www.engineering-norge.com
Schneider Electric News

Aktivt sikkerhetssystem: Sett en ny standard for sikkerhet i den elektriske installasjonen

Driftssikkerhet i den elektriske installasjonen er avgjørende for å sikre kontinuerlig drift. En funksjonsfeil kan forårsake økonomiske tap eller i noen tilfeller til og med true personsikkerheten. For å hjelpe deg med å maksimere beskyttelsen i installasjonen, har Schneider Electric utviklet en ny proaktiv tilnærming til elektrisk sikkerhet.

Aktivt sikkerhetssystem: Sett en ny standard for sikkerhet i den elektriske installasjonen
 • Forbedret beskyttelse, driftssikkerhet og pålitelighet
 • Forenklet installasjon med trådløs tilkobling

Det bidrar til å forbedre driftssikkerheten gjennom overvåking og forventning av mulige feil som kan oppstå, i stedet for å vente på at det skal oppstå.

Et aktivt sikkerhetssystem er en alt-i-ett-løsning som kombinerer sikkerhetsfunksjonene til automatsikringer, jordfeilbeskyttelse og lysbuefeildeteksjonsenheter (AFDD) sammen med overvåkings-, pre-alarmerende, alarmerende og diagnostiske egenskaper. Denne kombinasjonen gjør det mulig å oppdage installasjonsproblemer og elektriske feil tidlig for å unngå eller redusere konsekvensene.

Dette muliggjøres ved hjelp av Acti9 Active: Kompakte enheter med innebygget vern, deteksjon og alarmfunksjoner. Acti9 Active har integrert jordfeilvern, overbelastning- og kortslutningsvern, langvarig stående forhøyet spenning (kobler ut ved bortfall av N-leder) og lysbuefeilbeskyttelse, samt innebygd måling og kommunikasjon. Alt dette i en kompakt utførelse på bare 36 mm.

Avansert synlighet og beskyttelse i et enkelt kompakt system
Et aktivt sikkerhetssystem gir deg ikke bare avansert beskyttelse og kontroll, det gjør også hverdagen enklere. Acti9 Active reduserer behovet for å ha separate enheter eller tillegg for måling og overvåking. Med en enhet i stedet for fem oppnår den et enda bredere spekter av beskyttelse og oversikt. Som et resultat sparer du også plass i den elektriske tavlen uten å inngå kompromisser med det generelle systemet.

Alt-i-ett-beskyttelse i en enkelt 36 mm enhet for TN-nett: En sentral del av Active Safety System er Acti9 Active med integrert strømstyrt jordfeilvern (RCD), automatsikring (MCB), lysbuedeteksjon (AFD) og overspenningsbeskyttelse (MSU - utkobling ved bortfall av N-leder), gir et eksepsjonelt beskyttelsesnivå for mennesker og utstyr fra brannrisikoer – muligjort av en kompakt alt-i-ett-enhet. Acti9 Active er tilgjengelig med innebygget måling og kommunikasjon, eller uten dette.

Hva med IT og TT nett? Det finnes også tilleggsmoduler som monteres på Acti 9 iC60 automatsikringer. Disse tilleggsmodulene inneholder alle funksjoner som beskrevet over, med unntak av overlastbeskyttelsen. Ved introduksjonen i september vil det finnes tilleggsmoduler for iC60L (enkelklemme) automatsikringer. Senere i år, vil det komme moduler for iC60H (dobbelklemme).

Oppnå større robusthet og pålitelighet gjennom aktiv sikkerhet
Gjennom avanserte varsler, diagnostikk, analyse og en kompakt integrert enhet gir et aktivt sikkerhetssystem bedriftseiere og vedlikeholdspersonell større kontroll over bygningens elektriske helse og forbedrer i sin tur servicekontinuiteten.

Forbedret beskyttelse, oppetid og pålitelighet

 • Økt driftssikkerhett: færre driftsavbrudd med pre-alarmer og alarmer
 • Avansert sikkerhet: alt-i-ett-løsninger som dekker et bredt spekter av feil, med innebygd automatsikring (MCB), overspenningsbeskyttelse ved bortfall av N-leder (MSU), strømstyrt jordfeilvern (RCD) og lysbuebeskyttelse (AFDD)
 • Forbedret effektivitet: enkel fjernovervåking, diagnostikk og analyse betyr færre forstyrrelser og flere effektivitetsgevinster

Forenklet installasjon og trådløs tilkobling

 • Enkel installasjon og oppgradering: integrerte enheter og trådløs tilkobling til gatewayen gjør systemet enkelt å installere og oppgradere
 • Kompakt, som ikke krever ekstra plass: En kompakt, integrert enhet på 36 mm (2 moduler bred) gjør den enkel å installere.
 • Enkelt vedlikehold: Med diagnostikk, analyse og påminnelser for kontroll er det enkelt å holde seg oppdatert med den elektriske distribusjonens tilstand og opprettholde sikker drift.

Les mer om Acti9 Active

Vi presenterer den nye generasjonen kommunikasjonsgrensesnitt
EcoStruxure Panel Server er en gateway med høy ytelse, et fremtidssikkert utvalg produkter som oppfyller dine krav i dag og i morgen. Panel Server gir enkel og rask tilkobling til programvare som EcoStruxure Power Monitoring Expert eller til BMS-systemene dine, og til skyprogrammer som EcoStruxure Facility Expert.

Alt-i-ett-gateway for å hente data fra både trådløse sensorer og kablede Modbus-enheter, og optimalisere energistyringsløsningen.

Enkel idriftssettelse med EcoStruxure Power Commission-verktøy eller ved hjelp av hjemmesider ombord i Panel Server.

Brukervennlige innebygde nettsider for avlesing i sanntid og idriftsettelse (PAS600-serien), og webserver med historiske data (PAS800-serien).

Sikret produkt, designet gjennom en sikker utviklingslivssyklus i samsvar med IEC 62443-4-1 og sertifisert mot IEC 62443 SL1.

Panelserveren er utstyrt med robuste kommunikasjonsprotokoller (inkludert Ethernet, trådløs kommunikasjon, Bluetooth, WiFi), og tilpasser seg kommunikasjonsteknologier i rask utvikling.

Integrer med EcoStruxure™ Power Monitoring Expert programvare
PME (Power Monitoring Expert)
forenkler administrasjonen av komplekse energisystemer. Det gir unike nye funksjoner som beskytter mennesker og eiendeler, holder driften i gang og sparer tid og penger. Som et sentralt element i en EcoStruxure Power-løsning drar PME full nytte av IoT-tilkobling og distribuert intelligens for å maksimere oppetiden og driftseffektiviteten:

 • Smart alarmklynge for intuitiv filtrering, søking og kategorisering av alarmer og hendelser.
 • Grafiske tidslinjer analyserer enkelt alarm- og hendelsessekvens, feilsted og potensiell innvirkning.
 • Avansert energivisualisering - analyseverktøy beregner, modellerer, forutsier og sporer energiytelsesindikatorer (EnPI’er).
 • I samsvar med IEC 62443 cybersecurity-standarder.

www.se.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne