www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Drivdata i skyen

NORD DRIVESYSTEMS tilbyr nå løsninger for konstruksjon av IoT-drevne maskiner og anlegg ved å gjøre drivdata tilgjengelig i sanntid via skyen.

Drivdata i skyen
Illustrasjon: NORD har utviklet en skyløsning for fjernovervåking og analyse av drev (på bildet: testsenteret i Bargteheide i Tyskland).

Alle drivaksler kan overvåkes fra hvor som helst i verden via en internettforbindelse. Konseptet ble først testet på testsenteret ved NORDs tyske hovedkvarter, og det viste seg å fungere godt i et drivnettverk med standard grensesnitt og komponenter. AC-vektordrev og startmotorer kontrollert via Profinet sender simultant sanntids-statusdata i UDP-pakker, på samme busslinje, uten å påvirke vanlig kontrollkommunikasjon. Drevene sender data via skyen om strømforbruk, hastighet og spenning, i tillegg til statusord. All informasjon går gjennom en Siemens-PLC, og sendes til en IoT-gateway og videre til skyen. Statusdataene kan så analyseres til bruk i energiprofilering, eiendelsadministrasjon og fjernvedlikehold. Eventuelle overbelastnings- og feilstatuser kan selvfølgelig visualiseres. Drevene kan også overføre annen applikasjonsdata til skyen når som helst, for eksempel data om tilkoblede sensorer og aktuatorer. I tillegg kan andre parametere utledes fra tilgjengelige statusdata, spesielt med tanke på oljetemperatur. NORD har klart å validere disse funksjonene i sin innledende testing. Slike data gir konkret informasjon om hvor lenge det har gått siden forrige skifte av smøremiddel, noe som kan brukes i forbindelse med forebyggende vedlikehold. NORD fortsetter arbeidet med å utvikle IoT-relaterte og Smart Factory-konsepter. En av de nye NORD-drivløsningene som allerede har vært tilgjengelige en stund er implementering av økonomisk tilstandsovervåking basert på virtuelle sensorer. NORD presenterer disse applikasjonene og andre produktinnovasjoner på Hannover Messe 2017, på stand H31 i hall 15.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne