www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

På SPS 2019 i Nürnberg presenterte NORD DRIVESYSTEMS en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Den nye motoren kan leveres uten vifte og med svært glatte overflater. Dette kan kombineres med overflatebehandlingen nsd tupH. Motoren er derfor perfekt egnet til bruk i intralogistikk og applikasjoner som krever mulighet til høytrykksspyling.

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer
De nye IE5+-synkronmotorene egner seg til intralogistikk og applikasjoner som krever høytrykksspyling, som en systemløsning med girenheter og omformere fra NORD DRIVESYSTEMS.

Den energibesparende sistegenerasjons synkronmotoren med permanent magnet har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde, og er perfekt egnet til drift i delbelastningsområdet. Den kompakte IE5+-motoren har høy effekttetthet og bruker mindre plass, og vil i utgangspunktet lanseres i en størrelse for effektområdet 0,25–1,1 kW, med et konstant dreiemoment fra 1,6 til 4,8 Nm og hastigheter fra 0 til 2100 min-1. Motoren kan monteres direkte i samsvar med NEMA eller IEC. Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter. Motoren er perfekt for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, ettersom den er korrosjonsbestandig og rengjøringsvennlig. Overflatebehandlingen nsd tupH og beskyttelsesklassen IP69K er tilgjengelig som tilvalg, og det samme gjelder en integrert mekanisk brems. Integrert pulsgiver er en del av standardutstyret. Den nye IE5+-motoren kan kombineres med girenheter og drivelektronikk fra NORD som et modulsystem, og vil være tilgjengelig fra andre kvartal i 2020.

Korrosjonsbeskyttelse med overflatebehandling
Overflatebehandlingen nsd tupH fra NORD er en overlegen korrosjonsbeskyttelse for girenheter, glatte motorer, frekvensomformere og startmotorer i rengjøringsvennlige, formstøpte aluminiumshus. Drevene rengjøres enkelt og er i stor grad bestandig mot syrer og alkalier. Det er til og med mulig å bruke høytrykksspyler og aggressive rengjøringsmidler. De vifteløse, glatte motorene forhindrer spredning av bakterier og er svært stillegående.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne