www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Intelligent, adaptiv drivkontroll – hybridløsninger for sentralisert og distribuert drivkontroll

Bargteheide – NORD DRIVESYSTEMS viste frem sine intelligente kontrolløsninger for synkrone motorer og induksjonsmotorer ved utstillingen SPS IPC Drives 2015 i Nürnberg i Tyskland. SK 200E-serien med frekvensomformere var midtpunktet i utstillingen. Med en integrert posisjoneringsfunksjon, den høyeste overbelastningskapasiteten og det største effektområdet (0,25 kW til 22 kW), er disse teknologisk avanserte enhetene de fremste innen elektronikk for distribuert drivkontroll. En av de viktigste utstillingene demonstrerte den utmerkede fleksibiliteten, spesielt for store installasjoner med et sentralisert automatiseringskonsept; enhetene kontrolleres vanligvis via feltbuss eller industrielt, kablet internett, og de kan kobles fra på et øyeblikk ved hjelp av en bryter, f.eks. i anledning vedlikehold. Den omformerintegrerte PLC-en tar så over, og utfører oppgaver som for eksempel posisjonering. I tilfelle et utforutsett, plutselig kommunikasjonsavbrudd med et kontrollsystem på høyere nivå, kan en SK 200E holde de viktige prosessene i gang for å begrense tap i produksjonen.

Intelligent, adaptiv drivkontroll – hybridløsninger for sentralisert og distribuert drivkontroll
Illustrasjon: NORDs omformere for distribuert drivkontroll er beregnet på applikasjoner med opptil 22 kW, og kan nå også styres via mobile enheter.

Den innebygde PLC-en sørger for at drivrelaterte applikasjoner kan implementeres fullstendig i drevet – inkludert logiske sekvenser, som vanligvis håndteres av en erfaren maskinoperatør. Et godt eksempel var en annen utstilling som viste et eget drev for pumpeapplikasjoner. Disse enhetene oppdager blokkeringer og forsøker uavhengig å løse dem opp ved å gjentatte ganger endre motorhastighet og retning. Dersom dette fjerner blokkeringen vil drevet gjenoppta vanlig drift. Hvis ikke, vil den sende en feilmelding til et kontrollsystem på høyere nivå. Andre funksjoner kan også benyttes, som for eksempel å åpne et bypassrør. De besøkende på utstillingen ble i tillegg invitert til å prøve noe nytt, nemlig å justere hastigheten på en omformerstyrt girmotor med en mobil enhet via trådløst internett.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne