www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

NORDPro-laben: Opplæring for økt kundetilfredshet

NORD bruker trainees i ledelsesprosessene

NORDPro-laben: Opplæring for økt kundetilfredshet

NORD_Pro_Lab_Bargteheide.jpg: NORDPro-laben ved Bargteheide-anlegget har flere forskjellige kursmoduler med stort fokus på praktisk anvendelse

 

God opplæring av de ansatte er en forutsetning for god kundetilfredshet. Dette er grunnideen bak NORDPro-initiativet, som har operert som et laboratorium med samme navn siden 2011. Her får de ansatte opplæring i grunnleggende lean-ledelse og hvordan de kan ta i bruk disse prinsippene i det daglige arbeidet. Programmet organiseres og ledes av NORD-trainees, som bruker denne muligheten til å utvikle de organisatoriske og presentasjonsmessige ferdighetene sine. Denne praktiske oppgaven er også en viktig del av NORDs omfattende opplæringsprogram.

 

NORDPro ble grunnlagt i 2008 for å øke kundetilfredsheten i en tid der forventningene blir stadig større. Tanken bak er å aktivt kommunisere lean-prinsipper til de ansatte for å gi dem ferdighetene til å optimalisere prosessene i selskapet på en måte som kommer kundene til gode. Programmet startet med de fem verktøyene KAIZEN, FLUSS, SMED, TPM og Q-Groups, men har siden blitt utvidet med flere nye metoder.

 

I 2011 tok initiativtakerne prosjektet et skritt videre med NORDPro-laben. Det ble opprettet spesialutstyrte områder på Bargteheide-anlegget, hvor det nå holdes forskjellige kursmoduler med stort fokus på praktisk anvendelse. Her blir de teoretiske lean-prinsippene brukt i simuleringsøvelser som øker forståelsen av ledelsesmodellen. Ved å jobbe med hypotetiske problemer lærer deltakerne effektene av prosessforbedringer, samtidig som de får en større forståelse av arbeidsprosessene på tvers av avdelinger. NORDPro-verktøyene kan brukes innen monterings-, logistikk og produksjonsprosesser samt på administrativt nivå, slik at opplæringen brukes på samme måte av alle NORD-ansatte på de forskjellige anleggene.

 

Et annet spesielt aspekt med NORDPro-laben er at den nå organiseres og ledes av NORD-trainees og studenter som samtidig går på skole. Disse tar seg også av organiseringen og gjennomføringen av kursene, samtidig som de har ansvar for å kontinuerlig utvikle laboratoriet og kursinnholdet. Dette krever organisatorisk ekspertise så vel som selvtillit og stor teoretisk kunnskap, noe som vil være et stort fortrinn i deres fremtidige karrierer.

Uavhengig ledelse av NORDPro-laben er en del av NORDs sofistikerte opplæringsstrategi. I NORD Group kan unge talenter få forretningsmessig, industriell og teknisk opplæring. De kan også velge et studium som kombinerer skolegang og praktisk erfaring hos NORD. NORD gir opplæring i industriell ledelse, teknisk produktdesign, mekatronikk, IT-systemintegrering, industriell mekanikk og bruk av skjæremaskiner. Praktiske bachelorprogrammer tilbys innen produksjonsorganisering, IT for bedrifter, praktisk IT, maskinfag, elektroteknikk og mekatronikk.

NORDPro-laben: Opplæring for økt kundetilfredshet

 

NORD_Pro_Lab_students.jpg: Programmet organiseres og ledes av NORD-trainees og studenter som samtidig går på skole. De bruker denne muligheten til å utvikle de organisatoriske og presentasjonsmessige ferdighetene sine

Metatittel:

NORD: Opplæring for optimal kundetilfredshet


Metabeskrivelse:

I NORDPro-laben, som ledes av trainees, kan de ansatte øke kunnskapen om lean-ledelse gjennom praktisk opplæring.

Stikkord: NORD DRIVESYSTEMS, NORD, NORDPro, NORDPro-laben, opplæring, opplæringsprogram, lean-ledelse, ledelsesverktøy, Kaizen, trainees, praktiske studier

Dyplenke:

https://www.youtube.com/watch?v=HDWNY11dMF0

Sosiale medier

LinkedIn-profil: https://www.linkedin.com/company/getriebebau-nord-gmbh-&-co-kg/

LinkedIn-lenker: @Getriebebau NORD GmbH & Co. KG

Twitter: https://twitter.com/NORD_Drive

Twitter-lenker: @NORD_Drive ‏

YouTube: https://www.youtube.com/user/NORDDRIVESYSTEMS

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne