www.engineering-norge.com
Seeq

Seeq sikrer 23 millioner dollar Serie B til IloT Advanced Analytics vekststrategi

Chevron Technology Ventures og next47 blir med Altira Group når Seeq skal utvikle løsninger med forretningsinnsikt avledet fra produksjonsdata.

Seeq sikrer 23 millioner dollar Serie B til IloT Advanced Analytics vekststrategi
Seeq Corporation, som er ledende i produksjon og Industrial Internet of Things (IIoT) advanced analytics programvare, kunngjorde i dag at de har sikret 23 millioner dollar i serie B fond ledet av Altira Group, der Chevron Technology Ventures, next47 og det Siemens støttede globale foretaket Second Avenue Partners og andre spennende investorer deltar.

Finansieringen gjør at Seeq kan ekspandere utvikling, salg og markedsføringsressurser betydelig og også øke sitt nærvær på det internasjonale markedet.

«Seeq øker innovasjoner innen stordata, maskinlæring og åpen kildekodeteknologi som gjør det mulig for ingeniører og ledelse å finne og dele resultater under anleggsdrift i løpet av minutter i stedet for dager eller uker», sier Steve Sliwa, CEO og medgründer i Seeq Corporation. «Vårt samarbeid med Altira Group og andre investorer viser behovet for nye analysemetoder for produksjonskunder.

Seeqs programvareapplikasjoner, Seeq Workbench og Seeq Organizer gjør det mulig at man i produksjonsprosessen raskt kan analysere, varsle, samarbeide og fordele innsyn for å forbedre produksjonsresultatet. Seeq er utformet for å kjøres på anlegget, med Microsoft Azure eller Amazon Web tjeneste skyplattformer eller både på anlegget og i skyen.

Altira Group med hovedkontor i Denver, Colorado har over 20 års erfaring i investering i olje & gass programvare og teknologioppstart.

Seeq tilbyr kundene viktig forbedring i programvare for prosessindustrier slik at man hurtigere får innsikt, kan handle og påvirke produksjonen og forretningsresultatet» kommenterer J.P. Baumann, sjef for Altira Group. «Vi er glade for å kunne medvirke til t Seeq fortsetter å vokse.»

Altira foretar sine investeringer i Seeq med Fund VI partnerskapet med en majoritet av amerikanske uavhengige olje og gassoperatører, deriblant Devon Energy (DVN), Pioneer Natural Resources (PXD), Apache (APA) og EQT (EQT).

«Det er ikke vanskelig å finne olje, utfordringen er å produsere oljen økonomisk mens vi forventer at det vil være færre arbeidstakere tilgjengelig», sier Chris Cheatwood, utøvende visepresident og CTO hos Pioneer Natural Resources. «Seeq hjelper våre dyktige ingeniører, SME og ledere til få mere ut av vår data og gjøre driften mer effektiv».

Seeq har muligheter i storindustri og voksende industri, IloT i analysemarkedet, og de har mange vektorer til å skape forretningsverdi:
-Sjanser i industrien: Seeqs har for tiden kunder i olje & gass, kjemi, farmasi, papirmasse og papir, energiproduksjon, mat & drikkevarer, hjelpemidler og diskret produksjon med fjernstyring/ prediktive analyseløsninger, i land over hele verden fra India til Australia, USA og Europa.

-Muligheter for selger: Seeq arbeider sammen med en stor gruppe tilbydere av prosessautomasjon, og jobber med systemer solgt av OSIsoft, Emerson Automation Solutions, Inductive Autmation, Honeywell, Rockwell Automation, AspenTech, Schneider Electric, GE, Siemens, og andre.

-Muligheter hos målgruppen. Seeq har utvidet sin målgruppe i 2018 fra eksperter på saksområde (f.eks. prosessingeniører) til team som samarbeider på prosjekter, ledere som deler produksjonsrapporter og analyse over hele anlegget og datavitenskapsmenn som bruker data i avanserte algoritmer.

-Muligheter i utplassering. Kundene får tilgang til Seeqs anvendelser fra en moderne nettleser og kjører Seeq server anvendelsen på anlegget i cluster eller i skyen. Denne fleksibiliteten i bruk gjør at Seeq kan anvendes i ethvert scenario, inklusive kunder på en cloud migrasjon path.

-«som vi ser i ARC industri forum presentasjoner hjelper Seeq kundene ved å gjøre det enklere for dem å innhente og dele intelligens fra sine produksjonsdata,» sa Craig Resnick visepresident ARC Advisory Group. «Med Altira Group og de strategiske investorene next47 og Chevron Technology Ventures, får Seeq anerkjennelse for sin evne til å hjelpe brukere ta bedre avgjørelser raskt i driftsområder.

Hvis du ønsker nærmere informasjon om Seeq Workbench og konnektivitetsopsjonen kan du gå inn på seeq.com.

Om Seeq Corporation
Seeq ble grunnlagt i 2013 og lager programvareanvendelser for produksjonsorganisasjoner, slik at de raskt og enkelt kan finne og dele datainnsikt. Olje & gass, farmasi, kjemikalier, fornybar energi og mange andre industrier bruker Seeq for å forbedre produksjonsresultatet, inklusive avkastning, marginer, kvalitet og sikkerhet. Seeq er privateid, virtuelt selskap med hovedkontor i Seattle med ansatte over heler USA og salgsrepresentanter i Asia, Canada, Europa og Syd-Amerika.

Om Altira Group LLC
Altira Group LLC er et firma med hovedkontor i Denver som arbeider tett sammen med entreprenører for å finansiere risikovillig kapital for nye olje og gassteknologiselskap Altira fokuserer på programvare, utstyr og servicetilbydere som hjelper møte de økende komplekse digitale og driftsmessige utfordringene i dagens gass og oljeindustri. Altira har siden 1996 investert over 1 milliard dollar med partnere i over 50 selskaper. Fund VI partnerne deres er en utvalgt gruppe uavhengige olje og gasselskaper i USA som hjelper fremme veksten til Altiras porteføljeselskaper ved å tjene store raskt tilpassende kunder. Altira teamet her i over et halvt århundre kombinert erfaring med å bygg e suksessfulle selskaper i olje og gassteknologien. Se www.altragroup.com for nærmere info

Om Chevron Technology Ventures
Chevron Technology Ventures (CTV) fremmer innovative forretningsløsninger og eksternt utviklede teknologier som har muligheten til å fremme Chevrons grunnleggende forretningsdrift og utplassering og tilpasning i selskapet. Siden de startet opp i 1999 og investerte for første gang som i oljeindustrien har CTV støttet et vidt spekter selskaper med finansiering.

Om next47
Next47 er et globalt investeringsselskap skapt av Siemens, som investerer i og samarbeider med entreprenører som tenker stort og bygger industridefinerte selskaper. Med kontorer i Boston, Beijing, London, München, Paris, Palo Alto og Stockholm gir next47 oppstartshjelp uten sidestykke til ett av verdens største porteføljer av kunde i feltene industri, energi og infrastruktur, samt innen ekspertise på teknologier som er viktig for disse kundene.

Om Second Avenue Partners
Second Avenue Partners (www.secondave.com) er en Seattle-basert tilbyder i ledelse, strategi og kapital for selskaper i oppstartsfasen. De ble grunnlagt i 2000 og søker sterke entreprenørtema: Innovative konsepter med banebrytende sjanser for markedet og modeller som bruker tilpassede teknologier. Second Avenue Partners var early investor i selskaper som Insitu, Modumental og MarketLeader.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne