www.engineering-norge.com
LEROY-SOMER

Mia-bilen drevet av motorer fra Leroy Somer

Gjennom sitt engasjement, sin mestring av teknologier og sin store erfaring med elektriske biler, har Leroy-Somer tatt en ledende posisjon i dette voksende markedet, noe som gjenspeiles av dette partnerskapet med Mia Electric. Mia er den første modellen som selges av Mia Electric. Siden september 2011 har Mia vært tilgjengelig for salg til privatpersoner. Denne elektriske bilen designet for byen, skiller seg ut med de kravene som den har til hensikt å oppfylle: "Kompakt, romslig, enkel å kjøre, lett adkomst, økonomi og moro". .

Mia-bilen drevet av motorer fra Leroy Somer
Patrick Largeau fra Mia Electric forklarer: "Flere kriterier har ledet oss til å velge den rette motoren." Først og fremst, motorens ytelse: Den må være kompakt, gi en god masseavkastning og redusert plass og batterivekt. Deretter er leverandørens egenskap til å delta i bilutvikling avgjørende. Og til slutt hadde vi behov for en pålitelig løsning for å forsikre at våre kunder ikke får noen problemer. For Mia tok vi dessuten en tidlig avgjørelse om å bruke et standardprodukt, ikke bare fordi at bilen måtte utvikles raskt, men også fordi at vi hadde behov for en utprøvd og pålitelig løsning.

"Mange leverandører har kontaktet oss." For våre krav, mente vi at Leroy Somer var det beste valget. Leroy Somer har en sann teknologisk mestring av motorer for elektriske biler. De har vært veldig hjelpsomme innen alle utviklingsstadiene, både innenfor teknologiske stadier og ved deltakelse i "konkurransedyktighet" arbeidsgrupper, og de har også god kunnskap om det komplette drivverket, noe som er en fordel for løsningsintegreringen. Du føler at de er pålitelige. Jeg vil legge til enda en fordel med Leroy Somer, utviklinger er mulige: De er en av de få produsentene hvor du kan bytte fra asynkrone motorer til synkrone motorer, med de samme teknologiske garantiene, fortsetter Patrick Largeau. 

"Mia ble designet for å møte et vell definert behov: Å dekke 80% av urbane turer." Mia tilbyr 80 km rekkevidde med 8 kWh modellen og 130 km med 12 kWh modellen. Dette er en elegant, økonomisk og økologisk løsning for urban mobilitet med sin egen personlighet, et unikt og attraktivt design. Den er veldig praktisk: Skyvedørene strekker seg fra taket og helt ned til gulvet på begge sider, noe som gjør det lett å gå inn og ut av bilen, laste og losse, og de gjør det også lett for foreldre å plassere barna i bilen og å ta dem ut. Det midtstilte sjåførsetet sikrer bred sikt på begge sider, noe som sikrer trygg og forsiktig kjøring.

Leroy Somer: et senter for ekspertise innen elektriske biler

Pierre-Emmanuel Sarre, direktør for Drive Systems divisjonen, forklarer: "Vi har investert de nødvendige resursene for å kunne møte våre ambisjoner innenfor denne sektoren."
Leroy Somer har et senter for fremragende multikompetanse dedikert til elektriske biler, dets design- og teknologikontorer består av 15 spesialister som fullstendig mestrer kvalitetsstandardene som kreves av bilindustrien. Selskapet kan også stole på den ervervede erfaringen og kunnskapen til sine 500 produksjonsmedarbeidere. "Som bevis på vår satsing har vi dedikert en selvstendig produksjonsenhet som består av to produksjonslinjer; en for synkronteknologi og en annen for asynkronteknologi", legger Pierre-Emmanuel Sarre til.
Leroy Somer har i dag mange markedsmidler, som bevises av deres direktør:
"Samtidig med at vi var avhengige av ekspertisen innenfor gruppen måtte vi tilpasse oss til de spesifikke kvalitetskravene til bilindustrien." Vi satte opp en teknisk testplattform med sikte på å øke påliteligheten til motorene og for å møte de spesifikke begrensningene innenfor løsningen. Vi endret for eksempel impregneringen av viklingen for å forbedre vibrasjonsmotstanden. "Med mer enn 10 000 kjøretøy utstyrt med Leroy Somer motorer er påliteligheten til våre løsninger vel bevist."

"Til sist er vi teknologisk langt foran konkurrentene når det gjelder massekraft og kompakthet."

I dag designer og industrialiserer Leroy Somer motorer med veldig høy effektivitet og med kompakthet og massenivåer uten sidestykke. Nye teknologier vil hjelpe oss med å redusere motormassen med 10 til 15%, noe som vil hjelpe med å øke bilenes rekkevidde.

En lang erfaring med elektriske biler
Leroy Somer har drevet elektriske biler i 40 år. I 1995, for eksempel, tok Leroy Somer del i utgivelsen av den elektriske Peugeot 106, utstyrt med en DC-motor og separat eksitasjon. Denne teknologien tilbød fordelen av et maksimalt motor dreiemoment ved lav hastighet. Nesten 8000 motorer ble produsert. Den gang tok den elektriske Peugeot 106 del i Europas største eksperiment noen gang, å utvikle en flåte med selvforsynte elektriske biler, som tok plass i byen La Rochelle. Dette var en virkelig storstilt test for både produsenter og utstyrsmontører!
Den enorme erfaringen selskapet har fått igjennom mange prosjekter tillater Leroy Somer å tilby en komplett pakke av motorteknologier:
- Asynkrone motorer, avkjølt med luft eller vann, deres pålitelighet og robusthet er bredt bevist,
- Synkrone motorer, karakterisert av særlig høy ytelse,
- De nye motorene med permanente magneter tilbyr enestående spesifikasjoner når det gjelder ytelse, kompakthet og støynivå.

Disse motorene er løsninger innenfor områder av trekkraft for kjøretøy og lette elektriske biler, tunge elektriske biler, trehjulete elektriske kjøretøy, nyttekjøretøyer, trekkraft for biler og hybrid-kjøretøy og nedkjøling i lastebiler eller klimaanlegg i busser.

"Markedsområdet vårt er små og mellomstore serier." "Markedsandelen vår innen elektroniske kjøretøy er allerede betydelig," konkluderer Pierre-Emmanuel Sarre. Tatt i betraktning den nåværende utviklingen av elektroniske kjøretøy kan Leroy Somer forvente en kraftig økning i sine salgstall på rundt 50% over kort tid.

Om Mia Electric:
Mia Electric er en ny bilprodusent som kun utvikler elektriske biler. Selskapet tilbyr økonomisk mobilitet uten utslipp som er tilgjengelig for de fleste, for å svare på realitetene til individuelle byer og større tettbygde områder og for å møte økningen i oljeprisene.
Selskapet er basert i Vest-Frankrike, i Cerizay, Deux-Sèvres, hvor en toppmoderne fabrikk for tiden kan produsere 12 000 enheter over et helt år, eller 1000 biler per måned. I dag (september 2011), har selskapet 450 ansatte.
Mia Electric eier et integrert designsenter. Det drives av den berømte Murat Günak, som har jobbet for Mercedes, Peugeot og Volkswagen som sjefsdesigner. Under David Melvin Wilkie, tidligere sjefsdesigner ved Bertone, arbeider 16 designere i sammen med forsknings- og utviklingstjenesten, som består av 80 ingeniører.

Mia Electric, grunnlagt i juni 2010, er sammensatt av det franske Mia Electric SAS og det tyske Mia Electric GmbH som tok over en del av arbeidsstyrken og kunnskapen til Heuliez konsortiet, som har vært engasjert i bilindustrien i over 80 år. Heuliez har fått enestående global erfaring innen feltet for elektrisk mobilitet, de utviklet de elektriske versjonene av Peugeot 106 og Citroën Saxo for den franske bye La Rochelle (7000 enheter produsert) i år 2000. I juli 2010 gikk Kolhpharma gruppen, ledet av professor Edwin Kohl, med på å ta over den elektriske delen av Heuliez ved å investere 33 millioner Euro.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne