www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

NORDs drivenheter består en serie tester i henhold til EN 50598-2

Topp systemytelse i henhold til den nye Ecodesign-standarden

NORDs drivenheter består en serie tester i henhold til EN 50598-2
Illustrasjon: Ved å kombinere frekvensomformere og IE2- til IE4-motorer, oppnår NORD DRIVESYSTEMS IES2-rangering; den beste systemytelsen i henhold til standarden EN 50598-2

Bargteheide – Gjennom den nyeste Ecodesign-standarden EN 50598-2, har EU etablert ytelseskrav for drivelektronikk og komplette drivsystemer. Før disse forskriftene trer i kraft, har NORD DRIVESYSTEMS allerede utført tester og numeriske analyser for komponenter og systemer de produserer selv. De kan derfor raskt gi detaljert informasjon for å svare på eventuelle henvendelser fra kunder angående standarden EN 50598-2. Fremtidige krav kan oppfylles på en fleksibel måte. Standarden definerer ytelsesklasser for frekvensomformere og startmotorer: IE0 (høye tap), IE1 (referanseverdier) og IE2 (tap betydelig lavere enn referanseverdiene). Systemytelsen følger det samme mønsteret og rangeres som IES0, IES1, og IES2. Nylige tester med NORD-omformere har vist spenningstap som ligger betydelig under referanseverdiene i standarden EN 50598-2, både for omformerne selv og for motordriftsystemer som kombinerer omformere og energieffektive motorer. Derfor er NORD alltid i stand til å oppnå en IES2-rangering av systemytelsen.

NORD har alltid vært opptatt av å se hele drivverket under ett. Alle komponentene – girkasser, motorer, kraftelektronikk og funksjonell intelligens – utvikles og produseres på NORDs fabrikker, noe som gjør selskapet til en helhetsleverandør av komplette drivløsninger til over 100 bransjer. Det 50 år gamle selskapet har samlet omfattende kunnskap og en detaljert forståelse av samhandlingen mellom alle drivkomponentene. Systemytelse i henhold til EN 50598-2 er ikke kun rangert ved full effekt, men ved åtte designerte belastningspunkter med forskjellig dreiemoment og hastighet. Standarden bryter med et etablert konsept, og tar ikke hensyn til prosentverdier for energieffektivitet, men inkrementelt spenningstap i watt. En konsekvens av denne nye måten å gjøre det på er at systemytelsen i drivscenarioer der motoren er stoppet og under belastning (f.eks. heisstopp) nå også kan sammenlignes.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne