www.engineering-norge.com
EPLAN

Ny "Copper" tilleggsmodul for Eplan Pro Panel Professional

Bryterutstyr brukes nærmest over alt hvor elektrisitet flyter. Den nye "Copper" tilleggsmodulen for Eplan Pro Panel Professional tillater fri designkonfigurasjon og virtuell montering av kontrollkabinetter og de nødvendige bussbar-systemene. Med Eplan Pro Panel "Copper" kan informasjon fra planleggingsverktøyet "Rittal Power Engineering", som brukes for konstruksjon av lavstrøm bryterutstyrsystemer, for eksempel brukes for å tilpasse de nødvendige Rittal-systemkomponentene inn i en virtuell 3D-modell.

Ny  Copper  tilleggsmodul for Eplan Pro Panel Professional
Fig. 1- Systemkonfigurasjon - 3 pols Rittal Flat PLS bussbar-system inkludert Rittal systemtilbehør

Den omfattende nye ingeniørløsningen begynner med designet til bryterutstyrsystemer. Med Eplan Pro Panel "Copper" kan brukerne enkelt overføre resultatene av designprosessen inn i Eplan overordnet prosjekt for å tillate videre virtuelt oppsett og montering av kontrollkabinettet. "Copper"-modulen tillater planlegging av forskjellige komponenter, inkludert bryterutstyrsystemer, basert på Ri4Power løsningen fra Rittal eller RiLine60 modulært bussbar system og TS 8 kontrollkabinett. Alle bussbar og forbundne tilkoblingselementer kan designes individuelt og monteres virtuelt.

Intuitiv konstruksjon av kopperkabler
Dekselet og tilleggsutstyr, utstyr slik som hovedbrytere og skillebrytere, og kopperskinner som kreves er samlet innenfor Eplan fra et online komponentbibliotek og satt sammen for å forme en virtuell prototype av kontrollkabinettet. Der hvor bussbar-teknologien stopper kan brukere fritt designe kopperskinner og koblingselementer innenfor monteringsstrukturen i 3D og, om nødvendig, bøye og tilpasse dem etter behov. Informasjon relatert til design og produksjon, slik som bøyeradius eller firmaspesifikke bøyeregler, brukes direkte under bussbar-designprosessen og når komponenter behandles for tegningen. Et individuelt formbibliotek hjelper med å holde antallet varianter nede samtidig med at nivået for standardisering for produksjonsmontering økes. Den innovative Eplan e-Touch teknologien tillater intuitiv plassering av kopperkabler. I korte trekk: Prototypen av bryterutstyrsystemet er på plass lenge før de første komponentene har blitt bestilt, produsert eller montert.

Ny
Fig. 2 - Virtuell bøyning av bussbarer i 3D - Enkelt konstruerte skillebrytere med koblingspunkter

Tidlig oppdagelse av mulige problemer
Drillhull, fordypninger og hull kan defineres for alle typer koblinger for kobberdeler i 3D monteringsdesignet - enten som en standardbasert drillemal eller ved å plassere dem individuelt. Informasjonen som kreves for å produsere og behandle komponentene er gitt fra Eplan for manuell produksjon eller til kontroll av NC-baserte maskiner for bøyning, drilling eller stempling. Passende tester kjører på systemet og de innebygde anti-kollisjonsystemene tillater at hele virtuelle prototypen av bryterutstyret kan kontrolleres. Ingeniører kan oppdage mulige problemer så tidlig som mulig i produktutviklingsprosessen. Dette unngår korreksjoner i siste minutt ved produksjons- og monteringstrinnet, som kunne forsinke leveranse. Hvis en endring må gjøres vil systemet også oppdatere alle avhengige komponenter, delelister, rapporter og produksjonstegninger. Brukere sparer tid, kostnader og materialer på løpende basis.

Ny
Fig. 3 - Hovedbryter med koblingsett inkludert produksjonsinformasjon for maskinering av bussbarene.

Utstyrsanskaffelse gjort enkelt
Et utvalg av rapporter for bestilling av utstyr og koordinering akselrerer hele prosessen. Systemet genererer rapporter for materialbestilling, kuttelister og verdifulle produksjons- og monteringsdokumenter. Den spesifikke integrasjonen inn i produktutviklingen forsikrer at dataene for utstyrsanskaffelse, bestillingsforberedelse og koordinering, produksjon og tilpasning brukes. I korte trekk: En konsistent arbeidsflyt som gir systemoperatørene en "som bygd" dokumentasjon i henhold til maskindirektivet.

Ny
Fig. 4 - Eplan Pro Panel Professional Copper - 3D monteringsdesign, bussbar konstruksjon, automatisk generering av produksjonstegninger og eksport av bestillingsinformasjon.
 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne