www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

Fremtidens produksjon er modulbasert, fleksibel og autonom. Dette krever nye systemer med desentralisert intelligens som kan håndtere de stadig mer komplekse prosessene. NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt utvalg av desentralisert drivteknologi med frekvensomformere som kan tilpasses alle applikasjoner og fleksibelt integreres i anlegget.

Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk
Desentraliserte drivenheter fra NORD DRIVESYSTEMS kan fleksibelt integreres i anlegget

Desentraliserte frekvensomformere gir mange fordeler: De sparer plass i koblingsskapene, reduserer kostnadene for kabler og ledninger, forenkler vedlikeholdet og øker dermed ytelsen til hele drivsystemet. NORD DRIVESYSTEMS har et omfattende utvalg modulbaserte produkter for desentralisert drivelektronikk som i praksis dekker alle behov og applikasjoner. Drivkomponentene har et effektområde på opptil 22 kW og en integrert PLC som standard, noe som gjør det enkelt å koble til forskjellige moduler. De kan konfigureres fritt for å tilpasses enhver applikasjon. NORDs desentraliserte drivteknologi kan integreres i alle automatiseringsarkitekturer, og gir en betydelig reduksjon i kostnadene for utforming av anlegget.


Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

De intelligente, nettverksbaserte drevene fra NORD gir kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor et grunnlag for prediktivt vedlikehold

NORD har fremtidens drivenhet

NORDs drivenheter er nettverksbaserte, autonome og skalerbare, og oppfyller derfor alle betingelsene for integrering i en Industry 4.0-arkitektur. Omformernes integrerte PLC er i stand til å redusere belastningen på kontrollsystemet på høyere nivå og ta seg av uavhengige kontrolloppgaver. Dette muliggjør en anleggsutforming med autonome produksjonsgrupper og produksjonsøyer. Den fritt konfigurerbare PLC-en behandler dataene fra sensorer og aktuatorer, og kan starte kontrollsekvenser samt kommunisere driv- og applikasjonsdata til et kontrollsenter, nettverkstilkoblede komponenter eller en skylagring. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.


Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

Feltdistribusjonsserien NORDAC LINK inkluderer frekvensomformere på opptil 7,5 kW og startmotorer på opptil 3 kW for fleksibel installasjon i nærheten av motoren

NORDAC LINK: Den variable løsningen for alle behov

Dette er en drivkontroll for fleksibel, desentralisert installasjon som er tilgjengelig som frekvensomformer (opptil 7,5 kW) eller startmotor (opptil 3 kW) og muliggjør rask idriftsetting, enkel betjening og enkelt vedlikehold. Med NORDAC LINK gjøres alle koblinger med enkle forbindelsesplugger. I tillegg til den enkle sammenkoblingen har systemet integrerte vedlikeholdsbrytere og brytere for manuell drift som sikrer god brukervennlighet.


Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

Takket være de skalerbare funksjonene kan den desentraliserte NORDAC FLEX-frekvensomformeren tilpasses alle applikasjoner

NORDAC FLEX: Optimal fleksibilitet
Fleksibel installasjon, brukervennlige servicemuligheter: Med et effektområde opptil 22 kW, et stort utvalg funksjoner og et bredt spekter av tilbehør er NORDAC FLEX den mest fleksible omformeren fra NORD. Installasjon og service kan gjennomføres raskt og trygt med enkel parameteroverføring via et EEPROM-minne.

Takket være den modulbaserte strukturen kan NORDs omformere enkelt utvides, og de tilbyr et imponerende utvalg scenarioer for bruk i Industry 4.0-automatiseringsnettverk. Bruksområdet kan være alt fra transportørteknologi og intralogistikk til drivoppgaver i emballerings- og næringsmiddelindustrien, samt generell maskinteknikk.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne