www.engineering-norge.com
EPLAN

EPLAN gjør fullførelsen av prosjekter for avspolings- og viklingsutstyr 30 % raskere

Advanced Machine & Tool, AMT, i Fort Wayne, Indiana, USA, fant betraktelige produktivitetsforbedringer med å bruke EPLAN-løsninger, og de har byttet fra AutoCAD Electical til EPLAN. Tidskrevende produktutviklingstrinn, slik som enhetstagging, ledningsnumrering og maskindesignstandardisering, inkludert arkivering og gjenbruk av gjentatt innhold, er nå forenklet og raskere.

EPLAN gjør fullførelsen av prosjekter for avspolings- og viklingsutstyr 30 % raskere
Raskere design for mange
Spesialiserte maskinprosjekter

Prosessen som fikk Advanced Machine & Tool Corporation (AMT) i Fort Wayne, Indiana, USA, til å bruke EPLAN for tre år siden hadde en uvanlig opprinnelse. De fleste selskapene som bytter til EPLAN gjør dette når de finner ut at deres eksisterende CAD-programvare ikke er tilstrekkelig for nåværende eller fremtidige krav. AMT-ingeniører som jobbet med AutoCAD Electrical merket ikke at de manglet noe før en stor bilindustrikunde sa at de ville ha EPLAN elektriske tegninger for maskinene de bestiller for å få fortgang i produksjonen av dokumentasjon og for å forbedre nøyaktigheten. Dette fikk AMT til å undersøke om EPLAN var et bedre alternativ. De bestemte at det var bedre og AMT begynte en gradvis prosess med å flytte alle elektriske- og væskekraftoppdrag over til EPLAN-plattformen. I dag er ingeniørene fornøyde med at selskapet byttet. "Jeg trodde at vi var komfortable med det gamle CAD-systemet, men det er helt sikkert at jeg ikke vil gå tilbake til det nå," sier Mark Lohrman, en elektrisk ingeniør.

Bygger maskiner som produserer motorer
AMT spesialiserer seg i å bygge spolings- og viklingsutstyr og andre maskiner som brukes i produksjonen av elektriske motorer, aggregater, omformere og andre enheter for bilindustrien og andre industrier, mye av det for OEM-produsenter. Ingeniørfasen med å oppfylle en ordre kan ta så lite som tre dager, eller så mye som 60 uker for de mest omfattende prosjektene, men en vanlig ordre består av en kunde som vil ha en enkel maskin til å produsere en ny motor for å forsterke eller strømlinjeforme nåværende produksjon. "Det kan være så enkelt som å legge til en maskin som likner en de har nå, eller vise oss produktet de vil produsere og spørre oss, 'Hvordan kan vi produsere det?'," sier Lorhman.

Alle prosjekter nå utført i EPLAN
Bortsett fra den ene kunden som krevde EPLAN-dokumentasjon, tok AMT en konservativ tilnærming til implementeringen av EPLAN. Prosjekter ble testet for å bekrefte produktivitetsøkninger over tid, flere og flere prosjekter ble utført i EPLAN. "Nå har vi kommet til en punkt hvor, uavhengig av hva vi utfører, så gjør vi det i EPLAN," sier Lohrman. Med å bytte til EPLAN har vi gjort det mulig å generere nøyaktig og velstrukturert dokumentasjon raskere enn det før var mulig.

De mest tidskrevende oppgaver automatisert
For et oppdrag som kunne ha tatt opp til to uker i AutoCAD, ble de største innsparingene, omkring 23 - 28 arbeidstimer, oppnådd innen fire områder.
- Enhetstagging og ledningsnumrering pleide å være en manuell oppgave. Nå har det blitt automatisert med genereringen av faktiske enhetstagger, ledningsnummer og terminaltagger. ATM-ingeniører bruker den interne funksjonaliteten til EPLAN for å konfigurere skrivere med å overføre et Excel-regneark med alle data... 4 - 5 timer spart.
- Feilfri terminaltidagrammer og BOM-er genereres automatisk... fem timer spart.
- Standardkretser arkiveres og brukes på ny fra prosjekt til prosjekt... 8 - 12 timer innspart.
- Væskeskjema har blitt integrert inn i det totale prosjektet, dette fjerner feil ved enehetsnavngivning og manglende komponenter... seks timer spart.
For større prosjekter er innsparingen tilsvarende høyere.

Arkiv over makroer blir stadig større
"Automatisk nummerering er veldig viktig for oss," sier Lohrman. "Jeg kan gå til delelisten og plukke ut en del. Hvis den har en tilknyttet makro, så er det gjort." Fordelene med arkivering og gjenbruk av standardinnhold vokser med mengden av innholdsenheter som er lagret som EPLAN-makroer, nå over 300 prosesser og over 500 komponenter. "Tegninger arkiveres og finnes enkelt. Jeg kan ta frem et fullstendig sett med tegninger på noen få minutter, jeg trenger ikke gå tilbake til papirarkiver. Selv om de aller fleste maskinene våre er skreddersydde, finnes det noen få som vi gjentar med små justeringer. Med EPLAN kan vi ta frem tegningene, raskt og enkelt utføre små justeringer, og sende ut et sett med planer for den." ATM-ingeniører bruker også en annen kilde for deledata: EPLAN Data Portal. De bruker den til å laste ned komponentdatasett som inkluderer Allen Bradley, WAGO og annen informasjon. "Data Portal er enkel å bruke," sier Lohrman. "Den sparer mye tid når vi ikke må gå igjennom alle sidene med dokumentasjon for å finne målene. Hvis jeg trenger en ny del så går jeg alltid til Data Portal først."

Ingeniørarbeid blir mer integrert
For AMT har EPLANs kundestøtte gjort overgangen enkel. "Vi får raskt svar når vi har en forespørsel, vanligvis i løpet av samme dag. (En EPLAN kundestøttetekniker) kan se skjermen min over Internett, han kan se problemet, noe som gjør feilsøking så mye lettere." AMTs plan fremover med EPLAN er sannsynligvis tettere integrering av elektrisk- og væskedesign ettersom flere ingeniører blir opplært i EPLAN Fluid. På den måten kan to disipliner jobbe ved siden av hverandre for å akselerere prosjekter og optimere resultater. Andre fremtidige trinn kan inkludere bruken av EEC One, det nye EPLAN Enginering Center One, for å begynne med design av maskiner mekatronisk i funksjonelle enheter.

EPLAN gjør fullførelsen av prosjekter for avspolings- og viklingsutstyr 30 % raskere
"Data Portal er enkel å bruke."
Tilgang til over ¼ million komponenter
fra over 46 produsenter med ett museklikk.

 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne