www.engineering-norge.com
Steute

Trådløs kontroll

„Trådløs kontroll“ for fotkontroller og kommandoenheterFor trykkbremser og andre formings- og bøyemaskiner er fotkontrollen det viktigste menneske-maskin-grensesnittet.

Trådløs kontroll

Den aktueres hyppig (opp til to millioner koblingssykluser i året er realistisk for anlegg med tre skift døgnet rundt) og har en viktig sikkerhetsfunksjon fordi operatørene bruker den både til å utløse og stoppe trykkslag.

Som en del av GF/GFS-serien har steute utviklet en tretrinns sikkerhetsfotbryter spesifikt for denne oppgaven. Bryteren kjennetegnes av høy stabilitet og lav pedalhøyde, og dette muliggjør ergonomisk komfortabel aktuering som ikke er utmattende. Dette er spesielt ønskelig når man bruker en aktiveringsbryter fordi pedalen må holdes i midtstilling i lengre perioder.

På SPS 2019 steute presenterte sin siste generasjon trådløse sikkerhetsfotkontroller, alle med kabelfri forbindelse til trykkbremsen. De kommuniserer i stedet via den egensikre trådløse protokollen sWave 2.4 GHz-safe®, utviklet av steute for dette. Garantert stabile responstider på under 100 ms kan oppnås uavhengig av alle andre trådløse enheter i samme frekvensbånd. Steutes trådløse teknologi sWave.safe® gir en robust og trygg trådløs forbindelse (tilgjengelighet) med korte og garanterte responstider. Denne protokollen gir også lavt strømforbruk, korte tilkoblingstider og batterier med lang levetid.

Kabelfri signaloverføring gir operatørene større bevegelsesfrihet og optimal komfort hele tiden. Det er heller ingen slitasje på kablene, slik at fotbryterne blir mer tilgjengelige.

De trådløse sikkerhetsfotbryterne med opptil tre pedaler kan brukes på ytelsesnivå e (NS-EN ISO 13849-1) og SIL 3 (IEC 61508). Ledende produsenter av formingsmaskiner tilbyr alt kundene disse kontrollene – enten som en seriekomponent eller som et hyppig valgt alternativ.

Den underliggende teknologien for alle steutes trådløse koblingsenheter og sensorer tillater også bruk av sWave 2.4 Ghz-safe® egensikre trådløse protokoll som plattform for andre bryteranlegg- og kommandoenhet-serier.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne