www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Energibesparelser og et redusert antall varianter

Skreddersydde drivkonsepter basert på LogiDrive-systemet fra NORD DRIVESYSTEMS representerer et optimalt kompromiss mellom energibesparelser og en reduksjon i antall varianter. Konseptene fungerer glimrende i store intralogistikksystemer på flyplasser og pakkesentraler med store antall drivenheter.

Energibesparelser og et redusert antall varianter
LogiDrive-drivenhetene fra NORD DRIVESYSTEMS består av en energibesparende synkronmotor med permanent magnet, et totrinns vinkelgir og NORDAC LINK-feltdistribusjon.

NORD DRIVESYSTEMS lager skreddersydde drivløsninger til bruk innen intralogistikk, basert på LogiDrive-konseptet – et energibesparende, servicevennlig og standardisert modulsystem. LogiDrive-drivenhetene består av IE4-synkronmotorer med nominelle effekter på opptil 5,5 kW, et totrinns vinkelgir og en NORDAC LINK-frekvensomformer som monteres i nærheten av motoren. Hele systemet er modulbasert, slik at drivteknologikomponentene kan repareres og vedlikeholdes individuelt. Med den nyeste IE5+-synkronmotoren fra NORD DRIVESYSTEMS kan energibesparelsene og det reduserte antallet varianter i LogiDrive-konseptet optimaliseres ytterligere.

Optimale energibesparelser og et redusert antall varianter
Planlegging av et system med drev som er utviklet for de mest energibesparende arbeidspunktene gir optimale investeringskostnader og motorer som bruker mindre energi, uavhengig av ytelsesklasse. Av den grunn blir det mange ulike varianter som må administreres og vedlikeholdes gjennom systemets levetid. En reduksjon i antall varianter har til hensikt å gi en økonomisk gjennomførbar dekning av de nødvendige hastighetene og dreiemomentene i systemet med et minimum av ulike varianter av drev. NORD kan levere denne optimeringen ved behov, i kontekst av kundenes prosjekter. Antall varianter kan reduseres ved å bruke kun én girmotor- og frekvensomformerstørrelse for et bestemt hastighets- og belastningsområde. Denne drivenheten styres via frekvensomformeren og kan dekke alle nødvendige arbeidspunkter for lavere ytelseskrav eller andre hastighetsområder. Dette er ikke noe problem med synkronmotorene i LogiDrive-konseptet, ettersom de arbeider uavhengig av belastning og hastighet.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne