www.engineering-norge.com
EPLAN

Fokus på EPLAN-prosjektet

Hva betyr digitalisering innen teknologi og hvilken rolle spiller EPLAN-prosjektet? En avgjørende en, for digitalisering er ikke bare relevant for et selskaps backend eller kommersielle prosesser. Den påvirker hele produktutviklingsprosessen. De praktiske fordelene er klare: Brukerne kan benytte seg av tjenestene i EPLAN-plattformen og samtidig utnytte tilleggsverdien til skybaserte tjenester.

Fokus på EPLAN-prosjektet

Det sentrale digitaliseringsmålet er å optimere prosesser, bedre effektiviteten og slik gjøre maskiner og systemer mer tilgjengelige. Fortsatt utvikling av EPLAN-plattformen støtter denne prosessen. I utviklingsfasen er det fokus på den digitale tvillingen til et kontrollkabinett. Grunnlaget for dette er høykvalitets 3D-data som viser innfatningen og tilbehør som suppleres med komponent- og ledningsnett-informasjon relevant for prosjektet. Data kan eksporteres uten noen mediaavbrudd og brukes i andre underprosesser. f.eks. vareproduksjon, inkludert ledninger. Interdisiplinær teknologi gir også betydelig potensial for optimering. Dermed kan man lagre informasjon sentralt - i EPLAN-prosjektet - inkludert parameterdata for smarte sensorer og bruke dem i nedstrømsprosessen.

AML som utvekslingsformat

Åpne, standardiserte grensesnitt, f.eks. AutomationML (AML) gjør disse dataene tilgjengelige for enhver bruker uten applikasjonsspesifikke formater eller datastrukturer. Brukere kan for eksempel være maskiner for kontrollkabinett- eller ledningsbearbeiding, eller ansatte som legger ledninger ved hjelp av digital informasjon. Under driftsfasen er målet å maksimere systemtilgjengelighet og minimalisere dødtid i tilfelle systemsvikt. QR-koder på installerte komponenter hjelper med å finne dem i systemet og gjøre egenskapene deres - inkludert delenumre og tekniske data for å finne reservedeler - tilgjengelig hvor som helst i systemene og når som helst via nettbrett og smarttelefon.

Samarbeid velkomment
EPLAN ePulse støtter disse scenariene. Hvis ovennevnte prosjektdata lagres her, kan man gå inn på dem når som helst og hvor som helst fra. EPLAN-plattformen anvender denne innovative tilnærmingen slik at brukerne kan overføre data fra de brukte applikasjonene til skyen med bare et museklikk. EPLAN-prosjektet kan deles i EPLAN eView med påkrevde samarbeidspartnere. Selskaper forbindes med kunder og leverandører ved enkel og sikker datautveksling. Prosjektet er derfor den sentrale digitalmodellen av en automatiseringsløsning som bygges med ulike applikasjoner, f.eks. EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel eller EPLAN Fluid, og er tilgjengelig som eneste sannhetsklide. Til slutt gir den de nødvendige dataene for alle nedstrømsprosesser.

Brukerne kan utnytte fordelene med den etablerte EPLAN-plattformen og samtidig utnytte tilleggsverdien med skybaserte tjenester, f.eks. EPLAN eView og EPLAN Cogineer.

Finn ut mer på www.EPLAN.de

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne