www.engineering-norge.com
Parker News

Parker utvider sortimentet med integrerte patronløsninger for lavtrykksbruk med Carstick+

Parker Hannifin, den globale lederen innen bevegelses- og kontrollteknologi, introduserer den nye integrerte patronløsningen Parker Legris Carstick+ som umiddelbart kobler sammen hus og polymerrør. Carstick+, som komplementerer den veletablerte produktserien Parker Legris Carstick®, kan settes inn i flere ulike materialer til hus, inkludert amorfe, ikke-elastiske polymerer.

Parker utvider sortimentet med integrerte patronløsninger for lavtrykksbruk med Carstick+

Innenfor mat og drikke-industrien er Carstick+ egnet for bruk med drikkevann, damp og væsker, til bruksområder som inkluderer kaffemaskiner, vanndispensere og vannbehandling. Den nye patronløsingen er også laget for å håndtere kjølevæsker: industrivann eller deionisert vann, dielektriske væsker eller glykoler i forbindelse med termisk behandling. I tillegg kan Carstick+ med designtilpassing brukes i industri- og automatiseringsmarkeder for trykkluft og inert gass, i tillegg til håndtering av gass og medisinske væsker i biovitenskapsbransjen.

Carstick+ har blitt forlenget for rør med utvendige diameter på 4 mm og 6 mm. Mens EPDM-versjonen kan brukes i opptil 120 °C, støtter FKM-versjonen bruk med temperaturer opptil 140 °C. Sammen med andre fordeler gjør den patenterte eksterne griperingen på Carstick+ at enheten enkelt kan fjernes fra huset uten å skade innsatsen. Dette betyr at innsatsen er gjenbrukbar, noe som betraktelig reduserer avfall.

Ettersom kraften som kreves for å sette inn Carstick+, er mindre enn 20 daN, sparer også den nye patronen energi. Den integrerte forseglingen og bruksklare emballasjen gjør den rask å installere, og sammenlignet med andre produkter på markedet er det to til tre ganger raskere å montere denne løsningen. Stive plastrør beskytter Carstick+ mot skade og tap av komponenter samtidig som de legger til rette for innsettingsprosessen. Dessuten har patronløsningen et svært kompakt design som sparer plass, med valget mellom EPDM- og FKM-integrerte O-ringtetninger.

Løsningen Carstick+ overholder RoHS og REACH og er blyfri. EPDM-versjonen av patronen Carstick+ overholder matsertifiseringer, inkludert NSF, FDA og KTW.

Du finner mer informasjon på https://ph.parker.com/no/nb/polymer-cartridges-lf-3000-and-liquifit-carstick-quick-fitting

www.parker.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne