www.engineering-norge.com
EPLAN

EPLAN FieldSys : Optimalisert kabelplanlegging fra kontroller- til feltnivå

EPLAN FieldSys gjør det mulig å konfigurere kabelruter til nøyaktig målestokk. Dette omfattende planleggingsverktøyet inkluderer ruting, databasestøttet kontroll av kabelruter og automatisk data-analyse for å akselerere prosesser, enkeltgjøre montering og vedlikehold, og forsikre effektiv systemplanlegging.

EPLAN FieldSys : Optimalisert kabelplanlegging fra kontroller- til feltnivå
2D-layout av et produksjonsområde med rutenett og rapporter over feltkabling.

EPLAN FieldSys er en tilleggsmodul for kabling i feltet som vil være tilgjengelig med den nye EPLAN plattformen 2.2 fra og med oktober 2012. FieldSys er basert på en 2D maskin-/anleggslayout som for eksempel kan leses inn til EPLAN i formatene DWG eller DXF. Innenfor EPLAN plattformen kan systemkonfiguratoren legge til et nettverk av ruter i målestokk til denne layouten og vise de mulige kabelrutene. Dette betyr at koblinger mellom kontroller og feltkomponenter enkelt kan planlegges, og dokumenteres for alltid. Det neste steget er å finne automasjonskomponentene og feltenhetene som finnes i kabeldiagrammene i layouten.

Omfattende rapporter er inkludert
Basert på koblingene mellom enhetene definert i det elektriske kabeldiagrammet ruter EPLAN alle kabelkoblingene innenfor det definerte nettverket. Individuelle regler for kabling hjelper med planleggingen av optimale kabelruter over hele nettverket. Kablenes lengde kalkuleres også, i tillegg til andre ting som måtte kreves for å sammenkoble enhetene. Basert på denne ruteinformasjonen generer EPLAN FieldSys omfattende kabelrapporter med et enkelt trykk på en knapp. Disse rapportene er spesielt viktige for montering. Beregning av kabellengden som kreves for hver kabeltype og kobling, inkludert informasjon om kilden og målet, garanterer nøyaktige resultater. Det finnes også rapporter som viser den nøyaktige ruten for hver kabel, noe som er til stor hjelp under kablingsprosessen. Fra kilden kan montøren følg dokumentasjonen trinn for trinn til målet og dermed raskt finne den ideelle, definerte kabelruten.

Vedlikehold: All nødvendig informasjon på et øyeblikk
Det å ha maskin-/anleggslayout, kabelruter og kabelrapporter som grunnleggende elementer øker betraktelig verdien av automasjonsdokumentasjonen. All viktig informasjon er lett tilgjengelig, ikke bare under monteringsstadiet, men også for vedlikehold. Hvor finnes et komponent innenfor systemet? Ved å klikke på navigasjonen i kabeldiagrammet fra motorkontrolleren til maskinlayouten vises det nøyaktig hvor motoren er montert. Er det mulig at det er skade på motorkabelen? Layouten eller rapporter viser tydelig hvordan kabelen skal trekkes igjennom maskinen. Dette betyr at feil finnes og kan repareres raskt.

EPLAN FieldSys : Optimalisert kabelplanlegging fra kontroller- til feltnivå
Det nye EPLAN FieldSys tillater nøyaktig konfigurasjon, til målestokk,
av kabelruter mellom kontroll- og feltkomponenter.

 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne