www.engineering-norge.com
BRADY

Fleksibel etikettmater for SMT-linjer gir kostnadseffektiv sporbarhet for alle bedrifter

Den globale identifikasjonsspesialisten Brady og tyske AMS Software & Elektronik har inngått et samarbeid om å tilby høyteknologiske, automatiserte og kostnadseffektive etikettmatere for sporbarhet til elektronikkprodusenter over hele Europa, Midtøsten og Afrika. – Kombinasjonen av den fleksible AMS ALF14-etikettmaterserien med Bradys avanserte sporbarhetsetiketter gir brukerne en svært effektiv merkeautomatiseringsløsning for SMT-linjer i PCB-produksjon, sier David Walmsley, EMEA Business Development Manager i Brady.

Fleksibel etikettmater for SMT-linjer gir kostnadseffektiv sporbarhet for alle bedrifter
Sporbarhet
– Behovet for sporbarhet har aldri vært større, fortsetter Walmsley. – Tiden da dette ble drevet og utført av de store selskapene er forbi. I dag er sporbarhetskrav drevet frem av bransjen selv og omfatter hele forsyningskjeden, noe som betyr at også relativt små selskaper må følge opp. – Vi tror at rimelige etikettmatere av høy kvalitet vil utgjøre en del av løsningen som gir kostnadseffektiv sporbarhet til hele forsyningskjeden.

Ulike størrelser
AMS ALF14-etikettmaterserien har en meget konkurransedyktig kostnadsstruktur og en robust design som lett kan justeres til vanlige etikettstørrelser og tapebredder fra 5 x 5 mm til 53 x 53 mm. – ALF14-25, ALF14-40 og ALF14-55 driver ned kostnadene og øker kvaliteten fordi etikettene ikke trenger å bli kuttet ned til riktig størrelse og fordi materne ikke er begrenset til én etikettstørrelse, sier Ivan Bajic, daglig leder i AMS Software & Elektronik GmbH. – Etikettmaterserien ALF14 er et nyttig bidrag i en rekke bransjer ved at den håndterer etikettmaterialer opp til ulike maksimale etikettstørrelser og er det beste valget for elektronikkproduksjon og spesialmaskiner. Dessuten er alle ALF14-modeller modulære etikettmatere som eliminerer behovet for å bytte hele materen hvis eller når du bytter pick-and-place-maskinene. Det er kun matemaskinadapteren som trenger å skiftes, og det koster maks. 20 % av kostnadene ved en ny mater.

Enkle å bruke
Alle tre etikettmaterne i ALF14-serien leveres med adaptere for vanlige SMT pick-and-place-systemer, noe som gjør dem til et svært fleksible verktøy med en svært kort installasjonstid. For tilpasning til andre maskiner kobles ganske enkelt den tilsvarende adapteren til materen, og så er sporbarhetssystemet oppe og går.

Etikettmaterens helautomatiske etikettføringssystem sikrer en reproduserbar etikettposisjonering for pick-and-place-systemer. Den enkle og raske registreringen og utmatingen holder tritt med kravene til moderne plukkeutstyr, mens den kompakte designen minimerer plassen som opptas i materacket.

– Enkelt bytte av forbruksmateriell, selv med forskjellige etikettstørrelser, er et utfordrende krav i bransjen, og noe AMS har fokusert på under produktdesignen. Hver ALF14-etikettmater kan mate ut en rekke etiketter som muliggjør rask og enkel håndtering i den daglige driften, sier Bajic.

Spesialiserte PCB-sporbarhetsetiketter
Etikettserien Brady UltraTemp™ kan leveres i enten blank eller fortrykt form etter din bedrifts spesifikasjoner og er klar for utmating fra ALF14-etikettmatere. UltraTemp-etiketter holder seg intakte og lesbare gjennom produksjonsprosessen for kretskortet og kan motstå en rekke kjemikalier, temperaturer og høyt trykk samtidig som materialets og kretskortets integritet opprettholdes, for å oppnå full sporbarhet gjennom hele verdikjeden. Dessuten er disse etikettene spesielt utviklet for å møte behovene til dagens moderne automatisering. – Brady har brukt flere år på å utvikle materialer som er enkle å mate ut, sier David Walmsley. – Selv om det bare er én etikett, stopper hele produksjonslinjen dersom den ikke utmates riktig, og sporbarheten kan gå tapt. Brady har løst problemene som ofte oppstår ved automatisk påføring av etiketter og har utviklet materialer for å takle disse problemene.

Mer fleksibilitet

Brady UltraTemp-etiketter kan også skrives ut på stedet ved hjelp av en Brady-skriver koblet til AMS ALF14-etikettmatere. Hvis du trenger mange forskjellige utskrifter, kan du med en ekstra Brady-etikettskriver oppnå en automatisert sporbarhetsløsning som gjør det mulig å skrive ut strekkoder, QR-koder eller serienummer i svært motstandsdyktig blekk på tomme sporbarhetsetiketter for å oppnå maksimal fleksibilitet som oppfyller kravene til en moderne SMT-linje.

For mer informasjon, eller for en gratis demonstrasjon av ALF14, send en e-post til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Fleksibel etikettmater for SMT-linjer gir kostnadseffektiv sporbarhet for alle bedrifter
Fleksibel etikettmater for SMT-linjer gir kostnadseffektiv sporbarhet for alle bedrifter

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne