www.engineering-norge.com
Tsubaki Kabelschlepp

Kraftige spor for maratonlengder

KABELSCHLEPP kan rulle kjedene sine med RCC i stedet for å la dem gli

Kraftige spor for maratonlengder
Skinnekabelbæreren (RCC) fra KABELSCHLEPP er et kraftig sporsystem som er utstyrt med ruller og skinner som kan kombineres med kraftige sporkjeder fra denne produsenten, uansett om de er laget av stål eller plast. Systemet er utviklet i henhold til mottoet ›rull ikke gli‹, som opprinnelig ble uttenkt til kransystemer med svært lange slaglengder, knytter forbindelse over selv ›maratonlengder‹ på 500 meter og mer, med lite støy og lav vibrasjon. På skinnekabelbæreren glir ikke den øvre kjededelen på den nedre kjededelen, men går på sporene. For å få til dette festes kulelagerruller på kjeden på sidene, noe som hindrer overdreven friksjon. De går i sporene og kolliderer derfor ikke med andre ruller. RCC er også særmerket av sin lave traksjon og skjærekrefter så vel som minimal belastning på de rutede kablene siden de ikke er bøyd. I tillegg til dette kommer den høye transporthastigheten, redusert plassbehov og lang funksjonstid. Maskinredskapsprodusenten WALDRICH SIEGEN setter RCC inn i store dreiebenker.

En dreiebenk er ›normalt‹ kompakt og kan lett installeres i hvilket som helst anlegg. Dreiebenkene med dobbelt veivaksel produsert av WALDRICH SIEGEN Werkzeugmaschinen GmbH i Burbach har en helt annen skala, opp til 66 m lange, elleve meter brede og sju meter høye. Bare slaglengden på veivtappens dreietillegg kan bli opp til 50 meter lang på disse maskinene. Med tanke på dette øker kravene til de kraftige sporkjedene som går via dreietillegget, slik som mulighetene for skinnekabelen til å vise sitt spekter av fordeler. Sammen med dreiebenkene med dobbelt veivaksel bruker WALDRICH SIEGEN RCC, alltid montert horisontalt, i andre dreiebenker til driftsveivaksler så vel som i kraftige dreiebenker, som har store dreielengder mellom punktene.

»Siden RCC-ene har liten vibrasjon og lite støy, minimaliserer de det dynamiske tilbakeslaget på maskinen, slik at den ferdige overflaten på emnet er uberørt«, sier Gerhard Kleinhans, konstruksjons- og utviklingsleder hos WALDRICH SIEGEN. Det høye stabilitetsnivået i skinnekabelbærersystemet kan også følge tilleggsbelastningene som kommer av lengden på de rutede kablene. Belastninger på 50 kilogram per meter er mulig, på WALDRICH SIEGEN er tallet 30 kilo. Denne belastningskapasiteten garanterer en høy grad av pålitelighet. Det er også lett å montere og utføre service på kjeden.
 

Rulle ikke gli

KABELSCHLEPP har utviklet skinnekabelbæreren i henhold til mottoet ›rulle ikke gli ‹ og konstruerte den for slaglengder på 500 meter og mer. Lengder på denne skalaen kan ikke forbindes ved hjelp av en glidekonstruksjon, for på bare 200 meter vil friksjonen som lages, bli for stor. Ved hjelp av RCC forhindres dette problemet av kulelagerrullene som har et overflatebelegg av polyuretan og er festet til sidene. De går i spor som er festet til standardhøyden og derfor ikke kolliderer med andre ruller. Bortsett fra dette kan ikke kjeden slakke. Videre reduseres friksjons- og skjærekreftene med omtrent 90 prosent sammenlignet med glidekonstruksjoner fordi den øvre kjededelen ikke glir på den lavere kabelen. Som konsekvens trenger brukeren mindre kraft. Hos WALDRICH SIEGEN tas ikke de nedre kreftene til friksjons- og skjærekreftene med i beregningen av den tilførte kraften på grunn av maskinens størrelse, men de bidrar til mindre slitasje.

RCC-systemet fungerer med standard kraftige sporkjeder og er mer pålitelige på grunn av sin innebygde antistigningsbarriere. Grunnen til at kjeden ikke kan klatre i akselerasjonsfasen er på grunn av den lave rullefriksjonen og de lave skjærekreftene som kommer av dette. Selv i tilfelle sammenbrudd holder KABELSCHLEPP kjeden i sporet gjennom kantene på toppen av kanalen.

Hver av de tre skinnekabelbærerne i dreiebenkene med dobbel veivaksel fra WALDRICH SIEGEN har elektrisk ledning så vel som hydrostatiske slanger, skjæreoljeslanger, luft- og avkjølingsslanger. Ledningene er nødvendige for strømtilførsel for tre bevegelige meier, de såkalte støttene, som tjener som et bindeelement mellom kontrollpanelet og maskinen. To av RCC-ene installeres i motsatte retninger direkte ved siden av maskinen. De kjører til venstre dreiebenkstøtte og til veivakselens dreiefeste. Den tredje kjeden på utsiden fører til den tredje dreiebenkstøtten. Alle tre kjeder går i et RCC-kanalsystem, som passer til slaglengden, akkurat som kjedene. I dette tilfellet er lengdene rundt 32, 17 og 16 meter lange.

Økt effektivitet gjennom mindre slitasje

Siden skinnekabelbæreren selv og kablene som går gjennom den er under minimal belastning, oppstår det knapt noen slitasje. Den fordelaktige overføringen av kraft til den rette øvre kjededelen bidrar også til dette. I tillegg bøyes bare kablene i henhold til bøyeradiusen i kjeden. I motsetning til glidekonstruksjoner er det ingen motsatt bøying. Kundene våre kan derfor forvente en lang funksjonstid for kjeden og kablene.

WALDRICH SIEGEN bruker RCC på hastigheter opp til ti meter per minutt og må derfor ikke bruke maksimalt mulig slaghastighet på opp til ti meter per sekund. Faktisk drar firmaet fordeler av kjeden som muliggjør plassbesparende installasjon i maskinen. Dette gir redusert fundamentdybde eller mindre installasjonsrom i maskinfundamentet og sparer slik kostnader. Kortere kjede-, kabel- og kanallengder bidrar også til dette. Det korte overhenget er mulig fordi endekontakten på skinnekabelbæreren er plassert i bøyehøyden. Glidekonstruksjoner med dyp endekontakt trenger et forlenget overheng. Resultatet av dette er en tilleggsdreielengde som ikke kan brukes til å bære kjeden.

Overføring av krefter over et stort område

Etter å ha bestemt seg for å bruke skinnekabelbæreren, måtte WALDRICH SIEGEN velge serietypen med referanse til den kraftige sporkjeden, særlig siden alle Kabelschlepps kraftige sporkjeder kan brukes.
WALDRICH SIEGEN valgte MC 1250 fra den multivariable M-serien fra KABELSCHLEPP fordi konstruksjonen på koblingselementene garanterte at kreftene kunne overføres over et vidt område. MC 1250 ble valgt like mye på grunn av sin doble struktur som for sin robusthet og for at den passer til lange slaglengder. I dette tilfellet muliggjør MC 1250 med en bøyeradius på 300 mm og en indre bredde på 640 mm en fleksibel separering av kabler. I tillegg til dette laget stengene med solid ramme laget av en silisium-aluminium-legering, Silumin, og koblet til hverandre i fire punkter, noe som gir en høy grad av mekanisk motstand, mindre friksjon mellom kabler eller slanger på den ene siden og stengene på den andre.

Andre fordeler i M-serien ligger i de variable kjedebreddene med gitterbredder på åtte og 16 millimeter, i et innmontert stop-dog-system som ikke reagerer på skitt, så vel som overføringen av friksjons og skjærekrefter over et stort område via det optimaliserte koblingskonstruksjonen som gjør kjeden svært robust. KABELSCHLEPP har som mål en lignende effekt med en stabil brakettkonstruksjon. Minimal slitasje i koblingene på grunn av grytelokkprinsippet så vel som festbare skiller mellom og et stort utvalg av skillesystemer er tilleggsfordeler. I tillegg kan det kraftige sporsystemet i M-serien åpnes raskt på innsiden og utsiden. Låsebolter gjør det spesielt lett å montere.

Unik løsning

»Gjennom grundig testing har sporkabelbæreren vist seg å være det riktige kraftige sporsystemet for dobbel veivaksel og andre store store dreiebenker «, sier Gerhard Kleinhans. »Siden dobbeltmaskiner og RCC-kjedesystemet har blitt utviklet omtrent på samme tid, trengte vi ikke å se etter alternative kraftige spor på forhånd. « Som oppsummering kan vi si at WALDRICH SIEGEN spesielt har dratt fordel av kjøring med lave vibrasjoner og lite støy i lange lengder, fra minimal traksjons- og skjærekrefter så vel som minimal slitasje på kjeder og kabler. Konstruksjonen som sparer plass, og en høy grad av pålitelighet er andre viktige argumenter som taler for skinnekabelbæreren fra KABELSCHLEPP. WALDRICH SIEGEN: Store, teknisk overlegne maskinverktøy.

Med over 500 ansatte produserer WALDRICH SIEGEN Werkzeugmaschinen GmbH teknisk overlegne, store maskinverktøyer, f.eks. valseslipe- og rulletekstureringsmaskiner, automasjonsutstyr for valseverk, kraftige dreiebenker og fresemaskiner, endefresingsmaskiner og rullende dreiebenker. Kundene deres omfatter internasjonale markedsledere innen stål-, aluminium-, PVC- og papirindustrien så vel som produsenter av sylindere, turbiner og generatorer. WALDRICH SIEGEN ble grunnlagt 1840 som H.A. Waldrich maskinfabrikk i Siegen. I 1981 flyttet det middelstore firmaet hovedkontoret sitt til Burbach, siden 2004 har det vært datterselskap av Herkules Siegen maskinfabrikk. En lignende selskapsstruktur til Herkules Group, som har fire produksjonsanlegg over hele verden, gir WALDRICH SIEGEN et sunt økonomisk fundament for langvarig suksess.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne