www.engineering-norge.com
Schneider Electric News

Schneider Electric: Enkle grep for å effektivisere energi i industrien

Installasjon av intelligente, heldigitale motorstartere kan være et smart og prisgunstig tiltak for å energi- og ressurseffektivisere i industrien.

Schneider Electric: Enkle grep for å effektivisere energi i industrien

Energieffektivisering
Økende energipriser og dyrere materialer er en utfordring for industrien akkurat nå. Vi spurte Jørgen Kvinge, Application Design Engineer i Schneider Electric Norge, en av Schneider Electrics eksperter innen industriautomatisering: Hvilke enkle grep anbefaler han for å spare energi og ressurser i industrien?

- Et enkelt tiltak for å gjøre maskiner mer effektive er å digitalisere dem. Digitalisering muliggjør innsamling av data om energiforbruk, hvilket danner grunnlaget for å iverksette energieffektiviseringstiltak. Jeg ville for det første utstyrt maskinen med en heldigital motorstarter som TeSys island; dette er et smart laststyringssystem som samler data om energiytelsen på motorene og dermed gir verdifull innsikt i applikasjonen.

TeSys Island er et tilkoblet produkt som kan kommunisere via de fleste etablerte industriprotokoller, noe som gjør informasjonen fra applikasjonen lett tilgjengelig fra en PC, smarttelefon eller et nettbrett - når og hvor enn operatøren befinner seg. Operatøren kan både fjernstyre og -overvåke maskinen for å optimalisere dens ytelse, påpeker Jørgen Kvinge.

Programvareanalyse
- Med intelligente motorstyringsløsninger på plass, reduseres behovet for å ha vedlikeholdspersonell fysisk til stede ettersom man har data tilgjengelig «overalt». Unormale situasjoner kan løses før de blir kritiske og forårsaker produksjonsstopp. Operatøren får forhåndsvarsler som baserer seg på forhåndsinnstilte parametere. Dataene som samles inn, kombineres og analyseres med dedikerte programvareløsninger, som for eksempel EcoStruxure Asset Advisor, slik at den fremtidige ytelsen til utstyret kan forutses, poengterer Kvinge.

De totale eierkostnadene kan optimaliseres med avanserte analysedata. Oversikter på web, tidslinje-rapporter og anbefalinger hjelper operatører med å identifisere potensielle feil og iverksette de riktige tiltakene. Alt dette kan gjerne kombineres med driftsstøtte for fabrikkpersonalet.

Ressurseffektivisering
Ved å oppgradere maskiner med en intelligent kontaktor, blir alt fra koblingsskjemaer til programmering og igangkjøring kraftig forenklet. Sanntidsinformasjonen fra komponentene gir mulighet for å ta smartere beslutninger og planlegge prediktivt vedlikehold:

- Inntil nylig har terskelen for å få data fra motorer eller annen type last på nett vært relativt høy for de fleste maskinbyggere. De har derfor ikke fått tilgang til sanntidsdataene som kreves for å ta bedre beslutninger om prosjektering, installasjon og maskinvedlikehold, avslutter Kvinge.


Schneider Electric: Enkle grep for å effektivisere energi i industrien

Fakta for de mer tekniske: Hva er TeSys island intelligent motorstarter?
TeSys island fra Schneider Electric er en flerfunksjonell, heldigital løsning designet for å starte, beskytte og styre motorer/elektriske laster opptil 80A (AC1) eller 37kW/40hk ved 66A (AC3). Den er objektorientert og gjør maskiner smarte, pålitelige og Industri 4.0-kompatible. Enkel fjerntilgang til applikasjonsdata muliggjør tidlig diagnostikk og forebyggende vedlikehold. Det er utslagsgivende for å unngå driftsstans.

TeSys island er rask å installere og idriftsette, støtter automatiseringsfeltbusser som Ethernet /IP, Modbus TCP, PROFINET og PROFIBUS og er lett integrerbart i Schneider Electric EcoStruxure™ Machine Expert samt Rockwells Studio 5000. Det kan enkelt integreres i tredjeparts TIA-portaler.

se.com/no/tesysisland

www.se.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne