www.engineering-norge.com
EPLAN

EPLAN Harness proD blir en del av utvalget fra og med 1. juli 2012 - Eplan legger til programvare for ledningsnett til sitt utvalg

Løsningsleverandør Eplan har tatt over utviklingen og salgsrettighetene til EPLAN Harness proD, den etablerte 3D/2D programvaren for ingeniørarbeid på ledningsnett. Kontrakten mellom programvareutvikler Linius Technologies og Eplan Software & Service ble signert 28. juni 2012. Denne utvidelsen av utvalget vil gjøre det mulig for Eplan å tilby sine kunder enda mer omfattende støtte for alle områder av kabelprosjektstyring.

EPLAN Harness proD blir en del av utvalget fra og med 1. juli 2012 - Eplan legger til programvare for ledningsnett til sitt utvalg
Det strategiske oppkjøpet av EPLAN Harness proD programvaren vil gi betydelig potensiale innen innenlandske og internasjonale markeder. Det vil tillate Eplan å takle nye industrisegmenter, inkludert apparatteknikk, jernbane- og kjøretøyteknologi, luftfart, telekommunikasjon og medisinteknologi. Samtidig eksisterer det et økt behov innenfor deres egen kundebase for implementeringen av 1-1 tilkoblinger via ledningsnett ettersom antallet kretskortbaserte kontrollkabinetter og enheter stadig øker. Denne nye programvaren er det perfekte supplementet til Eplan Electric P8, selskapets egne CAE-løsning som tidligere behandlet utviklingen av enkeltkabler og mantelkabler i kontrollkabinettet og komponenter i feltet. Kunder kan dra fordel fra denne konsistente prosessintegreringen siden alle faser av ingeniørprosessen støttes, fra planlegging til utvikling frem til design av ledningnett og produksjon. "Kjøpet av EPLAN Harness proD programvaren gjør vår portefølje bred nok til å dekke alle ingeniørkrav innenfor det globale markedet. Det gir oss også en betraktelig konkurransemessig fordel, spesielt på det internasjonale markedet" sa Maximilian Brandl, styreleder i hovedstyret hos Eplan Software & Service. Løsningsleverandøren planlegger å distribuere programvaren internasjonalt under navnet "EPLAN Harness proDt" fra høsten 2012.

Åpen for IT-markedet
EPLAN Harness proD er en programvarepakke som er enkel å bruke og som fullstendig støtter alle aspekter av ingeniørarbeid for ledningsnett. Typiske designprosesser vises av programvaren i 3D. Alle 2D produksjonsdokumenter produseres av systemet, noe som gir omfattende åpenhet når det kommer til import og eksport av tredjeparts systemer i design, administrasjon og produksjon. Integrasjon mellom Eplan Electric P8 og EPLAN Harness proD gir all relevant kablingsinformasjon, slik som ledningspesifikasjoner, kilde/målinfomasjon og bunt- og kontakttildelinger. Denne integrert arbeidsflyten reduserer utviklingstid og kostnader.

En arbeidsflyt: design av mekaniske systemer og ledningsnett
Programvaren gir forskjellige fleksible tilnærminger for å designe et ledningsnett. Dette involverer vanligvis import av en 3D-modell fra et konvensjonelt 3D CAD-system, som så sjekker både rutene og designaspekter slik som klemmer, klips, krevde sikkerhetsforhold og lengdeberegninger innenfor den digitale modellen. Dette vil fjerne de tidskrevende og dyre konstruksjonene av prototyper. Som et alternativ til importering kan det ikke gjøres enklere. Hvis et ledningsnett for eksempel har blitt lagt innenfor en importert 3D-modell kan designet av 3D-modellen og ledningsnettet sendes tilbake til den mekaniske designavdelingen. Fordelen: enhver feil ved ledningsnettet som et resultat av designet kan oppdages i den virtuelle modellen og tiltak kan gjøres med en gang - helt uten behov for fysiske prototyper. Hvis 3D-modeller ikke er tilgjengelige kan et ledningsnett raskt og enkelt designes innen EPLAN Harness proDs 3D-editor.

Rapporter og testkjøringer
EPLAN Harness proD bruker 3D eller 2D ledningsnettlayout for å produsere et bredt utvalg av rapporter krevd for pristilbud, bestilling og produksjon. Fullstendige eller individuelle delelister, plugg- og spleiselister, kabling- og koblingslister og rapporter over arbeidsprosesser for å kunne beregne tid og kostnader. Dataene kan overføres direkte til kabel-ferdigbehandlingssystemer slik som Komax. For å kunne validere designet til ledningsnettet har systemet omfattende praktiske test- og kontrollfunksjoner for bøyeradius, fyllenivåer, kabellengder, bunter uten ledninger og kontakter. Målet er å identifisere mulige uoverensstemmelse og feil tidlig i prosessen, dvs. før prototype produksjon, og forenkle rettelser.

Hva er et ledningsnett?
Et ledningsnett er en samling av ledninger som vanligvis har plugger eller terminaler i enden for å skape elektriske koblinger til komponenter og enheter. Det blir sett på som en passiv enhet. Ved å feste ledningene i sammen, f.eks. ved å surre tape rundt, legge dem inn i beskyttende ermer eller slanger, eller legge dem inn i kabelkanaler, blir de individuelle ledningene festet i form av et ledningsnett og kan monteres på samme måte som en enkel kabel. Ledningene blir også beskyttet mot smuss, varme og mekanisk slitasje for å sikre elektriske egenskaper slik som isolering og konduktivitet gjennom produktets levetid. I motsetning til konvensjonell (mantel) ledning, blir ledningsnett utviklet på en prosjekt- eller bruksspesifikk basis avhengig av koblingene som kreves. Fordelene til denne tilnærmingen inkluderer optimalisering av plass og vekt innenfor installasjonsområdet og ideelle forhold for koblingskrav. Før-tilpasning/masseproduksjon kan også oppnås selv for små produksjonsstørrelser.

Bilder

(harness1.jpg)
EPLAN Harness proD: 3D ledningsnettvisning med beskyttende rør, ledninger og kontakter.

(harness2.jpg)
Visning av et 3D-ledningsnett koblet til en rekkeklemme.

(harness3.jpg)
3D-ledningsnettinstallasjon for et automatisk dørdriv.
EPLAN Harness proD blir en del av utvalget fra og med 1. juli 2012 - Eplan legger til programvare for ledningsnett til sitt utvalg
EPLAN Harness proD blir en del av utvalget fra og med 1. juli 2012 - Eplan legger til programvare for ledningsnett til sitt utvalg

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne