www.engineering-norge.com
Alfa Laval News

Alfa Laval tar neste skritt mot den intelligente pumpen

Alfa Laval lanserer ny programvare for tilstandsovervåking med innebygd analyse. Ved hjelp av kunstig intelligens hjelper nye Alfa Laval Analytics for nettilkoblet tilstandsovervåking hygieneindustrien med å hindre uforutsette avbrudd, forlenger levetiden for verdifulle ressurser og bidrar til å nå bærekraftsmål.

Alfa Laval tar neste skritt mot den intelligente pumpen

«Dette er et stort steg for hygieneindustrien. Vår nye Alfa Laval Analytics-løsning oppdager potensielle maskinfeil før de skjer, og bidrar til å finne rotårsaken. I tett dialog med kundene våre har vi utviklet en enkel og pålitelig løsning som skaper trygghet og holder utstyr i topp stand til enhver tid», sier Torsten Pedersen, Head of Connectivity and Monitoring i Alfa Laval Fluid Handling.

Alfa Laval Analytics er en verdiskapende funksjon som kan tilføyes alle nye og eksisterende pumpeinstallasjoner fra Alfa Laval. Løsningen omfatter et ett års abonnement, med nettilkoblet installasjon, opplæring i bruk av dashbord og løpende støtte.

Tilgjengelig døgnet rundt
Alfa Laval Analytics samler inn og analyser pumpevibrasjonsdata døgnet rundt. Filosofien bak utviklingen av den KI-baserte løsningen har vært å skape trygghet for anleggsoperatører og ledelsen. Analytics gir en klar og intuitiv oversikt over utstyrets tilstand via et enkelt dashbord. Grønn for ok, gul for vær oppmerksom, oransje for advarsel og rød for umiddelbart tiltak.

«Uansett hvor de er, og hva klokka er, kan operatører og anleggssjefer kontrollere anleggsstatus i lomma. De trenger bare å se fort på dashbordet i appen for å kontrollere pumpenes tilstand og treffe tiltak om nødvendig for å hindre kostbare avbrudd», sier Torsten Pedersen.

Han forklarer at Analytics ikke bare finner feil, men også de sannsynlige årsakene til problemet. Det kan for eksempel være knyttet til feiljustering av pumpeinstallasjonen, potensielle prosessforbedringer eller mekaniske feil.

«Analytics-verktøyets diagnosefunksjoner gjør det mye enklere for operatører og teknikere å finne problemet raskt og utbedre det før det oppstår skader. Når vi kjører Analytics, kan vi også utvide garantien på utstyr hvis pumpene overvåkes kontinuerlig, og hvis anbefalinger om inspeksjon og reparasjon blir fulgt», sier Torsten Pedersen.


Alfa Laval tar neste skritt mot den intelligente pumpen

Forebyggende vedlikehold
Analytics kan forutse feil og identifisere deler som må repareres eller byttes, og baner veien for å iverksette strategier for forebyggende vedlikehold som eliminerer ekstra kostnader og hindrer uforutsette avbrudd.

Samtidig støtter Analytics bærekraftsagendaen på den måten at anlegg klarer å utrette mer med mindre. Analytics sørger for at utstyr alltid fungerer problemfritt, forbedrer energieffektiviteten og får ned karbonutslippene.

Alfa Laval Analytics er en cybersikker løsning. Alle data overføres via mobilnettet og krever ingen tilkobling til anleggets internett.

Analytics er en del av programmet for nettilkoblede tjenester fra Alfa Laval. Nye tjenester tilføyes fortløpende for å utnytte potensialet med Industry 4.0-teknologi.

Det tekniske oppsettet av Alfa Laval Analytics

  • Analytics er gjort mulig av CM Connect Gateway og leveres med et 12 måneders abonnement.
  • Programvaren er enkel å installere og ta i bruk ved hjelp av en app som veileder brukeren i enkle trinn.
  • Abonnementet gir tilgang til dashbord, varsler med anbefalte tiltak og støtte fra Alfa Laval.

Mer informasjon finnes på www.alfalaval.com/analytics

www.alfalaval.com

 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne