www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Feltdistribusjonssystemer – nye drev til intralogistikk

Ny plug-and-play-design gir enklere installasjon og drift

Feltdistribusjonssystemer – nye drev til intralogistikk
Illustrasjon 1: Med forbindelsesplugger og fleksible bryter- og grensesnittkonfigurasjoner, gjør de nye, kompakte feltdistribusjonssystemene fra NORD installasjon, drift og service av transportører enklere enn noen gang.

NORD DRIVESYSTEMS har utviklet en ny serie bruker- og vedlikeholdsvennlige elektroniske drev til intralogistikksystemer. De nye frekvensomformer- og startmotormodellene for distribuert installasjon er spesielt enkle å installere og drifte. Kodede plugger sikrer enkel til- og frakobling gjennom hele systemets levetid, fra installasjon til vedlikehold og eventuell utskiftning. Enhetene har svært fleksibel tilpasning av mekanikk og funksjoner som kan tilpasses individuelle behov: grensesnittporter, manuelle brytere og et utvalg funksjoner som inkluderer tilbakeførings- og sekvenskontroll via en integrert PLC.

Distribuerte drev må utføre kommandoer fra et sentralt kontrollsystem på høyere nivå med absolutt pålitelighet. I mange scenarioer, trenger imidlertid drifts- og vedlikeholdspersonell valgfri direktetilgang til enkeltdrev eller drivaksler på stedet. Denne tilgangen gir mulighet til å løse små problemer, f.eks. et overfylt transportbånd, som ellers ville ført til stopp i hele linjen, noe som i enkelte tilfeller kan stoppe hundrevis av transportørmoduler i en lengre periode. NORD DRIVESYSTEMS har derfor utviklet den nye NORDAC LINK-drivelektronikklinjen for enkel og tidsbesparende drift og vedlikehold. Blant de viktigste funksjonene i de nye drevene er kodede plugger til alle strøm- og kommunikasjonslinjer samt for diverse sensorer, aktuatorer og pulsgivere. Denne funksjonen gir korrekt, rask og trygg tilkobling. LED-lamper på feltdistribusjonssystemene gir mulighet til feildiagnostikk i produksjonen, og brukerne kan løse problemer der og da ved hjelp av drevenes vedlikeholds- og kontrollbrytere. De kompakte enhetene er designet for vegg- eller rammemontering. Med en samleskinne til strømforsyningen, kan de seriekobles med korte kabler fra drev til drev, noe som sparer tid og penger. Feltdistribusjonssystemene kan styre både asynkron- og synkronmotorer. De leveres med omfattende sertifiseringer for drift over hele verden. Drevene støtter Profibus-, CANopen-, DeviceNet- og AS-i-kommunikasjon, samt industrielt Ethernet-protokollene ProfiNet, Ethernet POWERLINK, EtherCAT og EtherNet/IP.

Feltdistribusjonssystemer – nye drev til intralogistikk
Illustrasjon 2: Økonomisk seriekobling av strøm langs lange transportørlinjer.

Ekspertise på transportørlinjer

Distribuerte transportørlinjer har vært et fokus i utviklingen av drivteknologi hos NORD i mange år, noe som har resultert i en allsidig portefølje med distribuert drivelektronikk som dekker et betydelig større funksjonsområde enn konkurrerende produkter. I 2009 var NORD først ute med å introdusere motorintegrerte frekvensomformere med tilbakemelding fra roterende pulsgivere, posisjonskontroll, heisfunksjoner og Safe Stop. I 2015 kom også PLC i motorintegrerte drivenheter. Nå har den årelange erfaringen innen forskjellige sektorer og det lange samarbeidet med kundene ført til en ny serie med feltdistribusjonssystemer. De intelligente drevene har et velutprøvd, brukervennlig grensesnitt og kan fleksibelt konfigureres for et stort utvalg transportoppgaver. Integrerte PLC- og PI-kontrollfunksjoner gir også mulighet til å etablere autonome modulsystemer. Frekvensomformere og startmotorer i ytelsesområdet 0,55–3 kW er tilgjengelig umiddelbart. Senere i 2017, vil omformere til motorer med nominell ytelse på opptil 7,5 kW legges til i sortimentet.

Pålitelige drev med høy overbelastningskapasitet

NORDAC LINK-startmotorene kontrollerer mykstart og -stopp samt reversdrift i applikasjoner med fast hastighet. På samme måte som med feltdistribusjonssystemer av omformertypen, integrerer disse slitasjefrie elektronikkbryterne omfattende overvåkings- og beskyttelsesfunksjoner, noe som reduserer kostnadene for typiske koblingsskapkomponenter som skillebrytere og vernebrytere. I mer krevende drivapplikasjoner, sørger frekvensomformere for effektiv og presis hastighetskontroll og slitasjefri bremsedrift. Ved hjelp av feltorientert vektorkontroll leverer de hastighetene på en pålitelig måte, selv under store svingninger i belastningen, og gir fullt dreiemoment, også ved stillstand (0 o/min), Disse AC-vektordrevene har en høy overbelastningskapasitet på 150 % i ett minutt og opptil 200 % i korte perioder. En integrert momentvakt forhindrer skade på utstyret i tilfelle blokkerte applikasjoner. Omformerne støtter også direkte tilkobling av inkrementelle og absolutte pulsgivere. Ved master/-slave-drift kan flere drev synkronisere hastighet og posisjon. Valgfrie tilleggsfunksjoner inkluderer sikkerhetsfunksjonene STO (Safe Torque Off) og SS1 (Safe Stop 1) i henhold til EN 61800-5-2.

Feltdistribusjonssystemer – nye drev til intralogistikk
Illustrasjon 3: NORD konfigurerer komplette drivsystemer som kombinerer feltdistribusjonssystemer med høyytelses girmotorer som også produseres ved NORDs egne anlegg.

Feltdistribusjonssystemer – nye drev til intralogistikk
Feltdistribusjonssystemer – nye drev til intralogistikk
Feltdistribusjonssystemer – nye drev til intralogistikk
Illustrasjon 4, 5 og 6: NORDAC LINK-linjen består av mykstartere og reversstartere (til venstre) og to frekvensomformerstørrelser for motorer i området 0,55–7,5 kW (i midten og til høyre).

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne