www.engineering-norge.com
Schmersal

Sikkerhetsrådgivning: Schmersal med ny tjenesteportefølje

Schmersal Group utvider sitt tjenestetilbud med hensyn til maskinsikkerhet. Den nye tjenesten «Safety Consulting» har som mål å gi selskapets kunder omfattende rådgivning innenfor implementering av direktiver og standarder.

Sikkerhetsrådgivning: Schmersal med ny tjenesteportefølje
I de siste månedene har erfarne ingeniører fra de tyske fabrikkene, såvel som flere europeiske datterselskaper, blitt kvalifisert som eksperter i maskinsikkerhet. De er allerede i tjeneste i det nye applikasjonssenteret, der de arbeider tett sammen med lokale salgsingeniører og produktledelse. I andre land, som for eksempel Kina og USA, skal konsulentene kvalifiseres i september 2010.

Den viktigste oppgaven til sikkerhetsrådgiverne vil være å gi kundene kvalifiserte svar på spørsmål, for eksempel hva slags sikkerhetssystem som må brukes, hvordan sikkerhetssystemene må integreres i kontrollsystemet og funksjonaliteten til maskinen, og hvordan det programmerbare elektroniske sikkerhetssystemet kan konfigureres optimalt for å møte både sikkerhetskravene og produktivitetspesifikasjonene i maskinen.

En vurdering av ytelsesnivået i henhold til EN ISO 13849-1 og beregning av det faktiske ytelsesnivået for det valgte sikkerhetssystemet er to andre oppgaver som sikkerhetsrådgiverne skal gjøre for kundene.

Den første reaksjonen fra kundene om den nye tjenesten er gjennomgående positiv. Uwe Wiemer, leder av applikasjonssenteret: «Mange av våre kunder ønsker å sette bort konfigurering av sikkerhetssystemer i henhold til regulatoriske krav, til eksperter som tar det fulle ansvar for oppdraget. Som en av de ledende i verden i markdet for sikkherhetsbrytere, har vi tilegnet oss en omfattende og svært praktisk rettet kompetanse på dette feltet. Som et resultat av samarbeid med og tilknytning til forskjellige standardiseringskomitéer, har vi også den nødvendige teoretiske bakgrunn som kreves for å kunne konfigurere sikkerhetsutstyr i henhold til standardene.»

Andre tjenester vil komme i tillegg til sikkerhetsrådgivning, og vil bli tilbudt globalt av Schmersal-gruppen. Hensikten er å oppnå en produsent- og teknologinøytral måte å tenke på, og utvikle eller konfigurere komplekse sikkerhetstekniske løsninger utover egne produkter.

Samtidig vil de vanlige tjenestene til Schmersal også bli integrert i applikasjonssenteret. Uwe Wiemer: «Vi har alltid tatt på oss tilleggsoppgaver som setting av parametre i sikkerhetskontrollere eller utføre kundespesifikke modifikasjoner i våre sikkerhetsbrytere. Det er hva vi er kjent for i markedet. Disse oppgavene er nå overført til applikasjonssenteret. Som et resultat av sentraliseringen av våre tjenester, kan vi arbeide mer konsentrert og dermed få nødvendig frihet til å drive utvikling, produktledelse og salg, og få markert vår ‘one-stop-shop for sikkerhet’ sterkere i markedet.»

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne