www.engineering-norge.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue har overoppsyn med verdens største eksperiment med oppladbare hybridkjøretøyer

EDF (Electricité de France), Toyota og rådet for Strasbourg-området har valgt PcVue SCADA-programvaren, utviklet av ARC Informatique, til et felles treårs prosjekt ved navn Kléber. Dette er et fullskalaeksperiment med en flåte på 70 oppladbare hybridkjøretøyer RHV) og 145 ladestasjoner over hele Strasbourg-området. God verdi for pengene, korte leveringstider og industriell kompetanse spilte en nøkkelrolle.

PcVue har overoppsyn med verdens største eksperiment med oppladbare hybridkjøretøyer
I mai 2010 lanserte Toyota, EDF og administrasjonen i Strasbourg byområde et fellesprosjekt ved navn Kléber for en fullskalademonstrasjon av oppladbare hybridkjøretøyer (RHV). Dette treårsprogrammet har tre hovedformål: å studere brukerforventingene til RHV-teknologi og infrastrukturen for lading, å kontrollere RHV-enes ytelse i virkelige situasjoner og å utvikle metoder for å vurdere drivstofforbruk og CO2-utslipp. Dette eksperimentet er svært viktig, da Toyota nå markedsfører en plug-in-versjon av sin velkjente Prius-serie. Kléber-programmet er del av et verdensomspennende prosjekt utført av Toyota, der 600 Prius RHV-er også blir testet i Japan, USA, England, Canada og Australia. For EDF er det en mulighet til å teste ladeanleggene i praksis. »Eksperimentene er nødvendige for å vurdere tekniske løsninger, bruk og økonomiske modeller», forklarer Igor Czerny, direktør i EDF Electric Transport and Vehicles. Kléber-prosjektet er det største eksperimentet i sitt slag i verden med en flåte på 70 RHV-er og 145 ladestasjoner. Nesten alle er tilkoblet via 3G og skal testes av utvalgte brukere. De 145 stasjonene installeres på alle stedene man kan forvente: i veikanten (8 stasjoner), på offentlige parkeringsplasser (18), hjemme hos eierne av kjøretøyene (44) og på parkeringsplassene i bedriftene der de arbeider (75).
 
Etter at eksperimentet har vart i ett år, har teamene til EDF og Toyota analysert de tekniske dataene ved å samle informasjon fra de kommuniserende ladestasjonene, laste opp dataene som er registrert i RHV-er under besøk hos leverandøren og analysere spørreskjemaer fra brukerne og feltundersøkelsesteamet.
 
For å overvåke den fjernmålte delen av ladedataene fra EDF-stasjonene valgte Kléber-prosjektets sponsorer PcVue SCADA-programvaren utviklet av ARC Informatique. »Dette er et velutprøvd og pålitelig industrielt verktøy som brukes til å overvåke flere anordninger i mange store prosjekter rundt omkring i verden. Valget vårt ble påvirket av at programvaren tilfredsstilte våre spesielle krav for ytelse og verdi for pengene» sier Thierry Meunier, prosjektleder hos EDF Electric Transport and Vehicles. Eksempler på nylige viktige prosjekter der PcVue-løsningen har gjort seg bemerket, omfatter et prosjekt tilhørende Iberdrola, det spanske kraftselskapet, som valgte programvaren for å overvåke sine vindfarmer som produserer 3600 megawatt i 35 enkeltanlegg i USA.
 
Rask service fra ARC Informatique og tjenesteleverandøren som installerte PcVue var også en viktig faktor i Kléber-prosjektet. »Leverandørens raske service var svært viktig for å installere dette programmet. Prosjektet ble utformet høsten 2009 og påbegynt i begynnelsen av 2010, noe som er en svært kort leveringstid for et prosjekt på denne størrelsen,» sier EDFs Thierry Meunier.
 
Funksjonen til den PcVue-ansvarlige er å samle inn data som skal overføres til et datamaskinsystem til analyse. Dataene behandles direkte av PcVue for at de skal vises i animert form (med nettbilder) ved hjelp av forhåndsdefinerte objektsymboler som kan instantieres i nettbildene. De innhentede dataene oversettes til standard PcVue-objekter og arkiveres så til databasene til behandling via analytisk programvare, slik som elektroniske regneark.
 
I Kléber-prosjektet overføres dataene som er innhentet av ladestasjonene til et 3G-nettverk og styres av PcVue. Databasen som kompileres av PcVue ved hjelp av informasjonen som er samlet inn fra dem, deles med en EDF-sentralserver via en Internettjeneste. Dette betyr at man kan innhente dataene på Internett eller et intranet via sikker tilgang.
 
PcVue-programvaren har en sentral database for å registrere aktiviteten til ladestasjonenes brukere over hele Strasbourg-området og for å loggføre bruken av stasjonene. Den gir også sanntidsstyring av alle ladestasjoner som får en feilfunksjon, for å forbedre vedlikehold av totalsystemet.
 

Strasb1.jpeg: Kléber-prosjekter er et fullskalaeksperiment basert på en flåte av 70 oppladbare hybridkjøretøyer (Toyota Prius RHV) og 145 ladestasjoner installert av EDF over hele Strasbourg-området.
Strasb3.jpeg: PcVues hjemmeside
Strasb4: visning av ladestasjonenes plassering rundt omkring i byen
Strasb5.jpeg: visning av tilstanden i en ladestasjon

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne