www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Nytt MAXXDRIVE® XT industrigir fra NORD til transportbåndsystemer

Det velkjente MAXXDRIVE-industrigiret fra NORD gir høye utgående dreiemoment fra 15 til 240 kNm og egner seg perfekt til bruk i applikasjoner med høy belastning, f.eks. røreverk, transportørdrev, blandemaskiner, kverner, tromler og knuseverk. NORD DRIVESYSTEMS presenterer nå en ny serie med industrigir (MAXXDRIVE® XT) som optimerer det anerkjente modulsystemet for applikasjoner med høy termisk kapasitet.

Nytt MAXXDRIVE® XT industrigir fra NORD til transportbåndsystemer
Den nyeste generasjonen med MAXXDRIVE® XT industrigir er spesialutviklet for applikasjoner som krever lave oversetningsforhold i kombinasjon med høy effekt

MAXXDRIVE-industrigirene har vært en del av NORDs utvalg i ti år, og de har blitt utviklet videre siden de kom på markedet. Den nyeste generasjonen utvider serien med et applikasjonstilpasset totrinns vinkelgir som er spesielt egnet til transportbåndsystemer. Det kan også skreddersys til bestemte applikasjoner. Effekt- og hastighetsområdet er spesialutviklet for industrien, der det er behov for lave hastighetsområder i kombinasjon med høy effekt. Dette er for eksempel tilfellet i massegods- og mineralindustri. Der kreves det ekstra robuste løsninger som er bestandige mot skitt og smuss og har høy driftssikkerhet under tøffe forhold. Da er det nødvendig med spesielle tetningskonsepter som krever så lite vedlikehold som mulig. Derfor er det også et krav at drivsystemene ikke krever ekstern kjøling.

Kjølekonsept for høy effekt

MAXXDRIVE® XT-serien leveres med utgående dreiemoment mellom 15 og 75 kNm, med oversetningsforhold på 6,3–22,4. MAXXDRIVE® XT-industrigirene er tilgjengelige i sju størrelser med effekter på 50–1500 kW. I motsetning til de tidligere utgavene, er serien som standard utstyrt med UNICASE-hus med kjøleribber og en integrert aksialvifte. Den større overflaten og de luftledende dekslene gir en optimalt kjølende luftstrøm og svært høy termisk kapasitet. I mange tilfeller er det ikke nødvendig med ekstra kjøling. Større rullelagre og senteravstander øker belastningskapasiteten og levetiden på komponentene.

Kostnadseffektivt modulsystem

Alle NORDs drivløsninger skreddersys for den enkelte kunden etter modulprinsippet. Modulsystemet bidrar til at NORD også kan levere attraktive løsninger til prissensitive bransjer. Systemet er basert på et omfattende utvalg frekvensomformere, motorer og girenheter samt koblings- og bremsesystemer, hvorav alle har et stort antall alternativer. Funksjoner som hydrauliske koblinger som er skreddersydd for den aktuelle prosessen, eller Taconite-pakninger, som effektivt beskytter tetningsringer mot slitende støv og korrosjon, sikrer problemfri drift.

Nettverksbaserte vedlikeholdskonsepter

NORD tilbyr også innovative konsepter for prediktivt vedlikehold som er spesialutviklet for tyngre industrigir. Via frekvensomformeren kan nettverkskoblede drivenheter fra NORD sende statusdata via kontrollsystemet eller kommunisere direkte til en sikker sky. Med optimal vibrasjonsovervåking kan tilstandsendringer oppdages på et tidlig stadium, slik at prediktivt vedlikehold kan planlegges i god tid. I tillegg vil registrering av ytelsesdata sikre optimal dimensjonering av systemet samt kontinuerlig tilstandsovervåking av drevene.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne