www.engineering-norge.com
AMPHENOL

RJ45/USB og RJ11 ethernetkontakter for ATEX – eksplosive miljøer

Amphenol, anerkjent leder for sine forsterkede ethernetløsninger for krevende miljøer, presenterer de første ATEX ethernetkontakter for applikasjoner i sone 2 og klasse I divisjon 2 eksplosive miljøer. Denne nye serien er designet som et svar til dagens trend innen ATEX-markedet, som går i retning av å begrense utstyr i sone 1 (noe som er meget kostbart) og heller installere det i sone 2, der omgivelsene er mye mindre krevende, noe som leder til en vesentlig reduksjon av de totale installasjonskostnadene.

RJ45/USB og RJ11 ethernetkontakter for ATEX – eksplosive miljøer
Denne nye ATEX-serien er en utvidelse av RJFIELD og USBFIELD seriene, som inkorporerer deres patenterte og velkjente RJStop® kontaktsystem for enkel, rask omforming av hvilken som helst standard ethernetkabel til en forbindelse med IP68 beskyttelse mot støt, støv og væske.

Disse løsningene har II3G ExnAIIT6X ATEX-beskyttelse med temperaturområde fra -40 °C til +60 °C for RJ45 og RJ11-versjonene og -40 °C til +70 °C for USB-versjonen.

Metallkapslingen er forsterket for å møte de mekaniske motstandskriteriene til EN 60079-15, inkludert en 1 kg masse sluppet fra 70 cm. Alle kontaktene er elektrisk kontrollert i produksjonen: motstår 500 V spenning i ett minutt. Strømkapasiteten er 20 W under maksimum arbeidsspenning på 60 Vrms. Kabelniplene støtter standardene EN 60079-7 og EN 60079-0 med II2G/D ExeII

Tre kontakttyper er tilgjengelig: RJ45, USB and RJ11.

Disse kontaktene har unik karakteristikk som gir motstandsdyktighet mot røffe miljøer med IP68 beskyttelse. De enkelte kontakter er forseglet i bøssingen og beskytter dermed utstyret inni.

Denne kontaktserien er designet for prosessovervåking og datafangst i olje, gass, kjemikalie og pulversektorene, der ATEX-samsvarighet og pålitelighet er essensielle egenskaper.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne