www.engineering-norge.com
EATON

Eaton Corporation plc fullfører oppkjøpet av Cooper Industries og etablerer et globalt ledende selskap for kraftstyringsløsninger

Det diversifiserte bransjeledende selskapet Eaton Corporation plc (NYSE: ETN) og Cooper Industries plc (NYSE: CBE), som er leverandør av elektrisk utstyr, kunngjorde i dag at Eaton har fullført oppkjøpet av Cooper. Kjøpet ble offentliggjort den 21. mai 2012 og Eaton og Cooper slås sammen til et nytt, ledende globalt strømstyringsselskap som får navnet Eaton Corporation plc.

"Oppkjøpet av Cooper, som kostet $ 13 milliarder, er det største i Eatons 101-årige historie. Det er en milepæl som utvider vår markedsdekning og vår portefølje av produkter, tjenester og løsninger, og styrker vår globale geografiske tilstedeværelse", sa Alexander M. Cutler, styreformann og administrerende direktør i Eaton.

"Cooper bidrar med sine gjennomprøvde løsninger innen kraftdistribusjon, smart grid, belysning, lysstyring, kablingsenheter og sikkerhetsløsninger, og styrker Eatons tilbud innen kraftkvalitet, kraftdistribusjon og energitjenester," sa Cutler. "Disse komplementære teknologiene akselererer ytterligere Eatons vekst som et globalt integrert strømstyringsselskap fokusert på en av de mest utfordrende megatrender i vår tid: De stigende kostnadene og økte miljøeffektene av verdens økende energiforbruk"

De kombinerte resultatene fra Eaton og Cooper for de fire kvartalene som ble avsluttet 30. september 2012 viser at Eaton Corporation plc klarte en proforma omsetning på $ 21,8 milliarder og EBITDA på $ 3,3 milliarder.
Aksjonærene i Cooper vil motta oppgjøret som de har krav i henhold til avtalen innen 14 dager.

Handelen av i Eaton og Cooper fortsetter på New York Stock Exchange ut dagen, og de ordinære aksjene i Eaton Corporation plc vil begynne å handles på New York Stock Exchange under symbolet ETN mandag 3. desember 2012.

"Vi kommer snart til å kunngjøre organisasjonsstrukturen til det sammenslåtte konsernet," sa Cutler. "Denne ledelsen, som arbeider med et felles integrasjonsteam fra Eaton og Cooper, vil være ansvarlig for at man klarer å ta ut de driftsmessige synergiene vi har identifisert. Vi forventer at det meste av integrasjonsprosessen vil ta ca. 24 - 36 måneder, avhengig av forholdene."

Eaton Corporation plc er et diversifisert strømstyringsselskap som leverer energieffektive
løsninger som hjelper våre kunder med effektivt å håndtere elektriske, hydraulisk og mekanisk kraft. Selskapet er en global teknologileder innen elektriske produkter, systemer og tjenester for strømkvalitet, distribusjon og styring, kraftoverføringer, lys- og kablingsprodukter, hydraulikkomponenter, systemer og tjenester for industrielt og mobilt utstyr, luftfartsdrivstoff, hydraulikk- og pneumatikksystemer for kommersiell og militær bruk, og drivsystemer til lastebiler og biler for ytelse, drivstofføkonomi og sikkerhet. Eaton kjøpte Cooper Industries plc i 2012. Det nye selskapet, Eaton Corporation plc, har omlag 100 000 ansatte, og selger produkter til kunder i over 150 land. For mer informasjon, se www.eaton.com.

Lovpålagt uttalelse om overtakelsen
Direktørene i Eaton påtar seg ansvaret for informasjonen i denne kommunikasjonen, bortsett fra den som gjelder Cooper, dets tilknyttede selskaper og direktørene for Cooper og medlemmer av deres nærmeste familie, relaterte stiftelser og personer knyttet til dem. Så langt vi kjenner til og tror, mener direktørene i Eaton (som har tatt alle rimelige forholdsregler for å sikre dette er tilfelle) at informasjonen i denne kommunikasjonen som de tar ansvar for, er i samsvar med de faktiske forhold og utelater ikke noe som er egnet til å påvirke import av slik informasjon.

Direktørene i Cooper påtar seg ansvaret for informasjonen i denne kommunikasjonen og som gjelder Cooper, dets tilknyttede selskaper og direktørene for Cooper og medlemmer av deres nærmeste familie, relaterte stiftelser og personer knyttet til dem. Så langt vi kjenner til og tror, mener direktørene i Cooper (som har tatt alle rimelige forholdsregler for å sikre dette er tilfelle) at informasjonen i denne kommunikasjonen som de tar ansvar for, er i samsvar med de faktiske forhold og utelater ikke noe som er egnet til å påvirke import av slik informasjon.

Originalversjonen ble publisert på engelsk. Ved tvil, gjelder engelsk versjon.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne