www.engineering-norge.com
Steute

steute Meditec ved Medica

«Interoperabilitet» som en aktuell teknologitrend: to medisinske enheter – ett brukergrensesnitt

steute Meditec ved Medica
Produktbilde: «MFS-mikroskop MED»

I år ved Medica vil steutes forretningsdivisjon Meditec demonstrere hvordan i den nære fremtiden medisinsk utstyr og brukergrensesnitt kommer til å bli nettverkstilkoblet i operasjonsrommet. Som et praktisk eksempel kan to medisinske enheter – en ultrasonisk kutter og et kirurgisk mikroskop – aktiveres med én enkelt fotkontroll.

Dette betyr: kontrollsystemer i operasjonsrommet blir «interoperative». Forutsetningen for dette er en felles kommunikasjonsstandard som akkurat nå er under utvikling av 69 selskaper og forskningsinstitusjoner i samarbeidsnettverket OR.NET. Som en tilknyttet OR.NET-partner er steute Meditec involvert i opprettelsen av brukergrensesnittprofiler for nettverkskompatible medisinske enheter.

I den praktiske eksempelet som demonstreres ved steutes stand, er både de to medisinske enhetene og brukergrensesnittet fullstendig fungerende, slik at besøkene kan se for seg selv fordelene ved interoperabilitet «live».

Det interoperatible brukergrensesnittet er basert på fotkontrollen som brukes for det kirurgiske mikroskopet (se bilde). I tilleg til nøkkelfunksjoner slik som zoom og fokus, er det utstyrt med en styrepinne for finjustering av mikroskopet, i tillegg til seks andre kontrollelementer, dette gir brukeren kontroll over totalt 14 mikroskopfunksjoner. Over en berøringsskjerm kan det samme systemet kobles over for å kontrollere den ultrasoniske kutteren. Resultatet: kontrollkompleksiteten blir betraktelig redusert og kirurgen, som veksler mellom å bruke kutteren og mikroskopet, behøver ikke å justere mellom to forskjellige brukergrensesnitt.

steute Meditec ved Medica: Hall 11, Stand J 39

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne