www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

NORDAC BASE: Robust frekvensomformer for prosessteknikk

Med NORDAC BASE – SK 180E tilbyr NORD DRIVESYSTEMS en ATEX-tilpasset, desentralisert frekvensomformer som ikke bare er ekstra kostnadseffektiv i drift, men som også leveres med beskyttelsesklasse IP 69K. Dette garanterer at huset er helt tett, selv i prosessapplikasjoner som krever hyppig rengjøring med høytrykksspyler.

NORDAC BASE: Robust frekvensomformer for prosessteknikk
NORD_SK_180E.jpg: NORDAC BASE – SK 180E fra NORD DRIVESYSTEMS: Den robuste omformeren er spesialutviklet for enkle applikasjoner og kan monteres desentralisert på utsiden av bryterskapet

Mange applikasjoner bruker ikke hele bredden av funksjoner i moderne frekvensomformere. For å fylle tomrommet som har oppstått mellom enkle startmotorer og komplette frekvensomformere har NORD DRIVESYSTEMS utviklet NORDAC BASE – SK 180E. Denne kompakte frekvensomformeren konsentrerer seg om de viktigste funksjonene for pumper og transportørteknologi (PI/hastighetskontroll, energibesparelser, kommunikasjon med periferienheter) og gir betydelige innsparinger i både innkjøp og drift.

NORDAC BASE inkluderer effektområder opptil 2,2 kW og kan monteres desentralisert utenfor bryterskapet (det er mulig å montere omformeren på veggen eller på motoren). Omformeren har en robust design, gir enkel idriftsetting og drift, er fleksibel med tanke på tilbehør og funksjoner, og har et stort antall kommunikasjonsgrensesnitt som gjør den kompatibel med alle vanlige bussystemer. Drivkontrolleren gir svært presis styring. IP 69K gir den optimale beskyttelsen mot støvinntrengning (støvsikker) og vanninntrengning ved rengjøring med høytrykksspyler.

SK 180E er laget for å styre synkron- og asynkronmotorer. Energisparingsfunksjonen for delbelastningsdrift gir gode muligheter til energieffektiv drift; motoreffekten kan tilpasses automatisk når belastningen endrer seg. Som alle frekvensomformere fra NORD, leveres NORDAC BASE med en integrert PLC. Den intelligente drivelektronikken reduserer belastningen på systemkontrollenheten på høyere nivå og tillater en modulbasert oppbygning av anlegget. Den desentraliserte PLC-en kan evaluere applikasjonsdata i sanntid, for eksempel for optimering av diagnostikkfasiliteter.

SK 180E kan tilpasses for drift i eksplosive miljøer. Avhengig av applikasjonsområdet (ledende eller ikke-ledende støv), kan tilpasningen også innebære utskiftning av de transparente diagnostikkhettene med en versjon i aluminium og glass. Med dette kan frekvensomformeren brukes direkte i et farlig område (ATEX 22-3D).

Robust, fleksibel og driftssikker – NORDAC BASE fra NORD DRIVESYSTEMS er en kostnadseffektiv, desentralisert variant for enkle drivapplikasjoner. SK 180E brukes til transportører og pumper samt i intralogistikk og emballerings- og næringsmiddelindustrien.

NORDAC BASE: Robust frekvensomformer for prosessteknikk
NORD_frequenzy_inverter_NORDAC_BASE.jpg: Frekvensomformeren NORDAC BASE fra NORD DRIVESYSTEMS leveres med grunnleggende funksjoner for pumpe- og transportørteknologi, som for eksempel PI/hastighetskontroll, energibesparelser og kommunikasjon med periferienheter

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne