassmiljøer i kategori 2G og 3G (sone 1 og 2). Kombinert beskyttelse mot støv-/gasseksplosjoner er også tilgjengelig.

NORD leverer applikasjonsspesifikke drivløsninger med individuelle konfigurasjoner og utstyrsspesifikasjoner, fra et SAP-støttet modulsystem med validerte konfigurasjonsprosesser i samsvar med ISO 9001. NORD beregner individuelt ved å teste ATEX-samsvaret på grunnlag av kundens spesifikasjoner, og leverer i tillegg et tilpasset typeskilt. Vedlikeholdsintervallene for den spesifikke applikasjonen kan trykkes på typeskiltene ved behov.

Selskapet tilbyr fleksible drivkonsepter med motorer som er skreddersydde for bruk med omformere, samt muligheten til IEC- og NEMA-motormontering. I mange tilfeller kan motoren monteres direkte på girenheten for en ekstra kompakt løsning. Forskjellig ekstrautstyr kan integreres avhengig av eksplosjonsbeskyttelsessonen, f.eks. ekstern vifte, baksperre og brems. NORDs sortiment med eksplosjonsbeskyttede produkter inkluderer systemer for omgivelsestemperaturer på opptil +60 °C, og leveres over hele verden med dokumentasjon på over 20 språk.

NORD DRIVESYSTEMS jobber svært tett med Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) og DEKRA EXAM GmbH for å holde produksjons-, inspeksjons- og produktkvaliteten på høyeste nivå. Alle motorer i kategori 2 har typetestsertifisering. Eksplosjonsbeskyttede drev fra NORD brukes i nesten alle industrisektorer og i et stort antall forskjellige applikasjoner, f.eks. til å drive pumper, røreverk og løfteutstyr.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne