www.engineering-norge.com
BALLUFF

Balluff strømforsyning for vindenergiutstyr

Akkurat i tide til Hannovermessen introduserer Balluff en ny, intelligent energibesparende strømforsyning spesielt for bruk i vindenergiutstyr. Den innkapslede enheten, med en effektivitetsgrad på 93 %, er utviklet for å tåle høye støt og vibrasjonsbelastninger og har en ekstremt lang levetid på nesten 20 år med en ”MTBF” (gjennomsnittlig tid mellom feil) på 800.000 timer. En viktig funksjon: dette er den første strømforsyningen som kan kobles direkte til generatorspenningen uten behov for en mellomtransformator. Helt unik er også de optiske indikatorene som viser status og tilstanden til enheten. Siden den sporer dynamiske belastninger kan den betjenes kontinuerlig, selv under høy belastning. Dette gjør det unødvendig med reserver på 30 til 50 %.

Balluff strømforsyning for vindenergiutstyr
Spesielle sensorer, i kombinasjon med en mikrokontroller, overvåker kontinuerlig slitasjefaktorer i strømforsyningen som eksempelvis temperatur, overbelastning, feil og andre forhold. Intelligent evaluering av disse parametrene gir dermed brukeren en oversikt over status for enheten for gjennomføring av vedlikeholdstiltak, og dette vil drastisk redusere sannsynligheten for svikt i det totale systemet. Fargede lysdioder med trafikklysfarger gir brukeren kontinuerlig informasjon om gjeldende last, ”stressnivå” så vel som levetid og en prognose av forventet gjenværende levetid. Indikatorene lyser kraftig nok til å bli pålitelig sett og tolket på flere meters avstand.

For første gang noensinne kan den vanlige 3-fase transformatoren som brukes i vindkraftutstyr fravikes, og dermed spares penger. Takket være sitt brede spekter av inngangsstrøm på 380-690 V kan den såkalte ”switch-mode” strømforsyningen kobles direkte til generatorspenningen på vindturbinen. De positive effektene er: installasjonsarbeidet og redusert antall sviktutsatte deler, sammen med økt effektivitet i systemet på grunn av mindre varmetap.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne