www.engineering-norge.com
EPLAN

Eplan plattform øker prosesshastigheten til selskapet W. Althaus AG med 30%

Det sveitsiske selskapet W. Althaus AG, en tjenesteleverandør for industriautomasjon som leverer rundt 5000 koblingsskap hvert år over hele verden benytter Eplan plattform som ryggraden for datakonsistens. Den nylige migrasjonen til Eplan Pro Panel, 3D-systemet for konstruksjon skapte et kvantesprang når det gjelder prosessoptimalisering.

Eplan plattform øker prosesshastigheten til selskapet W. Althaus AG med 30%
Forfatter: Thomas Wichsel, produktsjef hos Eplan Software & Service, Monheim am Rhein

Hvert år leverer industriautomasjonsspesialister fra W. Althaus AG i Sveits rundt 5000 koblingsskap, fra enkle og serie kontrollenheter til prototyper og rundt 800 små kontrollenheter, over hele verden. Den fullautomatiske produksjonslinjen i Sør Korea med tilgjengelighet døgnet rundt er like mye en del av kundeporteføljen som sveitsiske solcellesystemer eller transportbåndsystemer i næringsmiddelindustrien. Det familiestyrte selskapet har rundt 110 ansatte og leverer et omfattende utvalg av tjenester, fra prosjektplanlegging, maskinvare- og programvareutvikling til leveranse, oppstart og endelig godkjenning. Kontrollkabinetter, rekkeklemmer, operasjonspaneler og kontrollpaneler blir alle produsert internt, i et produksjonsområde på mer enn 6000 m². Kabel- og ledningsproduksjon blir også gjort internt. Althaus designere utfører alt elektrisk ingeniørarbeid med Eplan Electric P8 og Eplan Pro Panel, 3D-systemet for bryterutstyrkonstruksjon.

Integrerte prosesser, inkludert 3D-data
"Vi har ingen krav fra våre kunder når det gjelder materialer og komponenter som brukes eller integreringen av kontrollenheter," forklarer Marco Schneider, leder for W. Althaus AG. Dette krever allikevel nøyaktig vedlikehold av komplekse produktdatabaser, noe som er enkelt å utføre med Eplan: Materialdataene for de fleste produsenter kan importeres direkte i 3D, og synkronisering med kundedatabaser kan utføres enda mer effektivt med en løsning som har blitt programmert internt.

Med ATHAS, "Althaus Terminalbehandlingssystem", har selskapet utviklet en produsent-uavhengig universal løsning for den automatiske produksjonen av rekkeklemmer som bruker roboter basert på Eplan Pro Panel. Dette blir nå tilbudt til terminalleverandører og andre produsenter av koblingsskap.

"Vi forplikter oss til å oppnå det høyeste nivå av automasjon som over hodet mulig," sier Schneider. For ham er Eplan plattform derfor ikke bare ingeniørarbeid og ECAD-programvare, men ryggraden for datakonsistens innen selskapet. Prosjekter som allerede har blitt fullført kan hentes fra databasen og brukes på ny. Pre-definerte moduler og komponenter, inkludert de nødvendige enhetene og materialene, kan lagres i Eplan-databasen som makroer og overføres til oppfølgingsprosjekter. ERP-systemet er også tilkoblet til Eplan - de automatisk genererte og tilpassede materiallistene betyr at materialer som ikke lengre er tilgjengelige i selskapets egne lager kan bestilles tidlig nok og nøyaktig i henhold til kravene.

Ny dimensjon: Eplan Pro Panel
Migrasjonen av Eplan Cabinet til det nye Eplan Pro Panel - W. Althaus AG var et av de første sveitsiske selskaper som introduserte dette - ga et kvantesprang når det gjelder prosessoptimalisering. Med Eplan Pro Panel jobber nå selskapet konsistent med 3D-data over hele Eplan plattformen. For Roland Ackermann, leder for elektronisk ingeniørarbeid, er fordelene åpenbare - Eplan plattformen har nå blitt optimalt integrert, det å ta bort de tidligere nødvendige mellomtrinnene for dataoverføring har spart tid og unngått feil, yteevne har blitt betraktelig bedre og operasjonen har blitt lettere, selv for nybegynnere. "Simulering har blitt bedre på grunn av 3D-grafikken, du kan med en gang se hva som skal hvor, og kollisjonspunkter kan unngås helt fra begynnelsen," sa Ackermann. Fremfor alt kan han og hans team jobbe mye mer fleksibelt. "Siden alle prosjektdisiplinene er sammenkoblet på en uniform databasis og endringer og oppdateringer registreres konsistent igjennom materiallistene, kan jeg også begynne med den enhetsbaserte monteringsutformingen og overføre informasjonen for koblingsskjemaet og koblingsdefinisjonen senere - nesten som i Windows, med å bruke dra og slipp.

Konsistent hele veien til produksjon
Operasjonssjef Marco Schneider setter særlig stor pris på kommunikasjonsstyrken til Eplan løsningene. For eksempel i metallarbeid, for flate monteringsplater, bruker Althaus en rask laser-kuttemaskin med et gjengekuttehode som et uvanlig tillegg, i tillegg til et 4-akset CNC-maskinsenter for plate, boks og deksel maskinering. Maskineringsdata som kreves genereres i Eplan Pro Panel og leses direkte inn i maskinkontrollenheten. Det er ikke kun elektriske diagrammer, materiallister, terminalplaner og oppsettsplaner som må genereres med Eplan, men også maskineringsdata for systemet som kutter kanaler og skinner til rett lengde, kablingsassistenten og de tidligere nevnte rekkeklemme-monteringsmaskinene. Det automatiske kabelfabrikkeringssystemet mottar også den nødvendige informasjonen om kabellengder, ledninger, bunting og merking direkte fra Eplan basert på koblingsdiagrammet og 3D-kabelrutedata, og bruker det til å lage kabelbunter som er klare for installasjon, tydelig merket. "Når våre produksjonsansatte begynner med oppsettet er alt der og ferdig utstyrt; de bare setter sammen et "konstruksjons-sett" og må ikke bruke tid til å lete etter materialer og jobber i monteringsplanene," summerer Schneider.

Denne egenskapen betaler for seg selv, til og med i enkeltmengder og det øker hastigheten og fjerner feil, forklarer operasjonssjefen. I tillegg kan tidkrevende og dyre rettelser unngås og personalet kan brukes mer fleksibelt. Denne høye graden av forberedelse betyr at gjentatte og rutine oppgaver også kan utføres av ansatte som ikke er spesialister. Ved Althaus jobber ansatte i team og jobber med utforming, kabling og kvalitetskontroll, testing blir foretatt manuelt og automatisk med hjelp fra "Panel Scout" testkontrollenheten som har blitt utviklet internt.

Prosesshastighet økt med 30%
Standardiseringen og automasjonen av prosesser, som bør være så omfattende som mulige, har redusert behandlingstider innen selskapet med rundt en tredjedel med å bruke Eplan plattformer, estimerer Schneider.

Mer informasjon:
www.eplan.de
www.althaus-ag.ch

Bilder: (kilde: W. Althaus.AG)

bild1.jpg:
Standardiserte prosesser: Elektriske diagrammer, terminal- og utformingsplaner genereres via Eplan plattform.

bild2.jpg:
Montert av roboter: Automatisk produksjon av rekkeklemmer med "ATHAS" fleksibelt behandlingssystem.

bild3.jpg:
Kvantesprang: Med Eplan Pro Panel designer Althaus ingeniører bryterutstyr mer effektivt og fleksibelt.

bild4/5jpg:
Althaus tilbyr en rekke tjenester, fra prosjektplanlegging, maskinvare- og programvareutvikling til montering og oppstart av koblingsskap.

bild6.jpg:
Skreddersydde koblingsskap: Althaus har ingen krav fra sine kunder når det gjelder materialer og kontrollenheter som brukes.

Schneider_neu.jpg:
Operasjonssjef Marco Schneider foran et av koblingsskapene

screen1.jpg:
Eplan Pro Panel fører 3D inn i prosjektet.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne