www.engineering-norge.com
Westermo Teleindustri AB

DDW-225 brukes i et ERTMS Level 2-system

Banverket og Bombardier har valgt WESTERMO DDW-225 Ethernet extender for å utstyre en ERTMS Level 2-del av den svenske jernbanen. Det er den første Level 2-installasjonen noensinne som inkluderer utstyr som sporsperringer. I tillegg til pålitelighet har DDW-225 bidratt til vesentlige kostnadsbesparelser siden nye fiberinstallasjonerkunne unngås.

DDW-225 brukes i et ERTMS Level 2-system
European Rail Traffic Management System (ERTMS) er et stort industriprosjekt initiert av en rekke store produsenter i nært samarbeid med EU, aksjonærer og GSM-R-industrien. ERTMS har som mål å skifte ut de ulike nasjonale togkontroll- og kommandosystemene i Europa. Innføringen av ERTMS vil resultere i et sømløst europeisk jernbanesystem og bedre konkurranseevnen til Europas jernbane.

ERTMS har to grunnkomponenter: ETCS, European Train Control System, er et automatisk togsikringssystem (ATP) som skal erstatte de eksisterende nasjonale ATP-systemene. GSM-R er et radiosystem som sørger for stemme- og datakommunikasjon mellom spor og tog basert på standard GSM som bruker frekvenser spesielt reservert for jernbaneapplikasjoner med særlig spesifikke og avanserte funksjoner. ERTMS spesifiseres på ulike nivå, og nivåets definisjon er avhengig av hvordan ruten er utstyrt og måten informasjonen overføres til toget på.

På Ådalsbanan i Sverige har Banverket sammen med Bombardier gitt en del av banen ERTMS Level 2-status. Applikasjonen er unik samtidig som den er den første Level 2-installasjonen noensinne som inkluderer utstyr som sporsperringer. I et ERTMS Level 2-system kan lokføreren motta enkel spor- og baneinformasjon via GSM-R radionettverket. Informasjonen sendes så til Banverkets kontrollsenter via et IP-nettverk som er koblet til kontroll- og overvåkingsutstyr langs jernbanesporet.

Utstyret langs sporet er forbundet til Banverkets IP-nettverk ved å bruke eksisterende tvunne kobberkabler og DDW-225 fra Westermo. DDW-225 bruker SHDSL-teknologi som tillater data å bli sendt i maksimal hastighet, opptil 5,7 Mbit/s ved kortere distanser og opptil 15 km ved lavere hastigheter. I denne installasjonen ble imidlertid nettverksfleksibilitet og -pålitelighet prioritert fremfor båndvidde. Den beste balansen mellom rekkevidde og signal/støy-forhold ble oppnådd ved 2,3 Mbit/s over distanser fra 2 til 7 km.

Kravene til høy pålitelighet krevde en redundant nettverksløsning. Det er årsaken til at National Rail Administration lagde to individuelle nettverk koblet til duplisert kontrollutstyr. Nettverkene er helt separate og koblet til backbone-nettverket med separate rutere. Selv om noe skulle skje med ett nettverk, har man full tilgang til hele ruten gjennom det redundante nettverket. I tillegg støtter DDW-225 flere funksjoner som tillater konfigurasjon for optimal kontroll. VLAN, QoS, SNMP, SSH og extended diagnostics var en del av kravene fra Rail Administration.

DDW-225 er en robust Ethernet Extender med EN 50121-4-EMC godkjennelse for apparatur i sporapplikasjoner. Enheten er designet for tøffe miljøer og opererer i et utvidet temperaturområde (-40 til +70°C). DDW-225 har bidratt til vesentlige kostnadsbesparelser siden nye fiberinstallasjoner kunne unngås. DDW-225 kan oppgraderes for å støtte fremtidige nettverksstandarder om det skulle bli nødvendig.

Utvid nettverket over eksisterende kabler
Westermos Wolverine-serie med Ethernet Extenders muliggjør opprettelsen av kosteffektive Ethernet-nettverk med høye datahastigheter over store avstander. Den implementerte SHDSL-teknologien gjør det mulig å gjenbruke mange typer av eksisterende, men overflødig kabling, som kan føre til store økonomiske besparelser. Datahastigheter på opptil 5,7 Mbit/s over kortere avstander og opptil 15 km ved lavere datahastigheter har blitt oppnådd på kabler som er nesten 100 år gamle. Det siste tilskuddet til Wolverine-familien er DDW-225, som bruker Westermo WeOS operativsystemet som allerede er implementert i serien av Redfox industrielle Routing Switches. Bruk av WeOS utstyrer DDW-225 med alle de avanserte switching- og routingfunksjonene som støttes av Redfox. Funksjonene inkluderer VLAN support, Layer 3 switching, Static Routing, Firewall-funksjoner, IGMP snooping, VPN-support og SNP V3.

Bilder:
Application jpeg: Alle enheter langs togsporet er koblet til backbone-fibernettverket via eksisterende kobberkabler og DDW-225. Den trådløse kommunikasjonen mellom kontrollsentralen og toget er det GSM-R som står for.
ERTMS Level 2_2.jpeg: Lokfører Per Johansson får all nødvendig informasjon på skjermen til høyre.
ERTMS Level 2_3.jpeg: ERTMS Level 2-del inkluderer sporsperringer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne