www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Veldig dynamisk ved en alder på 50 år

NORD DRIVESYSTEMS har jubileumsfeiring ved Hannover Messe 2015

Veldig dynamisk ved en alder på 50 år
Illustrasjon 1: Veldig dynamiske, koordinert driv med innebygd intelligens behandler komplekse behandlingsoppgaver

En simulator som viser dynamisk drivytelse kommer til å være midtpunktet ved årets NORD DRIVESYSTEMS presentasjon ved industrimessen i Hanover. Systemer som består av en asynkron motor, en girkasse med skråtannede kjeglehjul og en SK 200E-serie desentralisert frekvensomformer demonstrerer høy presisjon og overlegen smidighet i komplekse bevegelsessekvenser. Løsninger som er basert på slike intelligente drivkonfigurasjoner muliggjør kostnadseffektive bruksområder på servonivå. Med en integrert PLC demonstrerer omformerne sin støtte for drivrelaterte funksjoner i henhold til IEC 61131. De er også velegnet for sikkerhetsapplikasjoner og avansert funksjoner slik som synkronisering, koordinert flerakseloperasjon og vannrett kutting. I en dedikert intralogistisk modell vil allsidige mekatroniske drivenheter utføre posisjoneringsoppgaver slik som kontaktfri eller avstandsfri akkumulering og sømløs overføring av transporterte varer mellom horisontale transportbånd og heiser.

Energieffektivitet forblir viktig for drivleverandøren. I tillegg til motorer i alle gjeldende og kommende effektivitetsklasser opptil IE4, presenterer NORD fullstendige konfigurasjoner som er egnet for systemeffektivitetssertifisering («IES») i henhold til den nyeste økodesignstandarden EN 50598. Besøkende ved Hannover Messe vil få lære mer om den holistiske klassifiseringen av fullstendige «Kraftdrivssystemer» (PDS) basert på spesifikke tap ved åtte belastningspunktet i stedet for prosentandeler av energieffektivitet. Som et ekstra messehøydepunkt vil aluminiumsdriv med nsd tupH anti-korrosjonsbehandling vises ved siden av støpejernsenheter med konvensjonell malingsbehandling. Nsd tupH-behandlingen gir aluminiumhusene en jevn og slitesterk overflate. Selv riper og annen mindre skade på overflaten påvirker ikke systemets langvarige korrosjonsmotstand.

Veldig dynamisk ved en alder på 50 år
Illustrasjon 2: Nsd TupH anti-korrosjons overflatebehandling påser at drivsystemer møter krevende hygienekrav og kan motstå røffe miljøer.

Selskapet vil også fremme store industrielle girenheter – Kun NORD produserer dem med en enkeltdels girkasse for momenter på opptil 242 000 Nm. Konstruksjonen tillater kompakte design med høye radiale og aksiale belastningskapasiteter selv for høykapasitetsenheter. Nye store girenheter med parallelle aksler er blant de nyeste produktene i en omfattende portefølje av gir som kan vise til et halvt århundres erfaring: de første NORD-girene ble montert for nøyaktig 50 år siden i april 1965, da selskapet akkurat hadde blitt grunnlagt og kun hadde tre ansatte. I dag ansetter NORD godt over 3000 personer over hele verden. Mens det globale hovedkvarteret forblir i Bargteheide nær Hamburg, så har storleverandøren av drivteknologi lenge operert på en internasjonal skala. NORD DRIVESYSTEMS-gruppen har datterselskaper i 36 land, et av disse er India, partnerlandet til Hannover Messe 2015. NORD India-ansatte vil være tilstede ved standen i løpet av hele uken for å tilby omfattende informasjon om NORDs aktiviteter på subkontinentet og ved produksjonsanleggene i Pune.

NORD DRIVESYSTEMS ved Hannover Messe

13–17 april 2015, Hanover, Tyskland

Hall 15, Stand H13

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne