www.engineering-norge.com
Westermo Teleindustri AB

Falcon: verdens første VDSL2-ruter for industrielle applikasjoner

Falcons nye industrielle bredbåndsruter med integrert Ethernet routing switch er laget for å gi en toveis, høyhastig og sikker kommunikasjon mellom punkter plassert langt fra hverandre. Den sikrer en økonomisk og pålitelig kobling til utstyr som SCADA, PLSer, RTUer og I/O-enheter.

Falcon:  verdens første VDSL2-ruter for industrielle applikasjoner
Falcon er basert på den nye VDSL2 (very high-speed digital subscriber line 2)-standarden, den nyeste og mest avanserte versjonen av DSL bredbåndskommunikasjon. VDSL 2 er allerede vel etablert i mange deler av verden, og møter de økte bredbåndskravene til både kommersielle og industrielle brukere. Upstream- og downstream-hastigheter på 100 Mbit/s er mulig avhengig av båndviddekontrollen til leverandøren.

Tjenester som tilbys i dag, tilbyr upstream-hastigheter opptil 40 ganger høyere enn ADSL-teknologi, noe som gjør VDSL2 ideell for det industrielle remote access-markedet som ofte krever en høyere uplink. Denne forbedrede ytelsen er særlig relevant for applikasjoner der live videobilder skal sendes fra fjernlokasjoner. Det krever gode båndvidder.

Falcon har en svært kompakt industriell design med en spesiallaget solid metallkapsling som dekker en vibrasjonsbestandig DIN-skinneholder. Enheten tåler drift i et temperaturområde fra -20 til +60 °C og med høye nivåer av EMC, som en finner i enkelte industrielle applikasjoner. Høye MTBF (mean time between failures)-tall gir en forventet levetid på minst ti år. Når Falcon brukes i kritiske applikasjoner, kan den strømforsynes fra separate DC-spenningskilder med input fra 16-60 VDC.

For å kunne tilby Ethernet-kommunikasjon, som er vanlig i de nyeste industrielle I/O-innretninger, har Falcon en integrert 4 port layer 3 routing switch. I tillegg kan en RS232-port og et brukergrensesnitt for innebygget server brukes for å koble legacy serial-enheter. Dette muliggjør en migrasjonsmulighet fra eldre legacy-systemer til nyere IP-baserte løsninger uten at det er nødvendig å erstatte utstyret. ADSL vil fortsatt brukes i mange år ved siden av de nyere VDSL2-tjenestene. Derfor er Falcon designet for å støtte ADSL, ADSL2 og ADSL2+ bredbåndsteknologier.

Med koblinger utført via Internett, er sikkerheten spesielt viktig. Falcon har en innebygget stateful packet inspection brannmur og kan støtte IPsec VPN (Virtual Private Networks)-tunneler sikret av krypteringsprotokoller.
Network Address Translation (NAT), port forwarding og SNMP V3 (Simple Network Management Protocol) er ytterligere sikkerhetsegenskaper. Layer 3 VLAN-funksjonalitet betyr at den integrerte switchen kan konfigureres for å filtrere enkelte trafikktyper og muliggjør konstruksjon av enkle DMZ-brannmur (demilitarisert perimeter nettverk) konfigurasjoner for å sikre LANs.
Falcon kan konfigureres på en rekke måter inkludert et sikkert webgrensesnitt og et professional command line grensesnitt (CLI) som kan kobles til lokalt. Dessuten via et console grensesnitt eller via en sikker IP-kobling (SSH). Når enheten først er i drift, kan styring og diagnostisering håndteres ved bruk av SNMP, SysLog eller via brukerkonfigurerte feilkontakter.

Ved bruk av bredbåndsnettverk fra leverandører av internettjenester, dannes koblingen gjennom en DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer). For å maksimere interoperabiliteten mellom enhetene har University of New Hampshire Interoperability Laboratory (UNH-IOL) startet et omfattende heterogent testprosjekt av DSL-utstyr for å assistere sine medlemmer i å utvikle verifiserte sømfrie produkter. Westermo er det første industrimedlemmet i UNH-IOLs DSL Consortium .

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne