www.engineering-norge.com
Steute

steute på Powtech

Extreme-brytere og sensorer for håndtering av bulkgods

steute på Powtech
De er slitesterke som sementstøv og sand; de er etsende som gjødsel; eller eksplosive som organisk støv. Støvets karakter stiller ofte høye krav til utforming av brytere det kommer i kontakt med. Som om ikke det er nok, anleggene der disse stoffene håndteres er ofte plassert utendørs, hvor fuktige og ekstreme temperaturer utgjør ytterligere utfordringer for elektriske komponenter. Og sist men ikke minst, bryterenhetene i disse miljøene får ofte en røff behandling, uten særlig omtanke og varsomhet.

Med dette i bakhodet utvikler og produserer forretningsenheten steute Extreme robuste og bestandige brytere. I år vil vi igjen være på Powtech (hall 1, stand 327) for å presentere vårt produktsortiment for nettopp denne applikasjonsprofilen.

To nylige tilføyelser til vår Extreme-serie er Ex 97- og Ex 99-posisjonsbrytere med standard dimensjoner til DIN EN 50047 og DIN EN 50041. De er anti-korrosive, støvtette og ekstremt slagfaste. De kan brukes i Ex sone 21 og 22 for støv, samt Ex sone 1 og 2 for gass. En annen spesiell funksjon er deres egnethet til bruk i lave temperaturer, helt ned til -60 °C. En typisk applikasjon for disse typer brytere er posisjonsovervåking av inngangsdører og vedlikeholdspunkter, eller grensestopp på reisedeler til maskiner for håndtering av bulkgods.

Som et alternativ til elektromekaniske brytere, produserer steute også Ex RC M 20 KST sylindriske magnetiske sensorer, produsert i slagfast plast. Disse kjennetegnes også av Extremes høye kvalitet og gode egenskaper. Eksempelvis fungerer de pålitelig i temperaturer helt ned til -60 °C, men passerer likevel 7-Joule-testen som kreves av Ex-standardmyndighetene. Og fordi de er helt forseglet, er de ekstremt holdbare, selv i svært støvete omgivelser.

steute på Powtech, hall 1, stand 327

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne