www.engineering-norge.com
TWK

Ultrakompakt sikkerhetsomkoder

Med TRK38 presenterer TWK en ultrakompakt omkoder med én vikling utviklet for sikkerhetsformål. Med både diameter og lengde på kun 38 mm passer sensoren for montering i installasjonsavlukker. Sikkerhetsnivået er høyt: omkoderen registrerer posisjon og hastighet og oppfyller kravene til SIL 2 (IEC 61508) og PL d (EN 13849). De sikkerhetsrelaterte signalene overføres via et sertifisert EtherCAT FsoE-grensesnitt.

Ultrakompakt sikkerhetsomkoder

Stor kraft i en kompakt pakke: Komprimering har blitt en nøkkelfaktor i mange stasjonære og mobile maskiner. En nyutvikling fra TWK kommer til akkurat riktig tid. TRK38 magnetisk omkoder med én vikling har dimensjoner på kun 38 x 38 cm (diameter x lengde) og er svært kompakt. Med sine 60 gram er den også veldig lett.

Men dette reduserer ikke ytelsen. TRK38 registrerer posisjon og hastighet på en sikkerhetsorientert måte og oppfyller kravene til SIL 2 (IEC 61508) og ytelsesnivå d (EN 13849). Posisjonsoppløsningen er 16 bit per omdreining. Det sertifiserte EtherCAT FsoE-grensesnittet gir pålitelig overføring av sikkerhetsrelaterte signaler til kontrollen på høyere nivå eller til et sikkerhetsrelé, samt programmeringen av sensoren.


Ultrakompakt sikkerhetsomkoder

Ultrakompakt sikkerhetsomkoder
Kompakt, robust og sikker: skreddersydd TRK38-omkoder med én vikling for sikker bruk

Tross sin kompakthet og høykvalitetsdesign har TRK38 også en konkurransedyktig pris med tilvalgsanordninger som sinus-cosinus og inkrementelle omkodere. Og aluminiumhuset og den generelle designen gir lang levetid selv under ugjestmilde forhold, f.eks. vibrasjoner og støtbelastning. Det kontakt- og slitasjefrie måleprinsippet bidrar stort til dette.

Med disse egenskapene passer TRK38 til mange forskjellige typer sikkerhetsbruk. Som mange av TWKs produkter ble den utviklet fordi en kunde ønsket en ekstremt kompakt, men robust omkoder med én vikling for sikkerhetsbruk. Kunden fikk ikke tak i en passende sensor hos de relevante leverandørene.

TWK er godt forberedt på slike forespørsler. På grunnlag av et omfattende sensorprogram for krevende bruk tilpasser utviklerne den grunnleggende modellen etter kundenes ønsker - for eksempel for størrelse, design på hus, elektrisk anlegg, grensesnitt og generelt for den mekaniske og elektriske integreringen i den omliggende bygningen. Dette gjelder ikke bare for vanlig sensorer, men også de for funksjonelle sikkerhetsoppgaver.

TWK produserer også slike skreddersydde sensorer i små mengder. Den verdensomspennende distribusjonen skaper betingelser for nært samarbeid under utviklings- eller tilpasningsprosessen, og den svært fleksible produksjonen gjør at man kan følge kundenes ønsker i produksjonen av sensorene. Det er derfor fullt mulig at TWK introduserer flere modeller av TRK 38, f.eks. med andre grensesnitt og kommunikasjonsalternativer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne