www.engineering-norge.com
IMI

IMI CCI skaper bølger i markedet med dypvanns choke-ventilløsning

IMI Critcal Engineering, en verdensledende leverandør av fluidkontrolløsninger har nok engang levert en skreddersydd løsning som har vist seg i stand til å motstå de unike kravene til dypvanns olje- og gassutvinning over lengre perioder.

IMI CCI skaper bølger i markedet med dypvanns choke-ventilløsning
Med en estimert utvinning på 125 000 bpd med olje og 70 mmscf/d gass ved Tahiti-anlegget i Mexicogolfen, hvor verdifulle resurser finnes i mengder på ekstreme dyp,  må utstyret være ekstremt robust for å kunne møte de aller strengeste standarder for pålitelighet.  I inledningen av ett projekt for utvinning, må utstyret også kunne motstå faste partikler og variabel masseström som forekommer i løpet av plattformens etableringsfase.

I dette prosjektet hadde IMI Critical Engineerings IMI CCI-divisjon som oppgave å levere en serie med skreddersydde høytrykks choke-ventiler. Choke-ventiler brukes ofte i sektoren for å kontrollere masseströmmen til væsker og gasser. De må være i stand til å behandle flerfasige masseströmmer med faste partikler, noe som kan akselerere erosjon.  Regelmessig reparasjonsarbeid på disse ventilene var ikke et alternativ på grunn av kostnader og innvirkning på produktiviteten, så de måtte være pålitelige med en lang levetid og kreve minimalt vedlikehold.  I tillegg måtte de komme inn i produksjon i løpet av kun 24 uker. 

For å dimensjonere ventilutstyret riktig måtte ingeniørene ved IMI CCI ta hensyn til mange systemdynamiske faktorer i beregningene.  To skreddersydde ventiler ble levert, på 8 og 6 tommers 11 000 API med solid wolframkarbid-trim i stand til å motstå et trykkfall på 2400 psi. 

Med tanke på det områdespesifikke kravet for lavere trykk senere i driftstiden så ble IMIs patenterte DRAG© flertrinnstrimteknologi med innebygde vinduer i toppen av diskstabelen valgt. Dette begrenser utgangshastigheten fra trimmen til et trygt nivå, uavhengig av trykkfallet.

Etter tre års drift ble ventilene stengt ned for planlagt vedlikehold.  Selv om den første inspeksjonen gav at ventilene inneholdt mye faste partikler og flere blokkerte porter, så var det tydelig at trimmen var så gott som ny og at partiklene kom fra den initierende fasen av brönnens levetid, og at det ikke hadde noen innvirkning på ventilenes prestanda.

John Barnes ved IMI CCI forklarte: Vår virksomhet drives av å finne kreative løsninger til industriutfordringer.  Våre Choke-ventiler er et prakteksempel på de aller høyeste innovasjonsnivåer og representerer en fantastisk verdiskapning for våre kunder.»

For ytterligere informasjon kan du gå til www.imi-critical.com.
IMI CCI skaper bølger i markedet med dypvanns choke-ventilløsning

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne