www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Tatt til nye høyder: Industrielle girenheter fra NORD fullfører tung arbeidsbyrd ved et reservoarprosjekt

Bargteheide – Den sveitsiske energileverandøren Axpo er nær fullførelsen av det krevende store konstruksjonsprosjektet «Linthal 2015»: Sveits' største hydroelektriske prosjekt vil øke totalproduksjonen til de eksisterende Linth-Limmern-kraftverkene fra 480 MW til 1480 MW. En ny undergrunns pumpestasjon ble bygd for å pumpe vann fra Limmernboden-reservoaret til en høyde på 1860 meter over havet inn i Muttsee-innsjøen omtrent 600 meter høyere oppe. Denne høydeforskjellen vil bli brukt til å produsere hydroelektrisk kraft etter behov. Selve hjertet til prosjektet, undergrunnssenteret for den nye pumpelager hydroelektriske kraftstasjonen, krevede en gigantisk innsats. Ved en ekstrem stigning på 45 grader og en høydeforskjell på ca. 180 meter transporterte transportørsystemene i en understasjon 500 tonn gravemasse per time, hele døgnet. På et annet transportbånd ble det knuste materialet transportert opp til grusverket hvor den ble oppbevart eller behandlet for videre bruk. I tre hele år ble disse transportbåndene drevet av NORD industrielle girenheter og de transporterte omtrent en million tonn med materiale.

Tatt til nye høyder: Industrielle girenheter fra NORD fullfører tung arbeidsbyrd ved et reservoarprosjekt
Illustrasjon: I løpet av tre år transporterte industrielle girmotorer fra NORD en million tonn med materiale. Nå forberedes de til sin neste oppgave.

Etter fullføringen av transportoppgaven ble NORD industrielle girenhetene demontert av anleggsprodusenten Marti Technik AG, og de venter nå på sin neste oppgave. Ernst Kuster, sjef for transportbåndvedlikehold ved Marti Technik, sier: «I samsvar med instruksjonshåndboken endret vi olje én gang, men det var det eneste vedlikeholdet vi måtte utføre i løpet av de tre årene. NORD-girenhetene hadde utmerket ytelse.» De industrielle girenhetene ble kvalifisert for dette enorme konstruksjonsprosjektet takket være det utprøvde UNICASE-designet: dette helstøpte huset integrerer alle lagersetene. UNICAS-hus produseres av de toppmoderne CNC-maskinene i én enkel form. Konseptet sikrer ekstrem presisjon, stivhet og styrke uten noen koblinger mellom utgangssiden og girenheten som kan utsettes for radialkraft eller torsjon. I tillegg tillater hjullagerforskyvingen mer kompakte girenheter og større rullelager som gir en lang levetid.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne