www.engineering-norge.com
Westermo Teleindustri AB

Gigabit Ethernet-svitsjer som dekker økende etterspørsel for høy hastighets kommunikasjonsnettverk om bord i jernbanemateriell

Ethernet og Power-over-Ethernet (PoE) -svitsjer er godkjent i henhold til standarden EN 50155, noe som gir svært pålitelige kommunikasjonsnettverk i rullende materiell.

Gigabit Ethernet-svitsjer som dekker økende etterspørsel for høy hastighets kommunikasjonsnettverk om bord i jernbanemateriell
Westermo har økt utvalget av Viperprodukter for kompakte Ethernet-svitsjer med innføringen av fire nye tolvportsenheter designet for å håndtere Gigabit nettverk. Ethernet- og Power-over-Ethernet (PoE) -enhetene bidrar til å møte den økende etterspørselen etter kommunikasjonsnettverk med høyere datahastigheter ombord i jernbanevogner for å støtte video, LCD-skjermer og trådløse LAN-tilgangspunkter. De nye enhetene er en del av Westermo innovative IP Train konsept som leverer en komplett Ethernet-svitsj og -rutingløsning som gir en robust nettverkinfrastruktur i etablering av intelligente tog.

De fire nye modellene gir en rekke standard Ethernet, Gigabit Ethernet, og PoE alternativer, og øker rutingfunksjonaliteten. Viper-112-T3G har tre Gigabit Ethernet-porter og ni standard Ethernet-porter. Modellen Viper 212-T3G gir samme portkonfigurasjon, men med ekstra rutingkapasitet som gjør det mulig med tilkobling av subnett og generelt bedre ytelse i nettverket.

Viper-112-T3-P8 har tre Gigabit-porter, én standard Ethernet-port og åtte Power-over-Ethernet-porter som støtter standarden IEEE 802.3a for «plug-and-play» PoE kommunikasjon. PoE gjør det mulig at både strøm og data kan overføres på en enkelt flerkjernekabel. Denne løsningen er spesielt nyttig ved kameraanvendelser. Løsningen reduserer den totale kablingen og gir raskere installasjon. Viper 212-T3G-P8 har samme portkonfigurasjon, men utvider funksjonaliteten ved å tilby rutingmuligheter. Viper PoE-svitsjer fordeler opptil 66 Watt over de åtte PoE-portene, og er i stand til å isolere inngangsDC-spenningen fra de tilkoblede enhetene. Denne løsningen beskytter utstyr fra overspenning. Kraftdistribusjon styres med porter innstilt for maksimum fordelingseffektivitet.

På grunn av at utstyret er spesielt utviklet for å gi svært robuste nettverk med langsikt driftssikkerhet, overstiger Viperserien kravene i EN 50155 standarden for løsninger ombord i jernbane for elektronisk utstyr. Dette gjelder ikke bare EMC-krav, men også støt, vibrasjoner, utvidet temperaturområde og fuktighet. Vipersvitsjene oppnår svært lang tid mellom feilsituasjoner, dette forholdet sikrer ekstremt langsiktig og pålitelig drift som er nødvendig innen jernbanesektoren.

I tillegg til ett høyt pålitelighetsnivå, gir svitsjene unik funksjonalitet som forenkler utvikling, installasjon og vedlikehold av nettverk. Vipersvitsjoperativsystemet- WeOS - gir en omfattende og kraftig pakke med IP- nettverkløsninger, slik at effektive og fleksible nettverk kan etableres. Operativsystemet er i stand til å oppdage eventuelle endringer i jernbanevognens posisjon eller endringer, og deretter kompensere for slike endringer i nettverket uten manuell konfigurering. For å lette installasjon og vedlikehold, kan Vipersvitsjer og eventuelle tilkoblingsenheter konfigureres med samme IP-adresse i hver vogn. Dette forenkler den samlede IP-plan og standardiserer konfigurasjonene.

WeOS er også i stand til å balansere datatrafikk på nettverket for å opprettholde maksimal datatrafikk og stabilitet. Innføringen av økt trafikk fra nye kameraer eller videodatastrømmen, vil derfor ikke påvirke stabiliteten i hele nettverket. I tilfelle av noen link- eller maskinvarefeil, sørger Westermo unike FRNT- teknologi at det er mulig å re-konfigurere et stort nettverk i løpet av 20 ms.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne