www.engineering-norge.com
HENGSTLER

ACURO® AX73 fullfører Hengstlers uvalg av ATEX-rangerte absolutte roterende enkodere

Den nye Hengstler ACURO® AX73 er klassens beste optiske enkoder som tilbyr attributter som enkel installasjon, høy presisjon og kompakte dimensjoner. I tillegg fullfører introduksjonen av AX73 bedriftens omfattende familie med ATEX-rangerte absolutte roterende enkodere, både optiske og magnetiske. Utstyrsdesignere har nå et enestående utvalg blant en rekke komponenter for farlige områder.

ACURO® AX73 fullfører Hengstlers uvalg av ATEX-rangerte absolutte roterende enkodere
Image1.jpeg bildetekst: Den nye Hengstler ACURO® AX73 er ideell for ATEX-rangerte bruksområder som krever presisjon eller jevn hastighetsregulering

Under utviklingen av utstyr for bruk i farlige miljøer er det avgjørende å velge rett enkoder. Her er får eksplosjonsbeskyttelse første prioritet, det er derfor at Hengstler ACURO® AX73 kommer med ATEX- og IECEx-sertifisering for sikkerhet mot gass- og støveksplosjon. I tillegg tilbyr denne avanserte optiske enkoderen også mange andre egenskaper som gir spesifikke fordeler for bruksområder på for eksempel kraner, borerigger og annet utstyr i olje- og gassindustrien, i tillegg til blant annet malingsanlegg, petrokjemiske fasiliteter, tapperier og møller.

Blan hovedfordelene finner du tilkoblingskonseptet til AX73, dette tillater at kabelføringen og den endelige enkodeinstallasjonen utføres i separate trinn. Dette gir betraktelige besparelser både i kostnader og tid i løpet av installasjonen, da kablingen kan gjøres på forhånd. Nødsvedlikehold kan også fullføres raskere, da kablene enkelt kan frakobles og kobles til en ny enkoder. Da mange olje- og gassplattformer bruker tunge og besværlige kabler på 40 meter eller mer, representerer designet av AX73 en attraktivt løsning for kunder som vil redusere de totale eierkostnadene (TCO).

En annen innovasjon for enkelt vedlikehold er bruken av bare to skruer for monteringen. Mange andre enkodere i samme klasse bruker seks eller til og med åtte skruer, i tillegg til utilstrekkelig korrosjonsbeskyttelse gjør dette slike enheter veldig vanskelige å installere. I stedet brukes det spesielle patenterte skruer på AX73 for å beskytte mot støv, vann og korrosjon.

Innebygd presisjon er en annen fordelaktig egenskap ved ACURO® AX73. Det optiske skannesystemet gir veldig nøyaktige, 22-bit oppløsningssensorsignaler under forhold hvor presisjon eller jevn hastighetsjustering er nødvendig. På tross av dens nøyaktighet, kommer enkoderen allikevel med et robust design med imponerende motstandsdyktighet mot støt, vibrasjon og eksterne magnetiske felt. I tillegg gir enheten brukere IP67-beskyttelse for det rustfrie stålkabinettet og et Ex-relatert temperaturområde på -40 til +70° C.

Selv om AX73 anses som storebroren til AX65 som ble introdusert av Hengstler i fjor, er den allikevel med en kabinettdiameter på 76 mm mindre enn sammenlignbare produkter fra konkurrentene. Dette vil vise seg å være veldig praktisk for systemdesignere som er på jakt etter en plassbesparende løsning. Tilgjengelig umiddelbart, AX73 kan bestilles med grensesnittene SSI, BiSS-B, BiSS-C og Profibus.

Introduksjonen av AX73 fullfører nå Hengstlers produktlinje av ACURO®-Xproof absolutte akselenkodere. De nye AX73 og AX65 tilbyr det spesielle monteringssystemet, mens de absolutte enkoderene AX70 og AX71 også er tilgjengelige, i tillegg til RX70 og RX71 i inkrementelle varianter, med integrert kabel.

ACURO<sup>®</sup> AX73 fullfører Hengstlers uvalg av ATEX-rangerte absolutte roterende enkodere

Image2.jpeg bildetekst: Introduksjonen av AX73 familien med ATEX-rangerte absolutte roterende enkodere fra Hengstler

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne