www.engineering-norge.com
EATON

Xiria E: vårt nye inovative modulære koblingsanlegg. En påbyggningsbar løsning av det internasjonalt vellykkede Xira kompaktanlegget for mellomspenning

Oslo … Eatons elektriske sektor lanserer nå det nye IEC bryterutstyret som kalles Xiria E. Xiria E er den nye enkeltpanelsversjonen av den internasjonalt vellykkede Xiria bryterutstyrserien for distribusjonsnett. Xiria E er spesielt utviklet for distribusjon av strøm og for industrier og større kommersielt bruk.

Xiria E: vårt nye inovative modulære koblingsanlegg. En påbyggningsbar løsning av det internasjonalt vellykkede Xira kompaktanlegget for mellomspenning
Eaton utvider fleksibiliteten til Xiria produktfamilien med å legge til modulære utvidbare panelversjoner med muligheten for en svakstrøms toppmodul som sekundært kontrollutstyr. Med Xiria E legger Eaton til en enkeltpanelsversjon til det eksisterende Xiria kompaktanlegget. Det modulære enkeltpanelet kan enkelt utvides/påbygges. Systemet er svært fleksibelt og har et bredt omfang av løsninger og kontrollopsjoner. E-versjonen gir maksimal fleksibilitet og muliggjør videre fremtidig utvidelse av sekundære brytersystemer.

Xiria er kjent for å være en SF6-fri, pålitelig og sikker løsning for ringkabelanlegg (RMU) og industrielle bryterutstyr. Xiria bryterutstyr blir karakterisert som utstyr med høy oprasjonssikkerhet og leveres opptil 24 kV. Xiria bryterutstyr er et av de mest kompakte bryterutstyrsystemene på markedet. Bryterutstyret er for øyeblikket tilgjengelig som to-, tre-, fire- eller fem-panelers kompaktfigurasjoner.

Med Xiria E som siste tilskudd til det eksisterende utvalget av Xiria, blir det skapt en fullstendig familie basert på SF6-fri teknologi. Xiria kompaktanlegg blir allerede ofte brukt for transformatorer, små industrier og kommersielle bygninger. Med det nye Xiria E panel er det også mulig å benytte anlegget til industrier og andre bruksområder for strømforsyning.

Det finnes to grunnleggende panelversjoner i Xiria-produktfamilien.

-En vakuum-lastebryter for ringkableanleggskoblinger opp til 630 A

-En vakuum-effektbryter for beskyttelse av transformatorer og kabelkoblinger opp til 630 A

Xiria E leveres for begge panelversjoner og kan konfigureres i enhver ønsket kombinasjon og sekvens. For måling av energiforbruk har det blitt utviklet et spesielt målepanel som kan kobles til det nåværende blokktype bryterutstyret og til den nye enkeltpanel Xiria E.

Xiria bryterutstyr er designet rundt Eatons utprøvde vakuumavbrytere, som ikke krever vedlikehold og er sertifiserte for opptil 30 000 operasjonssykluser. Med utviklingen av Xiria E blir det også introdusert en kretsbryter med rangert normalstrøm på 630 A ved 24 kV som kommer både som kompakt og modulæranlegg. Denne brytertypen er testet for å kunne motstå strøm på 20 kA i 3 sekunder.

Både enhetens primærdeler og mekanismen sitter i et forseglet (livstids forseglet) deksel som beskytter hele systemet mot miljøpåvirkninger og derfor gjør den vedlikeholdsfri.

Alle strømførende deler i de tilgjengelige panelene er enpolet isolerte. Materialene i bruk er spesielt formet for å kunne gi optimale isoleringskarakteristikker kombinert med utmerkede termiske egenskaper. Isolasjonen er i tillegg utviklet for å kunne gi effektiv kontroll over elektriske felt rundt det brukte komponentet, noe som dermed minimerer risiko for intern lysbue.

Bruken av vakuumbrytere og solid isolering betyr at Xiria-familien er miljøvennlig. Disse teknologiene forsikrer at dette systemet er et miljøvennlig alternativ til bryterutstyr som bruker svovelheksafluoridgass (SV6) for isolering. Eierkostnadene blir også betraktelig redusert. Da det ikke er behov for regelmessig testing av gasstrykk eller andre rutinevedlikehold og det ikke finnes høye avhendingskostnader når produktet en dag må avhendes.

Med paneldimensjoner på kun 350 mm bredde (kompaktanlegg) og 500 mm bredde (utvidbar versjon) og opplegg for kabeltilkobling foran, er Xira-systemet økonomisk i bruk av verdifull gulvplass, og enkel å tilpasse selv i de mest begrensede miljøer. For plasseringer uten mulighet til en trykkanal fra en intern lysbue inn i kjelleren, har Xiria-systemet muligheten for spredning av trykket inn i rommet. Dette gjøres ved hjelp av en spesiell pipe med integrerte lysbuedempere.

Når det gjelder sikkerheten til operasjonspersonalet overlater Xiria ingenting til tilfeldigheter. Alle deler er fullstendig innelukket av et internt lysbuetestet sikkert metalldeksel. I tillegg til det er alle paneler i Xiria-familien er utstyrt med direkte synlig indikering av integrert jording og PÅ/AV posisjon gjennom inspeksjon av vinduene på fremsiden.

Xiria E er en utvidelse av den vellykkede Eatons produktfamilien MMS (system med dobble samleskinner), Power Xpert® UX (uttrekksbart bryterutstyr), WVACi (vakuum kretsbrytere) og Power Xpert® FMX (demonterbar plugg i bryterutstyr). I kombinasjon med Eatons styrestrømsløsninger, samleskinne-systemer, UPS-produkter, prosjektledelse og tjenestemuligheter, kan Xiria E være en del av den komplette toppmoderne løsningen.

Dette designet gjør Xiria E systemet spesielt passende for bruksområder hvor et pålitelig, økonomisk og rent miljø er nødvendig.

Mer informasjon: www.eaton.no
Bilde nr.: Eaton_XiriaE.jpg
Illustrasjon: Xiria E er den nye utvidbare enkeltpanelsversjonen av det internasjonalt vellykkede Xira kompaktanlegget for mellomspenning.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne