www.engineering-norge.com
Steute

Ex AZ 16

Robust designet sikkerhets bryterutstyr for eksplosive atmosfærer

Ex AZ 16
Produktbilde Ex AZ 16

Mekanisk sikkerhet og eksplosjonsbeskyttelse: slike forhold betyr at to omfattende sett med veiledende retningslinjer må tas hensyn til samtidig. Bryterenheter som brukes for å overvåke plasseringen av sikkerhetsdører på maskiner i Ex-soner må følge tilsvarende komplekse standarder.

For slike bruksområder har Steute forretningsområde Extreme et bredt utvalg av elektromekaniske og ikke-kontakt sikkerhets bryterutstyr. Vårt elektromekaniske produktutvalg har nettopp blitt utvidet med nye varianter av Ex AZ 16 sikkerhetsbrytere med adskilt aktuator som, i grunndesignet (uten eksplosjonsbeskyttelse), allerede har blitt en ekte klassiker for maskinsikkerhet.

Ex-varianten er av samme dimensjoner som den opprinnelige versjonen slik at bryterne er 1:1 kompatible for montering. «Extreme»-enheten følger også de samme høye standardene for pålitelighet og slitesterkhet.

For å kunne møte kravene for eksplosjonsbeskyttelse er en separat terminalboks stipulert for kabeltilkoblingen, Ex AX 16 er alternativt tilgjengelig med tilpassede kabellengder. Brukere har valget mellom to versjoner med to eller tre kontakter, et nytt tillegg til serien er koblingsinnsatsvarianten med to NCC og en NOC. Tilgjengelige versjoner inkluderer også manøvrerbare aktuatorer som er nyttige for sikkerhetsdører med en trang åpningsvinkel.

I henhold til ATEX og IECEx er Ex AZ 16 godkjent for bruk i gass Ex-soner 1 og 21. Godkjenninger i henhold til andre nasjonale eksplosjonsbeskyttelsesregler, inkludert Russland, Kina, Brasil og Canada er også under søknad, mens spesielle versjoner for støv-Ex-soner allerede er tilgjengelige.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne