www.engineering-norge.com
Norgren

Norgrens nye IVAC sylinder tilbyr OEM og sluttbrukere dramatisk reduksjon i energi- og driftskostnade

Norgren, som er en internasjonal markedsleder i pneumatiske bevegelse og fluid kontroll teknologier, annonserer lanseringen av et innovativt utvalg av sylindere med høy ytelse. Sylinderne er designet for å redusere energibruken og driftskostnader for OEM og sluttbrukere i en rekke prosess applikasjoner.

Norgrens nye IVAC sylinder tilbyr OEM og sluttbrukere dramatisk reduksjon i energi- og driftskostnade
Konvensjonell pneumatisk kontroll innebærer et arrangement av ventiler eller ventiløyer, aktuatorer, flow kontroller og sensorer, i kombinasjon med kontakter og annet utstyr. I en typisk applikasjon, kan opptil 13 ulike komponenter være nødvendig for hver aktuator funksjon. Denne kompleksiteten representerer en del ulemper og mulige begrensninger i ytelse. Etter et tett samarbeid med kunder med målsetting om å komme frem til en løsning som ville overvinne disse svakhetene og tilfredsstille individuelle behov, har Norgren utviklet IVAC (integrert ventil og aktuator kontroll) - en integrert enhet som gir store engeneerings fordeler (Engineering Advantage) ved å kombinere ventil, flow kontroller, pakninger og sensorer i en enkelt aktuator pakke.

IVAC er en vekt og plass optimalisert aktuator, egnet for en rekke rør diametre fra 40mm til 80mm, med integrert ventil og magnetisk opererte brytere for komplett motorkontroll. Løsningen kan ettermonteres eller integrert i nye systemer. Den krever bare at hver enhet kun har en pneumatisk og en elektrisk tilkobling, noe som eliminerer behovet for flere ventilerøyer, komponenter, rør og annet tilbehør. Denne integrerte plattform reduserer kostnadene for brukeren på mange måter. Fordi det er enklere å installere, vedlikeholde og bytte ut en enkelt enhet, ved planlagte og uplanlagte installasjon og igangkjøring vil vedlikeholdstid og - kostnader reduseres. Mindre nedetid for vedlikehold betyr også høyere produktivitet. Ved at den pneumatiske forbindelse mellom ventiler og aktuatorer reduseres vil ”død” volum bli minimert. Dette kan redusere luftforbruket med opptil 50 prosent, noe som gir betydelig kostnadsreduksjoner per mm slag, sammenlignet med konvensjonelle pneumatiske systemer. For en maskin som opererer med to millioner sykluser per år vil dette resulterer i så stor energibesparelser at investeringskostnaden for en IVAC løsning er betale tilbake innen ett år. I tillegg vil IVAC løsning gi en mer tiltalende maskin utseende. En ryddig og avansert design avslører en mer sofistikert løsning og for sluttbrukerne gir dette produksjonslokalet en renere og mer avansert utseende.

En rekke alternativer og varianter er tilgjengelig, inkludert CleanLine versjoner for hygieniske sylindere, industrielle slave sylindere som er lette å rengjøre. Dette hjelper OEM til enklere og mer kostnadseffektivt å overholde hygiene forskrifter. OEM kan dra nytte av alle disse fordelene uten å måtte endre på mekaniske design siden IVAC produkter er i overensstemmelse med de nyeste ISO VDMA kravene. Den enkle M12-tilkobling for inngang og utgang kan bli hardwired eller plugget inn i et feltbussystem uansett hvilken protokoll som benyttes.

Richard Bull hos Norgren forklarer: "Ved utforming av IVAC utvalg av sylindere, var vår sentrale målsetting å tilby en unikt og innovativt bærekraftig løsning for energi forbedring, ved hjelp av en enkelt én-komponent løsning. IVAC enheten er utviklet for å gi produsenter og sluttbrukere en høyytelse, innovativ produkt med og høy spesifikasjon. Løsningen vil hjelpe til med å kutte energikostnader, installasjonskostnader og luftforbruk, og samtidig reduserer nedetid for rengjøring og vedlikehold.
Utformingen av den integrerte aktuatoren er basert på maksimal modularitet som medfører at alle komponentene enkelt kan monteres og demonteres. En viktig faktor i IVAC sitt modulære konsept inkluderer en spesiell pilot modul som er plassert rett ved enden av aktuator huset, og integrering av en pneumatisk interface, posisjonssensor, display for status og elektrisk tilkobling. "

Han legger til: "Å holde forurensning i sjakk er nøkkelen i mange hygiene kritiske prosesser, og IVAC sylinderen har allerede genererer stor interesse blant potensielle brukere, konstruktører, produksjons- og vedlikeholds ledere i forskjellige applikasjoner hvor hygiene kravene ikke kan bli kompromittert. En høyt profilert organisasjon som allerede nyter Engineering Advantage gjennom IVAC er global løsning for flaske prosessutstyr er markedsleder KHS Kriftel, som har installert IVAC enheter i sin nye CombiKeg produktlinje. "

For ytterligere informasjon besøk http://www.norgren.com/no/info/30/ivac
  

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne