www.engineering-norge.com
SSAB News

Swedish Steel Prize 2023-finalistene nominert for banebrytende design

Juryen har nominert fire kandidater som kan vinne Swedish Steel Prize 2023. De nominerte er innovative eksempler på toppmoderne teknologi, og omfavner mulighetene fra SSABs utvalg av førsteklasses stålprodukter. Vinneren kunngjøres 11 mai 2023 under en seremoni i Stockholm.

Swedish Steel Prize 2023-finalistene nominert for banebrytende design

«I år er vi glade for å ha nominerte som baner vei for en mer bærekraftig fremtid. To kandidater innen mekaniske batterier viste faktisk så innovativ bruk av stål at vi ikke klarte å bestemme oss for hvilken vi skulle velge. Så vi nominerte dem begge», sier Eva Petursson, leder for den svenske Steel Prize-juryen og leder for SSABs forskning og innovasjon.


Swedish Steel Prize 2023-finalistene nominert for banebrytende design

DigJim fra Norge – ultraraskt vedlikeholdssystem
Denne brukerdrevne innovasjonen er et patentert system som er utviklet for å bytte slitedeler på gravemaskinskuffer raskt og enkelt på arbeidsstedet. Denne løsningen åpner for nye fleksible og bærekraftige vedlikeholdsmetoder. I tillegg til å bruke både styrken og slitasjebestandigheten i materialet, har DigJim-systemet også et utvidet tanndesign for dokumentert økt produktivitet.

DigJim er nominert til Swedish Steel Prize 2023 for et nytt, ultraraskt vedlikeholdssystem med lavere eierkostnader og økt produktivitet.


Swedish Steel Prize 2023-finalistene nominert for banebrytende design

Gestamp fra Spania – nedre bærearm foran
Gestamp skyver grensene for materialegenskaper som styrke og formbarhet i et bruksområde med utfordrende krav. Denne viktige delen av chassiset er avgjørende både for den daglige driften, høy ytelse og sikkerhet. Ved hjelp av avansert formingsteknologi har denne nedre bærearmen foran et optimalisert design i ett stykke, noe som er gjort mulig via høyere materialstyrke.

Gestamp er nominert til Swedish Steel Prize 2023 for en optimalisert nedre bærearm foran med høyere ytelse, viktig vektreduksjon samt kostnadsbesparelser.


Swedish Steel Prize 2023-finalistene nominert for banebrytende design

Green Buffers fra Sverige – ny generasjons togkoblingsteknologi
Green Buffers introduserer høyfast stål for energiabsorpsjon mellom jernbanevogner for økt togsikkerhet. Denne nye generasjonens koblingsteknologi åpner opp for mer sofistikerte, tilpassede designløsninger, og tilbyr et utvidet antall robuste koblinger for energiabsorpsjon på flere nivåer. Oppgradering av eksisterende tog er mulig, for rask implementering og økt sikkerhet ved jernbanetransport.

Green Buffers nominert til Swedish Steel Prize 2023 med et helt nytt system som støtter deres visjon – null ukontrollerte avsporinger relatert til kollisjoner.

Levistor fra Storbritannia og ZOOZ fra Israel – mekanisk batteri for hurtiglading
Disse kraftige mekaniske batteriene med nytt svinghjuldesign er bærekraftige løsninger for en mer bærekraftig verden. Mekaniske batterier gir økt levetid, ingen forringelse og mindre materialavtrykk sammenlignet med kjemiske batterier. I denne oppgraderte løsningen oppnås også sikrere drift ved å erstatte tradisjonelle svinghjuldesign med lag av høyfast stål, noe som reduserer isolasjonsfeil og begrenser skader.

Levistor og ZOOZ er nominert til Swedish Steel Prize 2023 med en nytt svinghjuldesign for økt sikkerhet, lengre levetid og lavere LCC i 100 % resirkulerbart materiale.

Verdens mest prestisjefylte stålpris
Swedish Steel Prize hyller innovasjoner innen tekniske løsninger, samarbeid og stål som fører til en bedre og mer bærekraftig verden. Den inspirerer ingeniører, designere og oppfinnere til å utforske stålets ubegrensede potensial.

www.ssab.com
 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne