www.engineering-norge.com
Amiantit

FLOWTITE™, GRP rørsystemer for vann, kloakkanlegg og industrianvendelser

FLOWTITE-teknologien er utviklet for å utstyre mange industrier rundt omkring i verden med økonomiske og langsiktige rørnettløsninger. Disse rørene er 10 ganger lettere enn et betongrør, og er dessuten enkle å håndtere og installere. GRP rørsystemene er korrosjonsbestandige med anerkjent syrebestandighet.

FLOWTITE™, GRP rørsystemer for vann, kloakkanlegg og industrianvendelser
FLOWTITE GRP (glassforsterket polymer) rørsystemer har svært høy korrosjonsbestandighet, lang levetid og lave vedlikeholdskostnader. Det er ikke behov for foringer, belegg, katodisk beskyttelse, omslag eller andre former for korrosjonsbeskyttelse.
En avansert formgivnings- og fabrikasjonsprosess har muliggjort disse fremragende egenskapene. De grunnleggende råvarer som brukes i produksjonen er harpiks, glassfiber og kvartssand.
FLOWTITE-rør produseres i en kontinuerlig vikleprosess som representerer det fremste innenfor produksjon av GRP-rør. Denne prosessen tar i bruk kontinuerlig glassfiberarmering i ringretning. Hovedbelastningen for trykkrør og skjulte rør ligger i ringretning. Derfor får man et produkt med høyere kapasitet til lavere kostnad ved å bruke en kontinuerlig armering i denne retningen. Det lages et svært kompakt laminat som fremhever de beste egenskapene i alle de tre råmaterialene. I prosessen benyttes det både kontinuerlig glass og kuttet glass for å få høyere styrke på ringen og aksial forsterkning. Sand blir brukt til å gi økt stivhet gjennom ekstra tykkelse og denne plasseres nær den nøytrale aksen i kjernen.
Med FLOWTITE dual harpiks tilførselssystem, kan anordningen anvende en spesiell innvendig harpiksforing for svært korrosive anvendelser. Til laminatets struktur og ytre del kan det likevel brukes en standard harpiks. Ved å dra fordel av viklingsprosessen kan andre materialer som for eksempel et glass- eller polyesterbelegg brukes for å øke abrasjonen og den kjemiske bestandigheten i det ferdige røret.
FLOWTITE-maskinen for filamentvikling utgjør den mest avanserte teknologien som anvendes i dag, og er den ledende metoden for fremstilling av glassfiberrør. Den består av en kontinuerlig stålbandspindel som støttes av bjelker med sylindrisk form. Når bjelken dreier, trekker friksjonen stålbandet rundt og et rullelager gjør at bandet beveger seg i lengderetningen. Deretter beveger hele spindelen seg kontinuerlig i et spiralløp mot utløpsbåndet. Når materialet roterer, måles alle komposittmaterialene inn i nøyaktige mengder. Elektroniske sensorer gir kontinuerlig feedback om produksjonsparametrene slik at de forskjellige tilførselssystemene anvender riktig mengde materiale som behøves for å bygge opp de forskjellige lagene gjennom hele fremstillingsfasen. Slippfilm etterfølges av forskjellige glassfiberformer og -mønstre, innstøpt i en polyester plastmatriks. Strukturlagene består kun av glass og harpiks, mens kjernelagene omfatter ren kvarts. Det er den kontinuerlige påføringen av disse materialene på spindelen som danner røret.

Anvendelser
FLOWTITE fiberglassrør og armaturer brukes innen mange områder, for eksempel ved tilførsel av drikkevann, i kloakk- og vanningsanvendelser, under brann, for sjøvann og avsaltet vann, i kraftverk, samt for kjemisk avfall og industriavfall. Bruken av FLOWTITE rørsystemer er nesten ubegrenset. Du finner disse produktene både i hevertrørsystemer og i havutløp, i avløpssystemer for opphøyd vei og i avsaltingsprosjekter. Systemene kan også brukes som beskyttelsesrør for kabler.

Hovedkarakteristikker
Rørene har diametre fra DN100 til DN4000 mm, og leveres i standardlengder på 6 og 12 meter. Skreddesydde lengder på opptil 18 meter er tilgjengelige på forespørsel. Diametre på under DN300 mm er tilgjengelige i standardlengder på 6 meter.
Maksimalt standard trykk er på 32 bar, avhengig av diameter, og maksimal stivhet er på 10,000 N/m2.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne